
Devotament față de știință și implicațiile ei practice
Sâmbata, 14 iunie, 2025, va fi slujba de pomenire la biserica Mârghia de sus, Argeș, în memoria cunoscutului si regretatului profesor dr., sociolog Cornel Constantinescu, la patru ani si jumatate de la plecarea de lângâ noi.
Devotat cunoașterii sociologice, vicepreședintele Asociației Române de Sociologie a dezvoltat la Pitești școala de sociologie și asistență socială, contribuind la extinderea rolului sociologiei la nivel național.
În calitate de sociolog a iniţiat şi participat la numeroase studii şi cercetări consacrate satului, comunităţii locale, judeţului, a coordonat echipe interdisciplinare de cercetare sociologică, a publicat numeroase studii. Temele acestor proiecte de cercetare au vizat violența în școli, absenteismul, abandonul școlar, eșecul școlar și prevenirea acestuia, consumul de droguri, combaterea sărăciei. A inițiat și dezvoltat activități de cercetare metodico-științifică și de valorificare a experienței cadrelor didactice în acest domeniu precum și de valorificare a experienței acestora prin publicații de specialitate.
Dispariția neașteptată a profesorului Cornel Constantinescu a însemnat o mare pierdere pentru familie, pentru mediul academic științific și universitar, cât și pentru comunitatea sociologilor. El a fost un spirit științific novator, apreciat de studenți și de colegi pentru orientarea practică a sociologiei și a asistenței sociale spre cercetări empirice de tip schimbare.
Respect si eterna amintire !
FIE-I NUMELE IN VECI POMENIT!
Un Comentariu
Copilot
Mi-a fost profesor. Am studiat cu el sociologia. Avea o blândețe aparte și mereu zâmbitor. De un bun simt rar întâlnit, dar asta nu-l impiedica sa vorbească despre nereguli, abuzuri, sa fie ironic. ” Eram la el în birou cand a venit cineva sa se vaite ca planurile s-au schimbat și trebuie sa dea spaga înapoi.” ….si râdea….. A murit la spitalul din Mioveni, de covid. Mai bine zis a fost omorât. Știm ce timpuri erau și cine era internat cu boala asta primea același tratament aberant cu toți ceilalti diagnosticati la fel, fără o evaluare a altor afecțiuni mai vechi. Nr. mare de pacienti, evaluari superficiale, evident. Era in acele vremuri o moda sa anunte la știri numarul zilnic al mortilor, tineti minte, și nimeni nu răspundea……
Dl. profesor suferea cu ficatul și dacă i-au dat kaletra (parca asa se numea medicamentul ala ordinar), l-au terminat. După 5 zile tratament cu el acasă, eu, am crezut ca mor și am întrerupt. Numai ca celor cu Covid le prescriau în spital și alte medicamente f. tari. Dacă nu ma înșel vreo 3/4 zile a stat internat și dus a fost……
Multi profesori extraordinari s-au dus de la Univ. Pitești. Actuala resuscitare cu Poli Bucuresti este o gluma proasta, sorry, dar știu ce vorbesc….. O vor desființa bucata cu bucata și vor lăsa doar niste „plasturi” locali pentru ca Pitestiul rămâne un oras de mana a 2-a sau a 3-a și va fi nevoie și aici de niște intelectuali…..tot de mana a 2-a. Cândva aveam un Barbu la matematica, o Ezechil la psihologie, familia Draghici la biologie, d-na prof. univ., imi scapa numele, cea cu studii la piramida din Prundu devenita azi cuib de ciori, un Manu la Teologie, un Clontea la Filo sau un Balteanu tânăr și cu pofta de predat nu plictisitul de azi care are același curs de microprocesoare de acum 40 ani……
In fine…..
M-am bucurat sa vad poza d-lui PROFESOR.