Related Articles

68 Comentarii

 1. 1

  Boteanu

  Un contabil poate fi (și) profesor. Invers, niciodată! Dom’ profesor, cu acest articol ne jigniți inteligența. „E departe griva de iepure!”

  Reply
  1. 1.1

   Nicu

   Pai profesorii nu.pot fi hoti

   Reply
   1. 1.1.1

    Boteanu

    Așa, ca la Cotroceni…

    Reply
  2. 1.2

   ION

   Profesorul nu numai că nu poate fi contabil, dar nici partidul şi nici statul nu- şi doreşte un astfel de lucru.
   În momentul când profesorul ajunge contabil, acesta nefiind în stare să fure, mor de foame toate celelalte dinastii:
   – dinastia directorilor,
   – dinastia politicienilor
   şi nu în ultimul rând, moare dinastia Statului Mafiot cu toată structura.
   În schimb, dacă contabilul se duce la catedră, (şi cum lupul îşi schimbă părul dar năravul ba) ne- am putea confrunta cu riscul ca acesta din urmă să fie şifonat de către copii.
   În general copii sunt mai adaptaţi la mediu decât oricare altă categorie şi nu vor permite să fie furaţi, reacţia lor fiind una promptă.

   Reply
   1. 1.2.1

    Boteanu

    Mda…”bună ziua, lele Floare…la Gheorghiță cu mâncare…”

    Reply
   2. 1.2.2

    ION

    Corectez copiii în ultima frază

    Reply
 2. 2

  Ana

  Înțeleg referirea dvs la stup. Este de fapt o aluzie la vorba aceea despre miere si degete. Numai ca unii contabili baga toată mana in borcanul de miere.

  Reply
  1. 2.1

   ALIN

   Legea nescrisă a contabilităţii prevede că furtul este acceptat (şi devine legal) dacă se bagă mâna în borcan până la degetul mare, astfel încât degetul respectiv să se oprească în gura borcanului.
   Din păcate în sistemul de educaţie mierea fiind insuficientă, pentru a păcăli poporul că mierea este de ajuns, Ministerul Educaţiei a oferit soluţia ca puţina miere să fie ambalată în borcane mai multe , dar foarte mici.
   La distribuirea mierii în teritoriu, contabili de şcoală, punând în aplicare legea nescrisă mai sus menţionată au luat fiecare borcan în parte la verificat.
   Surpriza a fost când contabilii au constatat că legea nescrisă a contabilităţii prezintă deficienţe la punerea în practică şi anume că în majoritatea borcanelor este imposibil ca degetul mare să mai tamponeze de gura borcanului, întrucât borcanele fiind nu numai mici în diametru, dar şi scunde, borcanul a fost golit în totalitate făr să se ajungă la tamponarea degetului mare de gura borcanului.
   Concluzia, las a fi trasă de cei implicaţi.
   Aştept în mod special punctul de vedere al celor care cunosc situaţia.

   (băgat mâna până ce degetul mare a tamponat în gur)

   Reply
 3. 3

  Zona Câmpulung

  Așa o fi, pe la unele școli sau colegii cu contabili „gospodari”.

  Reply
 4. 4

  Petre

  Şi dinastia contabilior se împarte în mai multe (sub)dinastii, astfel ne confruntăm chiar cu o rasă superioară de contabili, aceştia fiind contabilii din şcoli. Majoritatea dintre aceştia, peste 95% sunt angajaţi după 2011, cu diplomă de facultate privată şi angajare doar pe bază de licitaţie cu plic închis la I.S.J..
  Şi cum, programul „Nicio şcoală fără contabil” s- a concretizat în:
  – prima fază în recuperarea şpăgiilor numai din borcanele instituţiilor de învăţământ, iar în
  – a doua fază acum adunăm şi pentru noi şi pentru ei (superiori)
  – la a treia fază s- a constatat că profesorii muncesc şi gratis, urmând a se aplica
  – faza a patra tăierea de bilete (la) intrare pentru profesorii care merg la şcoală.

  Reply
 5. 5

  Sorin

  Cine împarte parte şi face. Ar fi şi păcat să fie altfel.
  Cine azi munceşte ori e prost ori nu gândeşte.

