29 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Cred ca plecarea mămicilor la munca in străinătate si lăsarea propriilor copii in grija altor persoane reprezintă drama cea mai profunda prin care trece Romania postdecembrista.

  Reply
 2. 2

  Anonim

  Ce societate vor forma acesti copii cand vor fi adulti? Semnele se vad deja!

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Ce sa faci cu Abraburica la Educatie?

  Reply
 4. 4

  Anonim

  Eu am crescut fara mama si stiu cum e

  Reply
 5. 5

  Anonim

  Acum, de-a dreptul ! Ghiță,nu ti-e RUŞINE de condiția ta (fostă şi actuală) să faci „reclamă” unei „broşuri”, vorba lui Eminescu , copiată pe vremea lui Ceauşescu şi publicată (prima oară) pe timpul lui Iliescu ??!

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   Fetele nu e de acord ca iar ataci. Pai asa crezi ca se trezeste serbanica? E mort si ingropat.

   Reply
   1. 5.1.1

    Anonim

    „Fetel” n-ar trebui să sufere atâta din pricini „conjuncturale”…Transmite-le că şi Samuel Beckett (Premiul Nobel – literatură) a fost secretar (un fel de „fată-n casă”) . E drept însă , al genialului James Joyce.

    Reply
    1. 5.1.1.1

     Anonim

     Auleo noi nu stim cu buchet si cu jumes aia da o sa le spui ce zasesi ca e bolnave da cojonturale dalea. mai scapa?

     Reply
     1. 5.1.1.1.1

      Anonim

      „Interesant”(vorba unuia de la vălcea). Se vede că folosiți tot timpul jargonul (argou , nu „jambon”) _ „limba de …peşte”!

 6. 6

  Anonim

  Nu înțeleg ceva. Daca in trecut nu existau condiții optime pentru a învăța carte, dat copiii erau mai silitori, astăzi sunt tot felul de materiale electronice, dar copiii învăța din ce im ce mai puțină carte!

  Reply
 7. 7

  Anonim

  Oare e voie ca profesorii sa publice rezultatele scoalare ale elevilor pe faceboik? Cine știe, să-mi spună si mie!

  Reply
  1. 7.1

   Anonim

   Este îtrebarea unei mămici repetente sau a uneia prin…procură ?!

   Reply
  2. 7.2

   Anonim

   Publicarea notelor elvilor minori fără acordul scris al părinților se numește infracțiune.

   Reply
 8. 8

  Maya

  Felicitari pentru reinvierea imaginii satului de odinioara. M-a emotionat profund pentru ca am trait o astfel de copilarie.
  Lipsa mamei din viata copilului e una catastrofala. Intalnim in zilele noastre copii care traiesc fara mamele lor in preajma dar cu legaturi puternice realizate prin intermediul mijloacelor de comunicare audiovizuală, dar sunt mai multi copii care traiasc cu mamicile lor in aceeasi casa fara sa schimbe trei vorbe toata ziua. Cei din urma sunt , cred eu, cei mai napastuiti. Sunt acei copii ai caror parinti sunt interesati sa castige din ce in ce mai mult pentru a-si putea permite, asa cum o fac cei ce lucreaza in strainatate, masini luxoase, case moderne, vacante exotice, etc. Acesti copii sunt intrebati doar daca si-au facut temele, daca le e foame si daca au nevoie de bani la scoala.La primul esec i se reprosaza bietului copil ca parintele munceste din zori in noapte doar sa-i fie lui bine, nemultumirea parintelui fata de stangaciile copilului fiind proiectata tot pe bietul copil.
  Este foarte adevarat ca lipsa mamei din viata copilului subrezeste dezvoltarea afectiva a acestuia .Dar la fel de adevarat este ca sunt multi copii ale caror mame afla de rezultatele lor scolare din pagina de facebook, de comportamentul in societate de pe grupul de whatsapp, de bucuriile din parc de la vecina de pe messenger. Acesti copii sunt intr-o legatura de prezenta inactiva cu mamicile lor.

  Reply
  1. 8.1

   Anonim

   Doamnă, ce mamă revăzută şi ce copil minunat, care învață pe cont propriu ce înseamnă „etc.” („etcaetera”/lat. = „şi altele” , deci fără virgulă înainte de „etc.”). Doamne, câtă „suferință” pe bieții copii (toți nişte „îngeri” şi nişte genii neînțelese !!… (Bine că nu seamănă cu „mămicile” lor Şi nici cu „baba” care îi creşte !… vorba lui Băsescu )

   Reply
   1. 8.1.1

    Anonim

    Te-ai luat si de Doamne, nu te-a lăsat inima, chiar ești bolnav…la cap.

