Ştiri din Piteşti şi din Argeş - ştiri Piteşti online

2 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Englezoaica a trăit momentan fericită.
  Aveți răbdare să intre în contact cu rucărenii, cu instituțiile statului, inclusiv cu Justiția Argeșeană, că se lecuiește repede de trăit „fericit”.
  Probabil că după primul proces în căutarea dreptății sună la serviciile de urgență enlezești să o extragă de urgență din …

  Reply
 2. 2

  Delia Dumitrica

  Maestre , am urmarit aceasta initiativa excelenta a singurului ziar argesean caruia îi pasā de argeseni, cititori sau necititori ai sāi. Este vorba de „Revitalizarea satului argesean „. Satul romanesc (si nu numai, va asigur!) a pierdut mult din farmecul sau. Spatiul rural a devenit mai mult un spatiu al vacantelor copiilor din ziua de azi si un leagān al amintirilor pentru adulti. Am cunoscut , spre marea mea amārāciune, la Milano, multi copii „orāseni”, italieni, români si de alte nationalitati care stiu sa spuna „piersicā” (de exemplu), in cel putin trei limbi: italiana, engleza , românā (daca sunt români) si in alta limba (a tārii de origine); deci uneori patru limbi. Dar cand am jucat „Inchide ochii si ghiceste!”, nu au fost capabili sa identifice fructul respectiv dupa gust, forma sau miros. Mi s-a parut un lucru trist. Asa se intampla cand civilizatia o ia inaintea culturii, mai precis a cunoasterii empirice. Iata cum trei simturi esentiale (gustativ, tactil, olfactiv) ale copilului au fost înābusite de un limbaj in care nu exista corespondenta cuvant-obiect. Ce folos ca acel copil cunoaste 3 limbi, daca nu are reprezentarea practica pentru multe cuvinte ale sale ? Acesta e un exemplu banal, in care am folosit un fruct destul de dea intalnit. In cazul unor legume mai putin folosite de copii(patrunjel, usturoi), nu se punea problema sa recunoasca ceva, nici macar gustul dulce/sārat/acru/amar etc. . Satul, pentru multi din ei, este un oras mai mic, in care sunt mai putine strazi si, de asemenea, mai putine semafoare si magazine.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.