  Reply
 6. 6

  Cătălin

  Atâta timp cât salariile contabililor din şcoli sunt duble decât cele ale cadrelor didactice, este clar că „munca” acestora este mai apreciată decât a cadrelor didactice. Şi este normal să fie aşa. Contabilul aduce mult mai multe beneficii financiare pentru sistem (inclusiv pentru partid) decât un prăpădit de cadru didactic. Cred că nu este necesar să intrăm în detalii.
  Întotdeauna informaţia a fost bine plătită, dar trebuie să specificăm că în România este bine plătit doar cel ce are cunoştinţă şi deţine informaţii despre ilegalităţi.
  Astfel s- a ajuns ca orice femeie de servici dintr- o Primărie de comună să aibă salariul mai mare decât salariul mediu al cadrelor didactice.
  Idem, cu dinastia şoferilor de prin primării.
  Dacă privim mai cu atenţie inclusiv în interiorul dinastiilor s+a creat o salarizare în funcţie de gradul de acces la informaţii (necurate).
  Astfel, ne confruntăm cu şoferul de la Ministerul Educaţiei care are salariul dublu spre triplu faţă de cel al mediei cadrelor didactice.
  Concluzia: informaţiile deţinute de cadrele didactice, valorează mulţimea vidă pentru Statul Român (mafioţii Statului Român), nu prezintă un risc pentru sistem şi drept urmare salariul este pe măsură.

  Reply
  1. 6.1

   Dora

   Asteptam un asemenea articol. Va mai amintiti de contabilul de la PDL? E vorba de contabilul organizatiei PDL de la Bucuresti. Va mai amintiti de contabilul GHERGHINA de la Ministerul Finantelor? Dar de Mugur Isarescu?

   Reply
  2. 6.2

   Gelu

   Dar pe domn contabil Darius Vâlcov , ajuns primar, senator de PSD, ministru de Finanţe, aţi văzut ce tare este în ale învârtirii banului public şi tranferarea acestora în buzunare proprii.
   Asta se cheamă a fi contabil. Ai de toate, ai acsă, ai tablouri de ascuns sub pat, ai maşină cu şofer şi o ţară întreagă de proşti care muncesc pentru ca domn contabil să se fălească.
   Pe post domn contabil ne spune că suntem leneşi nu muncim cu drag şi spor , de aia nu avem.

   Reply
 7. 7

  Victor

  Contabilii, secretarii, juristii conduc birocratia romaneasca

  Reply
  1. 7.1

   Zona Câmpulung

   În zona noastră sunt cei mai buni contabili de școli…părerea mea…

   Reply
   1. 7.1.1

    ITIC

    Aveţi dreptate. Sunt buni, dar în ale măsluirii sumelor.

    Reply
  2. 7.2

   Mihai

   După câte văd eu vreţi să- i jigniţi pe cei din alte zone.
   Sau, probabil nu ne- aţi spus la ce sunt buni.

   Reply
  3. 7.3

   Irina

   Pe zona Câmpulung, contabilii au păgubit cadrele didactice la calculul şi achitarea drepturilor din sentinţe şi nu numai.
   Probabil, sunteti în necunoştiinţă de cauză.
   Tăierile sunt destul de consistente.

   Reply
   1. 7.3.1

    Zona Câmpulung

    Știu, am glumit, d-aia am și zis…” părerea mea”…

    Reply
   2. 7.3.2

    CURTEA DE CONTURI- ARGES

    SCOALA VA RUGAM, SA O CONTROLAM.

    Reply
    1. 7.3.2.1

     Mihai

     Fi serios.
     Au controlat ăştia şi Spitalul Judeţean Argeş şi- au găsit totul în regulă. A trebuit să vină DICOT-ul ca să iasă rahatul la suprafaţă.
     Păi matale domn contabil crezi că numai matale a virat caşcavalul ? Crezi că există este vre- un contabil de şcoală care n-a predat cotizaţia aferentă?

     Reply
     1. 7.3.2.1.1

      Mihai

      Corectez: ai virat

 8. 8

  Iri

  La radio şanţ se spune că în urmă cu doi ani contabilul de la Clubul Sportiv Dacia Mioveni şi- a dat demisia pentru că nu a dorit să spele bani.
  Se pune întrebarea, dacă instituţiile abilitate au verificat dacă contabilul care a urmat a procedat sau nu corect, a executat sau nu ordinele.