    Reply
    1. 8.1.1.1

     Anonim

     „Târziu, întorcându-mă îl găsi înseninat, căci mioara i se înviorase. Cu o custură încerca să-şi facă o trişcă dintr-o rămurică de răchită. Şi când ridică ochii, mă izbi deodată o amintire ce brusc izvora ca dintr-o negură, ş-o asemănare izbitoare cu ochii şi zâmbetul celei care odată, cu ani în urmă, înflorire ca o floare şi-mi fermecase cu un zâmbet şi c-o privire un trecător ceas al vieții”.
     (Mihail Sadoveanu – „Un om năcăjit”)

     Ce poveste cutremurătoare despre Niculăeş Onişor-copilul necăjit, orfan la 8 ani , despre”mămuța”lui, Irina, secerată de boală si lipsuri , despre mioara ei pe care i-o lasă moştenire mezinului care veghea la căpătâiul ei şi îi dădea „cana cu apă ,că avea fierbințeală mare”, despre griji , povara vieții pe care odinioară copiii le împărțeau cu părinții lor ,ca toți cei „năcăjiți”. Unde eşti tu, Niculăeş, unde eşti tu ,Mihail Sadoveanu ?

     Reply
     1. 8.1.1.1.1

      Anonim

      …să-mi luați fierbințeala de la cap…

    2. 8.1.1.2

     Anonim

     Se dă deștept și nu știe diferența dintre
     dintre argou și jargon. Dacă mai supără fetele de la Coremi nu e bine.

     Reply
     1. 8.1.1.2.1

      Anonim

      ne cam supara magraonu mancaiam pensia aia medicala

 9. 9

  Catalina

  …ce comparație…”și Arhimede…”. Ne scuzați ca nu v-am recunoscut pana acum…așa suntem noi, oamenii, nerecunoscatori….și câta erudiție in basme elene aveți…..ne scuzați încă odată….

  Reply
  1. 9.1

   Anonim

   Catalina sau Catilina?

   Reply
 10. 10

  Anonim

  Nici,nici ! …Serghei Esenin – Scrisoare De La Mama -, pe care vă invit s-o publicați (mai ales că v-a trimis-o de 2 ori şi e greu pentru o măicuță bătrână , cu brâul de lână să-şi caute fiul/fiica prin spelunci şi locuri ale pierzaniei de atâtea ori.Pe unii ca voi trebuia să vă caute la biblioteca județeană !?!

  Reply
 11. 11

  Carmen

  Sunt cadru didactic, aveti dreptate, multi copii sunt lasati in grija rudelor, chiar si a vecinilor. Invocarea lui M. Sadoveanu nu se potriveste, acum traim alte vremuri, cu alte nevoi si solicitari pentru copii. Nu are rost sa insist.

  Reply
  1. 11.1

   Anonim

   Era vorba de sentimente general-umane, (indiferent de epoca istorică) dintre mame şi copii lor ! Eu aşa am perceput („extrasenzorial” ?!) SENSUL „încercării” dvs.!

   Reply
   1. 11.1.1

    Anonim

    Și noi, vecinele de la Coremi, percepem, extrasenzorial, că ești cam prost. Scuze!

    Reply
    1. 11.1.1.1

     Titică

     Nu mai băgați în seamă pe nebuna pe care am lăsat-o eu de stricată ce era că o ştie tot orasul, că nu există curvă mai mare ca ea.Acuma, după ce a părăsit şi copiii pe care numai ea ştie cu cine i-a făcut , bate pe la uşile oamenilor să le ceară bani ca ajutor pentru copiii pe care nu i-a mai văzut de ani şi ani. Cică acum a încălecat pe unu de la ziar !

     Reply
     1. 11.1.1.1.1

      Anonim

      Savu, cumva?

 12. 12

  marin

  Foarte interesant articolul! Subscriu la părerea că plecarea mamelor să muncească în străinătate – afectează pe termen lung sistemul psihic al acestor copii. Cred că nu se va schimba nimic în viitorul apropiat. ,, Unde ești copilărie, cu ….”

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.