02 iunie, 2020
ad

Related Articles

11 Comentarii

 1. 1

  Vasile Sima

  Toată stima și respectul pentru acest Preot unic în județul nostru. Nu trebuie să fie înlăturat un om cum este el. Sunt revoltat pentru că va fi dat la o parte pentru a venbi în locul său te miri cine adus cu pile și relații. Să facem front comun și să-l apărăm pe acest Om demn, Părintele Marioara!

  Reply
 2. 2

  Preot

  Am fost preot la tara la o parohie cu 185 de familii. Am făcut biserica noua cât o Catedrală, aproape cât Sfânta Vineri. Am împlinit vârsta de pensionare și am fost pensionat fără drept de apel si fără probleme și nu am făcut nici un scandal ca preotul Mărioara. Asa ca și el sa accepte realitatea, a venit vremea sa meargă la odihna și sa lase loc preoților tineri care sunt la fel de vrednici ca noi cei pensionați. Cunosc și pe ceilalți preoti de la Sfânta Vineri Gârbea și Dinu și sunt la fel de vrednici ca și Mărioara, fără sa laud pe nimeni. Asa ca parinte draga fii demn nu cerși mila nimănui decât lui Dumnezeu ca nu este cazul cu articole în ziar și cu sensibilizarea credinciosilor pentru ca lovești în biserica din care te-ai hrănit 45 de ani. Pensie indelungata.

  Reply
 3. 3

  Ionela

  Excelent a spus preotul de mai înainte. Miroase de departe ca Mărioara este supărat ca iese la pensie și face astfel de lucrări josnice. Sa aibă demnitate și sa facă și el ca alții nu sa facă articole de c….. t în ziare. Nu plânge nimeni pentru el toți suntem de înlocuit. Sa fie sănătos ca preot la pensie. Am fost la Înviere aici și nu era nici o problema cu pensionarea lui și duminica la slujba era liniște……nimic despre el. Cat de degradant poate sa fie când te agăți cu dinții de…. Ciol….an

  Reply
 4. 4

  Vronski

  Sunt de acord cu dl V. Sima care a scris înainte un mesaj. Știu că nu este nimeni de neînlocuit dar dacă dl Marioara este în putere, perfect sănătos și dacă lumea îl vrea în continuare la biserică, nu înțeleg de ce trebuie dat la o parte? Dacă nu-l doreau credincioșii, atunci, corect, trebuia să se retragă discret dar aici este o situație specială pe care nu o înțelege cel care a semnat mesajul dinainte cu numele Preot. Desigur, au fost și sunt și alți preoți care au restaurat bisericile în care au slujit, cinste lor! Dar să se priceapă odată pentru totdeuna că lumea îl vrea, îl dorește pe dl Marioara în continuare la Sf. Vineri și enoriașii își dau seama că sub ochii lor se va întțmpla o mare nedreptate. Va fi înlăturat dl Marioara și cine știe ce preoțel necopt va fi adus din vreo comună îndepărtată, pe ce criterii, numai episcopul știe. E normal ca lumea să fie revoltată, dle preot care ați scris înainte. Citiți dincolo de cuvinte, dacă sunteți înțelept!

  Reply
 5. 5

  Parvu Gabriel

  Am avut o cununie aici și popa asta deși eram naș ne-a făcut de rahat în fata invitaților din nu știm ce motive chipurile ca am întârziat. Când o să-l mai vad o sa ii dau un șut în fund. Asa ca terminați cu toți nebunii.

  Reply
 6. 6

  Anonim

  Terminați domne cu toate prostiile ca tara arde și voi va țineți de articole în ziare cu popa asta al vostru. Nu e nimic la Sfânta Vineri. Vronski Sima și alții nu sunt decât niște nume ale aceluiași personaj Constantin Mărioara. Moare lumea auzi de dorul lui! Îl dorește lumea!Ce tampenii. Îl dorește mai ca pe Iisus Hristos pe care l-au răstignit.

