25 octombrie, 2021

Related Articles

5 Comentarii

 1. 1

  Bold

  Fără Iliescu ar fi fost război civil. De Băsescu, nimic, nimic? Iubirea este un lucru foarte maaaaaare!

  Reply
  1. 1.1

   mishu

   Razboiul civil presupune ca majoritatea populatiei are arme si munitie cu care sa inceapa si sa sustina un conflict armat – la Revolutie doar un numar extrem de mic au primit arme pe baza buletinului de identitate.

   Reply
 2. 2

  mishu

  Problemele lui Iliescu au fost multe si variate… de exemplu, lipsa de experienta politica (ce ar fi putut face un fost prim-secretar de partid decat sa aplice modelul de guvernare pe care-l practicase zeci de ani), refuzul de a accepta ca lumea s-a saturat de un comunism gaunos si din pacate propagarea vechilor naravuri unde „binele colectiv” justifica victimele clasificate drept dusmani ai poporului, ulterior deventi animale/drogati/golani. Cred ca lumea avea atunci o nevoie organica de stabilitate dupa socul psihologic al Revolutiei si executarii sotilor Ceausescu iar Ion Ilici Iliescu parea sa intruneasca toate calitatile necesare – charismatic, sigur de sine, in apararenta echilibrat, prezenta placuta, etc. Ce nu avea era toleranta pentru alte puncte de vedere si empatie in general, insa la inceput asta nu a contat prea tare pentru un popor dezumanizat de zeci de ani de comunism.

  Reply
 3. 3

  Geologul

  Dacă în Duminica orbului ar fi fost ales președinte altcineva nu era niciun război civil.
  Ion Rațiu putea pune România pe un alt făgaș. Dar românii au votat cu Iliescu pentrucă au mâncat împreună salam cu soia. Așa i-a sfătuit urechea și timpanul. Ei, saracii, nu știau că salamul cu soia nu a făcut niciodată parte din meniul lui Iliescu. Iliescu manca doar salam de Sibiu care se distribuia in circuit închis prin Gospodăria de Partid.

  Reply
 4. 4

  un cititor

  Pe mine m-ar fi interesat parerea autorului despre nemerniciile facute de cei de acum ,dar constat ca autorul nu se poate desprinde de prejudecati ,deh, e greu cand nu vrei sa vezi ceea ce vede toata lumea.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.