  Reply
 9. 9

  Maricica

  Tot contabili or fi de vina, de slaba prezenta si de rezultatele slabe de la evaluarea nationala. Referitor la sporul de stabilitate draga domnule savu este inclus in baza. Citeste mai intai inainte sa scris. Referitor la pregatire citeste legea educatiei nationale, costul standard, si normelor lor. Inainte de a incheia va intreb: dece avem soferi buni, care fac ceea ce fac? Dece avem doctori care fac ceea ce fac? Dece avem politisti care fac

  Reply
  1. 9.1

   Ilie

   Măi Maricica ori eşti un contabil slab pregătit ori eşti un contabil hoţ.
   Sporul de stabilitate sau de fidelitate nu mai există de mult la cadrele didactice.
   Caz concret: subsemnatul am făcut în septembrie 2016 , 10 ani vechime în învăţământ. Creşterea salarială a fost de ~ 10 lei, şi aceasta s- a datorat trecerii într- o altă treaptă de vechime ;i nu vreunui spor de fidelitate/ stabilitate.
   Domnul Hăncescu, şeful sindicatelor a fost nevoit să recunoască după un îndelung dialog (în scris) pe care l- a avut cu subsemnatul că acest spor nu mai există de multă vreme la cadrele didactice.
   La contabilii din învăţământ li se aplică acest spor de fidelitate prin prevederea dintr-un articol special din lege care spune că la grila de salarizare se aplică procentul de 15% dacă este îndeplinită condiţia de vechime de 10 ani.
   La cadrele didactice , în schimb se aplică 0%.
   Privitor la Voica , acesta face pe prostul şi- l doare undeva.

   Reply
   1. 9.1.1

    MARICICA

    POATE NU-I MERITI NICI PE ACESTIA CA SPOR DE FIDELITATE DAR APOI BANIIIIII DE SALARIUUJUUU. LENESILOR

    Reply
 10. 10

  Neagu

  Tot contabili or fi de vina, de slaba prezenta si de rezultatele slabe de la evaluarea nationala. Referitor la sporul de stabilitate draga domnule savu este inclus in baza. Citeste mai intai inainte sa scris. Referitor la pregatire citeste legea educatiei nationale, costul standard, si normelor lor. Inainte de a incheia va intreb: dece avem soferi buni, care fac ceea ce fac? Dece avem doctori care fac ceea ce fac? Dece avem politisti care fac? Dece avem politicieni care fac cea ce fac? Aceste lucruri se intampla de la educatie. Daca avem persoane cu diplome echivalente de la tot feluri de posliceale la Facultati. Daca avem persoane care la cursuri isi fac unghile, vorbesc la Telefon, etc. Evem persoane care se uita in gradina vecinului sa vada ce face el dar pe el nu se vede. Unde va ajunge societatea noastra.

  Reply
  1. 10.1

   Ilie

   Măi Neagu care te dai drept Maricica, dar eşti contabilul „poliţist”, am făcut pentru matale precizările de mai sus.

   Reply
   1. 10.1.1

    TANTI NUTA

    IN LOC DE MATURA IMI TREBUIE ASPIRATOR SA VA TRAG PE TEAVA LUI, DE DESTEPTI CE SUNTETI

    Reply
 11. 11

  Dora

  Maricica , asta cu sporul in baza e o găselniță de a voastră in cârdășie cu sindicatele. Spune-mi articolul de lege unde prevede acest lucru.

  Reply
 12. 12

  Maya

  Maricica, Neagu,domn’ contabil iar a dat-o de gard cu gramatica. Amprenta agramata este inconfundabila.

  Reply
 13. 13

  Neagu

  Baba baba baba esti desteapta dute la … ..

  Reply
 14. 14

  Neagu

  Daca crezi ca esti tare si desteapta fa o adresa la institutiile superioare scoli si iti rasspund ele ( Primarie, inspectorat, minister) si vei ramane pad. Pentru Dora. Destepta esti…….

  Reply
  1. 14.1

   ION

   Ai dreptate.
   Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei au răspuns întradevăr unor astfel de adrese, dar din păcate pentru cadrele didactice răspunsul este negativ.
   Sporul de stabilitate- fidelitate nu mai există.
   Dispariţia sporului de stabilitate s/a implementat în anul 2012 când puterea a fost preluată de P.S.D. partid iubuit
   Dispariţia acestui spor de stabilitate la cadrele didactice a fost mascată de partid şi de liderii de sindicat sub lozinca „sporul de stabilitate este inclus în salariul de bază”.
   Pentru a fi adevărată trebuie completată lozinca „sporul de stabilitate este inclus în salariul de bază” şi este egal cu 0 lei.
   Acelaşi lucru s- a întâmplat şi cu sporul neuropshihic la cadrele didactice, dar expresia „sporul neuropshihic este inclus în salariul de bază” trebuie completată cu şi este egal cu 0 lei.
   Vă recomandăm să nu vă adresaţi la I.S.J. Argeş că vi se va răspunde într- o limbă de lemn. Nu degeaba se spune că avem la conducerea instituţilor analfabeţi funcţionali.
   Mulţumim din inimă partidului iubit şi clasei contabiliceşti din Ministerul Educaţiei şi caractiţei din şcoli.

