Related Articles

10 Comentarii

  1. 1

    Doctorul

    Si eu vad zilnic multi copii, părinții vin cu tablete pana si in spital.

    Reply
  2. 2

    Andrei

    Este toamnă. Razele Soarelui apar din ce în ce mai rar. Frigul îşi arată colţii. Suntem trişti. Căldura şi lumina din case ne alină tristeţea. Vitregiile naturii par implacabile. Dar Omul a găsit soluţii pentru a le învinge. În anotimpurile reci nu hibernăm, ci chibzuim la cele va să vină. Fiecare după cum îl lasă cugetul. Unii la primăvara de peste şase luni, când copiiii vor fi veseli şi vor zburda. Alţii, la câte-n-lună şi-n stele.

    Reply
  3. 3

    Dan

    Copiii , dati sau nu in mintea lor, s-au despartit de Savu. Nu as scrie despre acest subiect, daca nu as vedea ca maruntii cititori rosii au momente din ce in ce mai dese de tristete.. Si vad zilnic sute de cazuri. Ei traiesc un fel de deceptie, de plictiseala. Natural, m-am gandit la toate cauzele de amaraciune care cuprind sufletele milogului pensionar, iar acestea constau in imperativul adaptarii si readaptarii. Astazi el se numeste Vecinul Costica, un munte bagat in cutia milei de catre o justitie inefabila. Sigur, astazi, pensionarul PSD-ist nu mai este aruncat in prapastie. El se afla déjà acolo adica in buda din spatele camarii cu muraturi. Astazi pensionarul rosu isi gaseste linistea numai la venirea postasului si nu ca in trecut cand si-o gasea odihnindu-se cu Veta in porumbii lasati parloaga cand a decis sa se faca pitestean….Obrajii batranetii poarta inca roseata partidului unic acum cand pe linia autobuzului 19 se circula greu dimineata cand putinii tineri se duc sa munceasca pentru pensia lui. Visand asa, bosorogul PSD-ist si-a dat seama ca Savu se intoarce la Fat Frumos nu pentru ca este nefericit…. Se intoarce pentru ca la un moment dat intelege ce are de facut, adica un nou articol despre rosii……

    Reply
  4. 4

    Puiu

    Da, astăzi şi copiii sunt trişti! Dar nu sunt toţi, aşa cum nici părinţii lor nu sunt la fel! Motivele de tristeţe le-aţi semnalat, o parte din ele, diversitatea cauzei fiind multiplă. Parcă vă percep mult mai patetic decât ar trebui să fiţi. Cred şi sper că suntem mult mai departe de regulile spartane. Ştiţi de ce cred eu, că s-au despărţit copiii, de Făt-Frumos şi nu numai? Pentru că a cam dispărut şi povestitorul. Povestitorul, oricare ar fi el din mijlocul familiei, nu mai are timp şi nici putere să-şi ţină copilul, în poală , să-l mângâie pe frunte şi să-i spună poveşti. Unii dintre „povestitori ” se află la distanţe mari de copiii lor, iar tehnologia electronică nu a ajuns să transmită şi căldura sufletească de care amândoi au nevoie. Nu cred că trebuie să ne simţim „invadaţi” de tehnologie. Tehnologia evoluează de la sine. Nici nu se poate altfel, dar are o contribuţie majoră în răcirea relaţiilor dintre oameni ,în general. Aveţi dreptate când spuneţi că mulţi copii se lasă atraşi de lumea roboţeilor, în general a celor cu apucături războinice, dar am văzut şi copii captivaţi de poveştile lui Creangă sau de singura păpuşică din cârpă, pe care o are câte un copil sărman ,dar fericit în lumea lui. Finalul editorialului mă întristează şi pe mine, pentru că dacă poveştile nu se moştenesc, atunci vom pierde multe moşteniri ale neamului.

    Reply
  5. 5

    Victor Viorel

    Eu locuiescin Spania si nu se discuta de culoarea rosie ca in Romania – aceasta culoare atat de frumoas[ Se judeca in rosu ca, pana la urma, sa se vada numai rosu. Acest Dan capitan de plai vede numai rosu sau poate, aflat sus pe plai, vede azurul, care s-a înroşit undeva la orizont, cum s-a înrosit şi politica judeţului Argeş.

    Reply
    1. 5.1

      Dan

      Acets comentariu a fost şters din cauza jignirilor aduse celorlalţi cititori.

      Reply
  6. 6

    Dora

    Noi, romanii, avem un dar de a murdari tot ce e frumos.

    Reply
  7. 8

    Elena Delia Dumitrica

    A disparut Fat-Frumos din povestile noastre, din fanteziile noastre, din viata sociala . A disparut frumosul, binele, alaturi de simbolurile lor seculare. Au aparut , in schimb, mai multi „Feti-Urâti” (daca mi se permite pluralul acesta deplorabil al unui substantiv propriu), cu simboluri pe care Fat-Frumos de altadata le tinea departe de el si de cei dragi lui. Acesti monstri ,multi la numar, contrasteaza cu acela care ne-a marcat nouā copilaria, intr-un mod fericit , de neuitat si de neînlocuit.

    Reply
  8. 9

    Elena Delia Dumitrica

    Eratā: au disparut frumosul, binele (acord la plural)

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!