21 octombrie, 2019

38 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Domnule , când n-ai o minimă cultură teologică, de ce nu semnezi matale numai însăilările zilnice de C.I.-st al Unității (o viață!) pt. care primeşti azi o pensie babană cu care suceşti capetele seci şi mințile uşoare ale babelor de condiție expirată şi staționară- Publitrans !? De ce ne mâzgăleşti şi nouă despre Marea sărbătoare creştinească, Paşte ?!

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   Se pare că matale confunzi credința cu biserica și pensiile politicienilor (peste 15.000 lei), eventual pensiilor tablagiilor din MAI (peste 7- 8.000 lei/ lună) cu ale unui pensionat din armată (1500- 2000 lei/ lună) de acum 15 ani.
   Confuzia pe care o creezi este intenționată și din acest motiv nu sunt de acord cu manipularea pe care o încerci în calitate de politician ordinar.

   Reply
   1. 1.1.1

    Anonim

    Apropo, gică, ia dă tu un examen scurt, şi explică profesorilor univ. dr., de Religie (in 15 cuvinte, hai 20, că tu eşti mai cleios!) „deosebirea”(criteriul diviziunii-clasificării) pe care tu o/îl foloseşti în articolul tău/însăilarea ta despre „fiul omului”, pe care îl tratezi , mai sus, din unghiul (de fapt, „junghiul” tău i/moral) confundând planurile logico/metodologice; teologico/filosofice şi istorico-reale , ca să se convingă „auditoriul” tău de „puşici”, azi babe bisericoase, câte parale faci şi care, poate, nu-ți mai oferă „darurile” lor …interesate (cureaua „de piele”, maioul şi ciorapii „de f (s)irmă”) target-ate pe/de pensia ta „babană”de securist (fost C.I.-st al U.M.de unde te-au dat afară- după condamnarea penală pt. CORUPȚIE-falsificare de examene-„concurs de angajare”, împreună cu membrii „grupării de crimă organizată” , în frunte cu gen. Comandant !- vrei mai multe amănunte ?!!)…(va urma)

    Reply
    1. 1.1.1.1

     Anonim

     Vițelul a scăpat din nou pe miriște si daca intra in cultura face prăpăd. Ne amenința ca va intra, de aceea ar fi bine ca cineva să-l oprească la timp. El e convins ca cel care cultiva a intrat in dialog direct cu patrupedul si i se adresează acestuia cu diminutivul Gica. Cred ca are nevoie de vițică pentru ca, se pare, mai are puțin si ajunge bou. Oameni buni, aveți grija!

     Reply
     1. 1.1.1.1.1

      Anonim

      Ai văzut, bă, Bulă de vălcea, ce înseamnă să te maniPuleze Pusica/negruța , ofticată că tu nu i-o dai destul pt. Oferta/”jirfa” ei la…păcănele ?!!

 2. 2

  Anonim

  la multi ani colegu! Sa si sarbatori fericite! Te saluta varul tau ……

  Reply
 3. 3

  Dora

  Domnule Anonim, acest Savu, pe care-l jignești dta in sfântă zi de azi, a spus totul despre Marea sărbătoare crestwnieaaxa, in ultima fraza. Mie una îmi este suficient. Sărbătoare fericită, domnule Savu, si tuturor cititorilor de buna credință.

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   Doamnă, aşa e ! „Acest Savu” a spus suficiente în ultima propoziție,…pentru una ca tine !…Din fericire, există pe lume atât de multe creştine care nu se abat din drumul lor de-acasă spre Biserică pe la Restaurant şi Poşta 6,… „Stația de taxi” sau „Păcănele” !!!

   Reply
   1. 3.1.1

    Anonim

    Doamna, asta e iepurașul cu mustață! Lasa-l ca bietul de el e suferind…cu calul.

    Reply
    1. 3.1.1.1
    2. 3.1.1.2

     Anonim

     Doamnă Dora/Boni/Dana/Puşica/Cristina , hai, să zicem, că eşti supărată că el, dl. Anonim, nu ți-a dat cât îți trebuie ție (pt.păcănele) ,dar revin cu întrebarea : cu calul (maşina lui parcată) ce ai avut ? Eu înțeleg, tu ai ce ai cu omul , dar să te răzbuni pe maşina lui din parcare ?!! Toată lumea ştie …

     Reply
   2. 3.1.2

    Boni

    Știți cumva dacă mai sunt locuri la Spitalul Vedea? Întreb pentru un prieten.