   Reply
   1. 14.1.1

    ION

    erată caractiţei în loc de caracatiţă

    Reply
  2. 14.2

   Mimi

   Domnule Neagu, la Şcoala Ţiţeşti, contabilul refuză să ne încadreze corespunzător şi să ne acorde acest spor de stabilitate şi fidelitate. Suntem mai multe persoane care am îndeplinit condiţiile de vechime peste 10 ani şi nu am văzut nicio creştere de15% în buzunar.
   Şi pe sentinţe s- au luat foarte puţini bani faţă de alte şcoli.

   Reply
   1. 14.2.1

    Eugen Masgaciu

    5 promovati la evaluare nationala. Ce bine e? 200 repetenti, dar care sunt plecati in afara. Ce bine o fi cand uni predau in clasa la 7 copiiiiiii prezenti fata de alte scoli unde sunt 30 prezenti in clasa. Si la acele scoli este o Tata de promovabilitate de 90%. Uni nu se descarca nici cu 7 dar cei cu 30 cum se descarca.

    Reply
    1. 14.2.1.1

     Călin

     Nu înţeleg de ce te stresezi atâta.
     N-ai observat că avem contabili care nu ştiu cum au primit diploma de absolvire a 8 clase.
     Totul se rezolvă cu sacoşa şi plicul, iar după ocuparea postului de contabil (după absolvirea facultăţii la frecvenţă deloc în acelaşi mod tip plic, că doar dorieşti salarizare la studii superioare) te crezi poliţist sau te dai drept alte persoane, călci cadrele didactice în picioare şi pe ceilalţi (sunt de acord şi cu acest lucru dar numai pentru cei cărora ţi- au luat plicul şi ţi- au oferit postul)
     Aşa cum a spus Maza „amprenta agramata este inconfundabila” şi te dă de gol.

     Reply
     1. 14.2.1.1.1

      Pufu

      Ce oameni gelosi. Dar voi ce ati facut. Nu aveti copiiiiii pe la scolile voastre si au numai 10. Asta cum eere. Trafic

   2. 14.2.2

    EMIL BOC

    INTAI MUNCIM APOI CEREM! CLAR?????? DAIA VAM TAIAT SALARILE IN 2008. MUNCITI, REZULTATE SI APOI VORBIM.

    Reply
  3. 14.3

   Tilica

   Domnule contabil, Neagu= Maricia= Poliţist = etc. este normal să- ţi faci de cap. Nu degeaba se spune că atunci când pisica nu- i acasă, joacă şoarecii pe masă.
   În cazul dumitale, şeful cel mai superior are preocupări mai importante decât să facă ordine în sistem cu toţi analfabeţii.
   Practic, individul Păunică Mihai – Directorul Buget Finanțe din Ministerul Educației lucrează la 5 angajatori, totalizând 3 norme întregi, muncind într- o zi de 24 ore, chiar câte 25, 26 ore/ zi.
   Este normal ca dacă şeful fură şi înşală, tot corpul contabilicesc din subordine să facă ce face şi şeful.
   Încearcă să- ţi aminteşti de distrugerea de documente pe care ai făcut- o în colaborare cu directoarea instituţiei. Practic eşti direct răspunzător pentru dispariţia acestora din arhivă şi distrugere, întrucât documentele sunt pe inventar şi dumneata trebuia să sesizezi organele abilitate ale statului despre dispariţia lor.
   Eu zic să începi să te spovedeşti, cică nu este niciodată pre târziu.

   Reply
   1. 14.3.1

    Neagu

    Spovedestete tu tilica ca nu se stieeeee

    Reply
   2. 14.3.2

    Neagu

    cine se aduna se aseamana. Oare esti tu ……. oricum semeni cu……..

    Reply
   3. 14.3.3

    Petre

    Hotu stiga hotul. ????

    Reply
    1. 14.3.3.1

     Petre

     Este prima dată când văd ca pe un contabil să- l cheme Petre.
     Cred că individul se poate recunoaște pe el însuși doar cu buletinul în mână.

