Related Articles

12 Comentarii

 1. 1

  Dabiel

  „Coruperea unei conștiințe, nu ocazia unei emotii”. Da!!!

  Reply
 2. 2

  VIOREL

  La multi ani tuturor mamicilor !

  Reply
 3. 3

  Delia Dumitrica

  Imi dati iarasi prilejul sa-amintesc episoade de maxima exaltare … Ce bucurie simteam cand ofeream doamnei mele invatatoare si, mai tarziu, doamnelor profesoare un martisor si un buchet de flori de 8 Martie! In primul rand, bucuria era a mea , pe care nu pot s-o uit. Acum, profesor fiind, primesc , la randul meu , martisoare si flori, cu aceleasi ocazii. Da, primesc flori, de multe ori de la fosti elevi. In cazul asta, coruptia constiintei nici nu se intrevede . Se simte doar simpatia si recunostinta unor elevi care poarta ceva din tine: un zambet (daca li l-ai dat), un sfat (daca li l-ai dat), o idee (daca le-ai dat-o). Acum, in aceasta postura, inteleg ce bucurie simtea doamna invatatoare cand primea un buchet de flori de la mine. Cu toate interpretarile lor nemeritate, as vrea sa le soun acestor oameni frustrati: daaaa! daca as da timpul inapoi, as face la fel; as da martisoare si flori tuturor dascalitelor mele . Cu siguranta, aceia care nu vad in aceasta ocazia unei emotii nu au citit niciodata poezia „Dascalita” lui O. Goga (si nici nu mai au vreo sansa de a o citi). Sunt oameni pentru care placerea e una si aceeasi cu emotia. Eu, insa, vreau sa simt din nou acea emotie de a oferi , dinspre pamant sper cer, un buchet de flori, nu de la egal la egal.

  Reply
  1. 3.1

   Delia Dumitrica

   Erata: sa-mi amintesc ; se simt doar simpatia si recunostinta; sa le spun. Scuzati-ma, va rog! tastiera mea e setata intr-un alt grai si, uneori, scrie ceea ce vrea…

   Reply
 4. 4

  George

  Cand moare copilul din noi, murim si noi. Se pare ca azi avem multi morti-vii in jur.

  Reply
  1. 4.1

   George

   Can moare copilul din noi, murim si noi, nu-mi apartine

   Reply
 5. 5

  Anonim

  Fără să am „pretenții” de „dascăl” şi „filosof”moralist kantian, existențialist,fenomenolog, totuşi, după vreo 40 de ani „la catedră” şi după mii de volume (non multa,sed multum!)”parcurse”,cu pasul măsurat de ,între timp „pensionat”,dar încă „marshînd”..”pe la ziar”!,v-aş reaminti:
  „pe un drum pe care îl parcurgi , contează (al dracu’ de mult…DIRECȚIA !) Adică Traseul de „weekend”!<> nu e totuna cu Returul lui !

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   Nu contează atât de mult direcția cât contează sensul.

   Reply
 6. 6

  Anonim

  D-le Savu, tocmai asta semnifică „ideèa” cu „direcția unui traseu”! Desigur este o „echivocație”, când am folosit termenul de „direcție” dar cu „înțelesul ” metaforico-filosofic” de SENS (Dar , pt. aprofundarea temei „Sens şi semnificație” vezi „Condiția valorii”,Cap. „Sensul valorii la Im. Kant şi neokantieni” ,a subsemnatului „Anonim” ,la B.C.S. sau B.C.U., dar şi la Bibl. Jud. Arges Dinicu Golescu . Cu stimă , „Anonimul piteştean”

  Reply
 7. 7

  Anonim

  POST SCRIPTUM : vezi şi CARTEA (volumul)-„Valoare şi sistem”, a aceluiaşi „Anonim piteştean”, la aceleaşi Biblioteci ,ca mai sus, dar şi multe altele, inclusiv, B.C.R.M. (Biblioteca Centrală a Repubicii Moldova)…Intrați pe Internet si Google („goagăl”, vorba filosofului politic Vanghelie) si vedeți, poate îi „arătați” şi lu’ domu’ Mişu !

  Reply
  1. 7.1

   Anonim

   Oamenii deschisi cauta; cei limitati se opresc. Domnule anonim M. B., cum pot sa intru in posesia (cred ca nu prea va place acest cuvant)… de aceea rectific, incerc asa: cum pot sa am cartea „Conditia valorii”? Ufff! Nici acum nu va place formularea, cred. Cum pot sa cumpar cartea asta? Mmmm! De data asta o sa-mi spuneti ca o asemenea carte nu e de vanzare… Va las pe d-voastra sa decideti, chiar si in maniera macchiavelica, modul in care as putea sa traversez longitudinal si transversal continutul acestei carti… Multumesc, indiferent de raspuns. Va asigur ca orice expresie a d-voastra este, pt. mine, o licenta poetica. Sanatate! Delia Dumitricā

   Reply
 8. 8

  Anonim

  D-na Delia ,cartea respectivă o găsiți ,azi, aşa cum spune şi „Internetul”,dacă intrați pe Google ,la BCS ;BCU;B.J.Argeş- Dinicu Golescu, Piteşti ,dar şi la Biblioteca UP şi alte multe Biblioteci univ. din România .
  Din păcate ,şi spre bucuria mea , în „posesie” …e imposibil (pt. dvs). Aveți ,dintre trăsăturile ce caracterizează PROPRIETATEA, doar pe aceea „de Utilizare”.Uzufruct ,”n-are”! , decât strict …cultural şi filosofic ! Citiți-o,si ,…atât!
  La bună vedere…in vreo ŞEDINȚĂ de…”Departament” !…
  M.B.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023