24 februarie, 2021

Related Articles

10 Comentarii

 1. 1

  Doctorul

  Nu exista diaspora politica românească, pentru ca romanii au plecat in străinătate din motive economice nu politice. Romanii plecați nici nu vor sa audă de politica. Numai cei interesați si ști.ulati de la București fac politica.

  Reply
  1. 1.1

   Doctorul

   E vorba de stimulati de la bucuresti

   Reply
 2. 2

  Samir

  Romanii au fugit afara, nu au plecat.

  Reply
 3. 3

  Marin

  Majoritatea care au plecat din ţară şi-au dat seama de mult că Statul Român funcţionează pe structuri şi criterii de tip mafiot, iar energia lor este prea mică pentru a se împotrivi unui astfel de sistem, care distruge pe cei care nu sunt cu ei.
  Faptul că Statul Român, are strânse legături cu proxeneţii din străinatate pentru crearea unei baze de date cu eventualii votanţi, nu confirmă altceva decât că suntem un STAT MAFIOT.
  Rezultatele Statului Mafiot se simt şi se văd din ce în ce mai clar:
  – sistemul de educaţie este la pământ.
  – sistemul sanitar la pământ
  etc,, în timp ce burţile politicienilor se umflă şi cresc cu Vile cu 30 camere, maseratti, ş.a., precum cocoşul din „Punguţa cu doi bani” ai lui Creangă.
  În Argeş avem astfel de indivizi cu „punguţă” pe care nu- i deranjează nimeni precum Pendiuc, Valeca Gardin şi de ce nu alde Tudosoiu pe care îl doare în tur de educaţie.
  De fapt ar fi absurd să faci educaţie cu golani originali.

  Reply
 4. 4

  ILIE

  Profesorii sunt umiliţi, medicii sunt umiliţi de către cozile de topor numite la conducerea instituţiilor în cauză.
  În general, la conducerea instituţiilor au fost numiţi oameni lipsiţi de caracter şi cu nema cinste.
  Din motivele mai sus menţionate suntem pe locuri fruntaşe (din coadă) la km de autostrăzi, la km de canalizare, etc. sau pe scurt fruntaşi la furat.
  Nu degeaba Uniunea Europeană nu ştie ce să mai facă să nu se împrăştie şi către ei virusul hoţiei fără limite.

  Reply
 5. 5

  Dan

  DIASPORA POLITICA
  Fata lui Mitica de la capu’ satului a venit in Autogara Sud, de la Colonesti-Olt incarcata cu doua papornite in care a indesat o rata eviscerata langa punga de coloniale si lenjeria luata de la Slatina. Ea este o politicianista convinsa de faptul ca Puiu-tractoristul de la fostul CAP este un tehnocrat fara valoare atat timp cat la discoteca nu a urcat-o pe cadrul bicicletei Ukraina preferand sa o tina de mana. Asa a sosit Giorgica Augusta in Pitesti intr-o dimineata de inceput de octombrie…. S-a oprit sa cumpere Argesul de la toneta si l-a rugat pe nenea de la ziare sa ii bage ronul in automatul de cafea….Ti-e frig fa? Intreba cu oarecare interes Gica – ,,dirigintele,, de butic…Gio i-a zambit printre dintii rosii de ruj si printr-o mica reverenta la buzunarul de la papornita l-a apostrofat: ,, Asculta ba fente, eu nu ma bag in seama cu dastia ca tine…Sunt satula de tehnocrati…Sa pui si zahar in cafiaua aia…Ai un foc boule? Omul se conforma…. Ii privea sanii cand se umflau deasupra fumurilor de la mezaninul oltencei si risca un dating… Diseara cand pleci inapoi sa treci sa iti dau o tigare de la je…. Fata se facu ca nu-l mai recunoaste si cu ziarul la subsoara o lua catre Targul din Vale.
  Frumosul oras o intampina pe Giorgiana cu statuia de la giratoriul de la Upit. Instinctiv du-se mana la gura cand a vazut ranjetul ,,cuminteniei pamantului,, din fata Rectoratului. Isi aminti de Jean-calul lui Ionica din buza bisericii care se hlizea de cate ori aduna ratele de la garla. In spatele ei doi tineri studenti cu accent oltenesc i-au sugerat un compliment: ,,Buna esti fa, ti-ar curul al dracului,, Fata se facu ca nu-i aude si se lasa cuprinsa de ispita reclamelor de la Optinova… Isi spuse in gand ca aici isi va reface viata dupa ce a simtit pe pielea ei ,,miracolul oltenesc,,. Pitestiul – oras curat, plin de forfota uzinei de la Mioveni ( ca doar i-a spus Agecoaia care o are pe fiica-sa la Colibasi) ca aici este mai ,,eftin,, ca la Spania. Trecu incet facandu-si cruce, pe langa Catedrala Metropolitana si isi aduse aminte de micuta biserica alba din spatele ulitei cu nuci. Stoarse lacrima cu dosul palmei si calca apasat pe pavelele din beton rosu care o inconjoara. …Va fi bine ! Ashtia nu se noroieste ….Instinctiv isi intoarse calcaiul sa vada daca flecul rezista. Era acolo nevatamat… O lua incet spre Muntenia si incepu sa ,,simteasca,, dulcele grai oltenesc prin centrul Pitestiului. Isi facuse mii de ganduri negre legate de tinuta cu care a calcat in urbea noastra. Un tuciuriu cu o punga DOLCE GABANA ii sari in fata si ii spuse: ,, Giorgico, ce faci fato la Pitesti? Mergi la Gion sau la Mol? Fata il recunoscu pe pipernicitul Nicu de la potcovaria de langa Maricica lui Belitu’…Imbracat in blugi si mirosind a KFC omul parea din alt film. Mai in amonte, catre fantana cantatoare se intalni cu Bucica lu’ Mitu , fosta vanzatoare la Cooperativa care acum se ocupa cu flyere de la Jupiter City. Asta ii spuse pe un ton superior: .. Fa Giorgico, ia de-acilea mobilu’ meu si suna-ma maine sa te scot la matze la targ” Surprinsa de atatea cunostiinte pe CORSO, fata incepu sa se simta acasa…Lipseau doar ratele de pe ulita bisericii cu ziduri albe si popa care isi deznoroia Loganul la fantana lui Petrache. Tot urcand catre izvoarele tamaduirii fata noastra se intalni cu Bleoscu de la Carstani, omul PSD care se ocupa de liste cand e vorba de alegeri. O tintui cu un aer de centru: ,, Fa ti-a,ar mata a dracu, ce faci tu pe-acilea? Venisi la produs? Cine ie francezu? Unde stai fa? Fata ii raspunse cu jumate de gura ca ea nu ,,ie la produs,, ci a venit sa faca un ban la Terasa la Metteo… La vitrinele ZARA, pe dreapta fata de PSD-ul omniprezent, Giorgica se rastigni in fata reducerilor la colanti. Pe o mica eticheta lipta pe zid un anunt tipa discret in eter: Primesc fete in gazda….

  Reply
 6. 6

  VictorViorel

  Si eu am fugit din tara,Samir

  Reply
 7. 7

  dora

  Perfect adevarat

  Reply
 8. 8

  Nicu

  Barbatii trec victimele granita, iar femeile le primiesc acolo, pentru ca acestor victime sa le fie mai usor. Acesta este traficul de carne vie

  Reply
 9. 9

  Diogenes

  Bravo celor care au evadat din marasmul asta numit Romania.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.