     Reply
 15. 15

  Neagu

  Alte lucruri nu mai stii………… te inseli tilica

  Reply
 16. 16

  Neagu

  Tilica = lulia = ionela

  Reply
 17. 17

  Neagu

  Tilica = lulia = ionela fiti atente la numarul de copiiiiiiii la adresele facute si mai vb ca nu se stie ce si cum. Ok

  Reply
  1. 17.1

   Tilică

   Nici de data asta n-ai nimerit, dar sigur ţi- ai făcut de lucru.

   Reply
   1. 17.1.1

    Neagu

    A fi sau a nu fi cine cred eu. Este o zicala cine sapa groapa cuiva poate cade singer in ia. Bafta.

    Reply
 18. 18

  Ionela Matalbea

  Buna ziua. Despre noi dece nu scrieti? Pacat suntem multi si bine inzestrati cu calitati multe si bune domnule Savu. Fiindca sunteti geaman cu noi. Pacat avem numai calitati bune si multe sucesuri. Noi comunitatea de profesori dorim un articol scris de tine. Te sustinem. Asteptam cu drag. Hai hai viva profesorii.

  Reply
 19. 20

  Pufu

  Ce oameni gelosi. Dar voi ce ati facut. Nu aveti copiiiiii pe la scolile voastre si au numai 10. Asta cum eere. Trafic de influenta cu colegiiii ….. si de functi. Se mai practical.

  Reply
 20. 21

  CATY ENGLEZOAICA

  Eu intru in concediu de maternitate, ca sunt mai bine platita, decat de cei de la scoala. Aia nu-mi platesc eforturile mele, doresc spor de stabilitate, si de continuitate in ceea ce fac. copiiiiiii. eu am rezultate pe partea mea nu ca altele care vorbesc mult la serviciu.

  Reply
  1. 21.1

   Boboc Florin

   Bun comentariu. Marita un 10. Brovo. Asa romani mai rar vedem si auzim. ✌✌✌✌✌. De unde esti? Tare vreau sa te cunosc!

   Reply
 21. 22

  Nicu

  Oare ce inseamna gramaticul?

  Reply
 22. 23

  CATY ENGLEZOAICA

  INTREABO PE PROFA DE ROMANA CARE AI AVUTO LA ORE. POATE STII DANSA. EU NU STIU !!!!!

  Reply
 23. 24

  Zona mioveni

  La noi la scoală avem un economist foarte bun la toate. noua ne face tot ceea ce dorim. Padelată parte este si tare drăguț cu noi știți voi ………. .Enumeram unele :
  – NE DA SALARII FOARTE MARI DUPA MERITELE NOASTRE;
  – NE FACE PE PLAC LA ORICE ORA DIN ZII SI NOAPTE;
  – DA CU MATURA;
  – DA GAURI IN PERETE;
  – PUNE CAPACELE LA WC;
  – NE IA CAFELE MEREU;
  – NE CUMPARA IN FIECARE ZII CATE O CAFEA;
  – NE IA SI CORNULETE CU CAPSUNI;
  Intrun cuvânt avem de toate pentru toți, dar si noi avem grija de el. știți voi cum …….

  Reply
 24. 25

  ZONA CLUCEREASA

  Prin aceste zone sunt cele mai frumoase economiste. Participa mereu la dansuri populare in cadrul scoli, si ne invata si cum sa ridicam picioarele. Nu va ganditi la alte lucruri. Este un dans popular rusesc care ne invata dansa.

  https://www.youtube.com/watch?v=ScJ2-3m6GAo

  Reply
  1. 26.1

   ION

   Nu te mai scuza atâta domn contabil.
   Nu numai prostia şi gramatica te dă de gol, ci mai ai un mare atu în a fi depistat.
   Poate ai auzit de el se numeşte I.-P. şi culmea nu măsoară inteligenţa ci doar tâmpenia.

   Reply
   1. 26.1.1

    Petre

    I.p. static sau dinamic domnule ion

    Reply
    1. 26.1.1.1

     Petre

     Oricum vrei să o iei că tot acolo ajungi.

     Reply
     1. 26.1.1.1.1

      Politistul

      Toti sunteti niste agramari si dobitoci ce scrieti aici. Pacat de ziar ca accepta asa ceva

     2. 26.1.1.1.2

      Petre

      Cred că vă referiţi la „agrari”.
      Aici aveţi dreptate, tot românul se pricepe la agricultură şi la fotbal.

 25. 27

  Politistul

  Agramati …

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023