    Reply
    1. 3.1.2.1

     Anonim

     Spitalul de la Vedea se extinde. Chiar zilele acestea se construiesc noi spatii. Așa ca e de bun augur.

     Reply
    2. 3.1.2.2

     Anonim

     BONI, tu şi azi, în Vinerea Mare (Neagră) eşti tot schmbul 2 …?! După ora 21, ce faci ?! Cu ce ai câştigat azi, îți permiți taxiul sau o iei la …pas !?

     Reply
     1. 3.1.2.2.1

      Anonim

      Ursule…ursule…nici așa nu mai poți, antichrist mic și jegos, cică philosoph…

   3. 3.1.3

    Anonim

    Ce golan! Obraznic si needucat.

    Reply
    1. 3.1.3.1

     Anonim

     E vorba de anonimul care ii raspunde doamnei Dora atat de obraznic!

     Reply
 4. 4

  Relu

  Domnule Savu, aveti respectul nostru,continuati sa publicati articole bune in continuare!

  Reply
 5. 5

  diogene

  Banalul, trivialul este mai important pentru unii chiar si in aceste zile sfinte. Pacat pentru ca un om cu sufletul curat vede frumusete unde cel negru in cerul gurii vede tot negru. Felicitari domnule autor, Un Paste Fericit si dvs. si celor ce va respecta ca un om intre oameni.

  Reply
 6. 6

  Savu Gheorghe

  Mulțumesc, domnule Relu, sunt onorat. În articolele mele nu fac nimic altceva decât de a-mi exercita dreptul uman și cultural la opinie, și nimic mai mult. Ceea ce însă nu înțeleg este recurgerea unora dintre cititori, e drept, puțini, care nu sunt de acord cu ideile mele, este dreptul lor, dar care vin cu atacuri la persoană, la cat de urat sau frumos sunt, și nu la a afirma o altă idee care s-o combată pe cea emisă de mine. Pe primul care va face acest lucru, îl voi declara prietenul meu pentru totdeauna. Este prezumțios ce spun acum dar am nevoie de astfel de cititori, pentru a mă mai ajusta atunci când acest lucru se impune. Dialectica stă în schimbul de idei, nu în erori de raționamente. În fine, vă urez un Paște fericit!

  Reply
  1. 6.1

   Anonim

   Bă, Gică, … mic, mă !…da’ tot eşti bun de-o … saramură ! Cristos a înviat !

   Reply
   1. 6.1.1

    Anonim

    Bă, maestre, bă, mare ești, bă…mare prost!

    Reply
  2. 6.2

   Anonim

   Paştele e Sărbătoarea Primăverii a Reînvierii naturii, celebrată ca o Sărbătoare şi Victorie a Vieții/”Binelui” în încleştarea perpetuă cu amorțirea şi Moartea/”Răul” !
   Omul e obişnuit/”simplu” (în lb.slavona veche, „prost” are sensul de „simplu”, elementar).
   Aici, încărcătura semantico- religioasă, este „pozitivă”/”bună”, la origine.
   Se asociază cuv.”element”, cu „lipsa de complicare”. „Complexul”/”Complicarea”este văzută ca „rău”, din perspectiva Credinței în Zeu , care şi el este unic şi atotputernic, suveran („Dumnezeu” ,”Alah” , „Budha”, „Iahve” etc. , în monoteism). „Complicarea”o induce orice asociere de mai multe elemente de acelaşi fel sau diferite. Ca în Chimie, „combinațiile”, produc diversitate/”bogăție”, dau substanțe noi, unele „folositoare”/”BUNE”, dar şi, altele,”dăunătoare”/”RELE”! Dar, întotdeauna „complicarea”, „complexul”, „bogăția” sunt lucruri rele, în viziunea lui Isus şi a creştinismului. Opusele sunt „bune”, sunt „BINELE” !…
   Interpretarea filosofică a lumii a fost de la începuturi antropologică, maniheistă moral-religioasă şi a rămas până în zilele noastre în aceiaşi parametrii, chiar şi la nivelul celor mai „elaborate” şi geniale minți de Savanți si Filosofi (ex. A. Einstein, B. Russell etc.)…
   „Creştinismul” lui Isus Hristos venea în veacul împăratului roman Octavian Augustus (ca reper spațio-temporal) într-un lung şir de încercări ale unor propovăduitori „mesianici”(ex. Ioan Botezătorul) din Spațiul etnic-religios israelitian-palestinian din timpul „Celui de-al Doilea Templu” de la Ierusalim ca o „revoluție” religioasă („IUBIREA de aproapele”) care se adresa celor care erau explatați nemilos, sângeros în timpul de maximă putere economico-militară şi ADMINISTRATIVĂ a maşinăriei societății organizată pe temeliile „SCLAVAGISMULUI antic clasic” ,cel din IMPERIUL ROMAN.
   Romanii, ca stăpâni şi ai Iudeii, erau atât de atotputernici şi de o „aroganță SUVERANĂ” ,în puterea lor militară, încât nu luau în seamă luptele intestine din Parlamentul de la Ierusalim dintre Saduchei (majoritari) şi Farisei (minoritari), care l-au ucis de fapt pe ” Fiul omului”, Isus din Nazaret (dar numai prin „sentința” lui Pilat din Pont , procuratorul roman al Iudeii, care ,după ce a fost silit de Farisei să-l condamne la moarte „prin Crucificare”pe Isus, „s-a spălat pe mâini”(ritualic) in față mulțimii de iudei, aflată atunci, în delirul „bucuriei”/satisfacției crimei !) !!!
   Desigur , a urmat ÎNVIEREA, „Lucrarea Apostolilor”, Religia Creştină , Biserica/Bisericile !
   „Fericiți cei săraci cu duhul”, „Dacă iubire nu e, nimic nu e”, „Hristos a Înviat” – „”Adevărat a Înviat” !