  Reply
 7. 7

  P.Istrati

  În povestea asta cu părintele Marioara lipsește ceva. Unde sunt cei de la episcopie? De ce tac, de ce nu se implică? Adică tot ei agită lumea prin faptul că nu-l mai lasă pe omul ăsta să-și facă meseria, apoi noi credincioșii nu mai primim nicio lămurire. Bun, trebuie să plece, dar de ce? Ce rău a făcut? Sunt sate prin județul ăsta unde găsești și preoți la 70-80 de ani la biserică? De ce să fie înlăturat un preot pe care lumea îl iubește, îl apreciază, de ce să alungi o valoare a teologiei? Personal nu-l cunosc, îl știu din vedere dar n-am auzit lucruri rele despre el, așa cum se aude despre alții care au fel de fel de vicii. Ce se ascunde în spatele acestei încercări de eliminare a părintelui Marioara? Vrea cineva să-i ia locul, sau care-i treaba?

  Reply
  1. 7.1

   nedumirit

   Cred ca este vorba de pensionare si atata tot! Nimeni nu este de neinlocuit. Nu putem ramane vesnic intr-un loc, post, sau ce-o fi el, oricat de mult ne-ar placea.
   Si apropo: daca tot invocati pe cei de la Episcopie, poate intr-o zi va fi publicat un articol cu taxa locurilor de veci. Dai 1000 pe un loc de veci si pana te duci, plus urmasii ,sunt obligati sa dea cate 100, pe an, taxa de intretinere . Taxa creste in raport cu inflatia .Aceasta, in conditia ca deja te-ai chinut sa-ti faci o cripta pe acel loc. Nu stiu cum este la altii, dar prin oraselul Bratienilor, se poarta ! Separat de contributia familiei la biserica de care apartine. Alta taxa pe an. Dar taxele de cununie, inmormantare, botez, parastas ?!!! Ca la pomelnice, dam cat vrem… ,vorba vine ! Ca doar s-au marit pensiile, nu ?! Vor rapunde unii: si ce , aceste evenimente au loc o singura data in viata omului iar cripta cine te pune sa/ti faci ? Oare ?

   Reply
  2. 7.2

   Boni

   Motto: Lăcomia va distruge lumea! A ieși la pensie și a lăsa locul (din păcate, cumpărat, halal, zice lumea!) altora, mai tineri, este o dovadă de noblețe. Dacă vrei să mai ajuți comunitatea/credincioșii cu experiența ta, o poți face voluntar (neplătit). În cazul în care mai apuc pensia, eu așa o să fac (evident, dacă va mai avea cineva nevoie de mine). Am lansat o provocare pentru preotul în cauză!

   Reply
 8. 8

  Lupescu Sandu

  Unii nu știți ce vorbiți bai oameni buni. IESE LA PENSIE OMUL NU E DUS LA ÎNCHISOARE și NICI NU PLEACĂ MORT ÎN CER. ASA CA DESPRE CE VORBIM. Terminați cu prostiile și mai mergeți și va rugați lui Dumnezeu ca am ajuns un popor de asistați sociali și de inculți. Și popa asta sa meargă la pensie și sa nu mai posteze toate aberațiile. Unde-i lege nu-i tocmeala. Dacă ziceți ca e marele teolog din ultima suta de ani puneți-l în locul lui Hristos și faceții statuie la voi acasă.

  Reply
 9. 9

  P. Roman

  Gândiți-vă la următoarele aspecte (Probă pentru oamenii inteligenți!)
  1. În urmă cu câteva luni, cel mai bun preot de la bserica Maica Precista (de pe str Crinului) e găsit mort în altar. Mister total asupra decesului său incredibil.
  2. Cel mai bun preot de la biserica Sf Vineri este înlăturat și probabil intersul este ca și el să moară de inimă rea.
  Întrebare: nu vi se pare că undeva, cineva a decis să elimine teologii importanți din parohiile orașului? Chiar și bisericile în cauză sunt unele dintre cele mai importante din Pitești. Lucrurile se leagă, nu credeți oameni buni?
  P.S. Amintiți-vă că nu cu mult timp în urmă, Marin Drăgușin, (de la parohia Sf. Ioan Botezătorul) un alt vârf al pastorației din județul nostru, murea extrem se supărat că nu i se permitea să facă un azil pe cheltuială proprie. Într-un fel i s-a grăbit moartea. Iar „destinul” a făcut ca și fratele acestuia, pr Valeriu Drăgușin, o altă valoare a teologiei românești, scriitor, profesor universitar, să ajungă în mormânt. Chiar nu vă gândiți că e o legătură între eliminările/ disparițiile acestoe oameni?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.