   Reply
   1. 6.2.1

    Anonim

    Grabeste-te ! Inca mai sunt locuri libere la Vedea !

    Reply
    1. 6.2.1.1

     Boni

     Dily Ghilimelistul incepe să o încaseze sistematic. Aceste cuvinte ne doare…

     Reply
     1. 6.2.1.1.1

      Anonim

      Site-ul ARGEŞUL are calitatea şi meritul de a manifesta deschidere şi spre opinii care depăşesc de departe prin informațiile stiintifice, filosofice, de cultură generală etc. , dar şi ca formă/stil, orice site-uri ale altor publicații piteştene,care se adresează, fără predilecție, unui public eterogen şi prin aceasta, de mule ori, de o precaritate intelectuală, stiințific-filosofică şi cultural-morală frizând derizoriul/vulgaritatea.
      Din acest punct de vedere, articolele , unele reuşite, altele nu, ale colaboratorului Gh. Savu se remarcă prin tainica lor potențialitate de a strânge şi poziționa cititorii, precum, pe insecte, o lampă uitată aprisă, într-o noapte de minivacantă de Paşte şi de 1 Mai la munte sau la mare (când leagă guvernul Religia creştină şi Internationala a II-a Socialistă – 1886) !…

   2. 6.2.2

    Autorul

    O adevărata însăilare de ghilimele. Fiul omului este omul primordial, care reprezintă o totalitate sufleteasca ce-l depășește dar il cuprinde pe omul obișnuit si care corespunde personalității totale, transconstiente. Misterul euharistic , de exemplu, preface sufletul omului obișnuit in totalitatea acestui suflet, exprimata prin Hristos. Deci autorul articolului îndeamnă la botez si nu la mese îmbelșugate sau conturi bancare babane. Amin!

    Reply
    1. 6.2.2.1

     Anonim

     Iată că e apărut şi autorul de editoriale (Gh. S.) care răspunde şi unor chestiuni/probleme care nu i-au fost ridicate/puse de altcineva, decât poate de propriile frustrări subconştiente , ba unele chiar inconştiente. De exemplu, într-un comentariu /”răspuns” la unele comentarii care îl critică, pe bună dreptate, de superficialitate în abordarea unor teme prea importante ,pt. mijloacele lui de …cultură şi talent, evdent inadecvate şi insuficiente , crezând că respectivii îl critică pe editorialist pt. „poza” lui din ziar, care însoțeşte editorialele respective.Desigur, poza nu e a lui Alain Delon la 30 de ani , chiar dacă este „retuşată” şi din secolul
     XX . Dar „criticii” nu se uită la foto, cunoscându-l , pe vioiul autor , pe viu, …de pe Strada Mare ! Aleluia !

     Reply
     1. 6.2.2.1.1

      Anonim

      Deci, maistre, ești din generația lui Alain Delon, îmbibat de marxism.

 7. 7

  Anonim

  Gândire magica, proprie unui copilaș dependent de o mămica.

  Reply
 8. 8

  Boni

  Fiului omului de Neanderthal, philosophul matusalemic dar neînțelept, i s-a dat cu mult flit. Nu mai mișcă! Revino (-ți) maestre că noi te iubim ,,precum iubește sclavul lumina și orbul libertatea” și fără dumneata suntem prea liniștiți, ne doare capul, că când (scuzați!) postezi, ne droghezi cu ghilimelele ălea infinite și ne creezi o stare de euforie ciudată, având senzația de ,,zbor deasupra unui cuib de cuci”, cu escale la diferite stabilimente și punct final la Vedea.

  Reply
  1. 8.1

   George Olteanu

   :))

   Reply
  2. 8.2

   Anonim

   Boni, cunoscându-ți frustrările (complexul de inferioritate), mă văd obligat să intervin pt. a-ți ameliora puțin din suferințele,reale,care îți macină psihicul/(sufletul) rătăcit în beznă/ignoranță, incultură crasă şi atavism instinctual (bazal) , legat de groaza ta de senzația de FOAME (sărăcie) , care te-a urmărit încă din copilăria plină de…lipsuri materiale, de senzația de SETE , a celui care s-a dedicat, pe acest pământ , beuturii de alcool prost/denaturat şi SEXului pe bani oferit de slujnicele vecinilor bogați , cel puțin până ajungi pe mâinile vânjoase ale specialiştilor de la destinația ta finală, pe care o visezi ziua şi noaptea : Spitalului de psihiatrie (şi dezalcoolizare) din com. Vedea-Argeş !…
   Iată , aprind pt. tine, de sărbătoare sfântă de azi, a „Izvorului Tămăduiri” , o lumânare care să-ți mai risipească din întunericul ignoranței şi inculturii de analfabet funcțional ce eşti !
   Trebuie să te luminăm, că mintea ta puțină, dar confuză, identifică pe I.L. Caragiale („O noapte furtunoasă”-Rică Venturiano) cu Tennessee Williams (Thomas Laimer Williams), de 2 ori laureat al premiului Pulitzer-1948 : „Un tramvai numit dorință” şi 1955 : „Pisica pe acoperişul fierbinte”, lăsând la o parte că nu Puşica, „fată ta în casă”, a scris „Sweet Bird of Youth” (din milă creştinească pt. tyne, Boni, „Dulcea pasăre a tinereții” – 1959) !!!
   Pe de altă parte, culturnicul incult care eşti, BONI, confunzi/ confundă pe Samuel Beckett (premiul Nobel-literatură ) si opera lui(teatru absurd) : „Aşteptându-l pe Godot”- cu scriitorul american Ken Kesey şi romanul lui „Zbor deasupra unui cuib de cuci” sau/şi cu Dale Wasserman, dramaturg, care a adaptat teatral romanul lui Kesey şi, mai mult, confunzi pe toți şi toate cu filmul american capodoperă „One Flew Over the Cuokoo’s Nest”(1975) în regia celebrului Milos Forman (care a obținut 9 premii Oscar, dintre care 5 la cele mai importante categorii) !
   BONI, eşti orbit de Ură , Ignoranță, INVIDIE, prostie etc. „Cap ai, minte ce-ți mai trebuie” !?… Vai de sufletul tău , „gigy de la vălcea”, incultule !

   Reply
   1. 8.2.1

    Anonim

    V-am spus că omul nu e sănatos la cap iar tămăduirea sa este imposibilă. Îl confundă pe Boni cu un ziarist din Rm. Vâlcea (care oricum îi dă clase lui Dily)

    Reply
   2. 8.2.2

    Anonim

    Bălmăjeli….

    Reply
    1. 8.2.2.1

     Anonim

     Chiar aşa ! …Au scris ăia, americanii, irlandezii, scoțienii , francii, ba şi ruşi, dracu să-i mai ia care,… cu bălmăjelile lor cu tot ! …Hai bă ,gigy, trage-i dopu (de cocean) la sticloanța de dodiță (țuică olteneasca…de dude !) că ne şi m-apucă ‘Năltarea, Moşii şi Rusaliile tot neregulată, pe mine, Puşica expirată, bă, gică, cu daravela ta de scriitură fără nici un criteriu de comparație , ca acu îmi vine şi plec la anonimu care-ți dă ție clase când te lasă si…REPETENT , băi, smeorica ! Mai treci o dată sau plec ?!…

     Reply
     1. 8.2.2.1.1

      Anonim

      Domnu scriti cam naspa cu puntuatie gresita si multe semne de mirare ca te miri ca muta cand a vazut prima data ceva ce la matale sa uscat si a cazut damult

 9. 9

  marin

  Si raiul și iadul sunt în noi; trăim după norme sau în afara lor și oricât ne-am preface că nu știm ce e bine sau ce e rău, există în noi ,,tribunalul intern”, căruia îi dăm socoteală, chiar dacă nu recunoaștem!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.