12 aprilie, 2021

Related Articles

10 Comentarii

 1. 1

  Valy

  Ce-i si cu contabilii ăștia! Mai au si o zi a lor. Sa trăiască si la mai mare

  Reply
  1. 1.1

   Popa

   Da, asa e. Cititi editorialul dlui Savu, Dinastia contabilului, publicat in ziarul Argesul pe 19 sept.
   Fara a critica profesia de contabil, care trebuie sa vegheze la legalitatea operatiunilor contabile si sa rapsunda pentru ce face, la bugetari e cea mai mare problema cu contabilii. Oare ce salariu o fi avut aceasta contabila? E interesant de stiut.

   Reply
 2. 2

  alora

  Este de neinchipuit ca aceasta contabila (care avea un cazier bogat, pentru ca furase din conturi cand lucra la BCR), a fost angajata la Spitalul Judetean. Nu e logic! Si stiind ca ai angajat lupul paznic la oi (cazul a fost intens mediatizat, sefii care au angajat-o nu aveau cum sa nu stie cine e aceasta contabila), nimeni nu a verificat-o niciodata, macar asa… de forma.
  Nimeni din cei de la departamentul contabil nu a vazut, in 5 ani, ca banii se scurg in acelasi cont si nu in conturile unde trebuie? Mi se pare culmea… Ce mama dracu control intern, ce CFP, ce controale de la curtea de conturi, ce audituri interne, cine verifica, fratilor, operatiunile contabile care se fac in spitale sau alte institutii de stat. Maine-poimaine o sa aflam ca si la nustiu ce primarie au fost virati banii primariei in contul personal al primarului…
  Trezoreria statului nu a observat ca era numele unei firme si contul alteia?
  Chiar ca ne meritam soarta. Vai de capul nostru!
  Schema a fost ingenioasa> A completat prima data un ordin de plata gresit, sa vada daca cineva observa / era de inteles, dom’le, a gresit, saraca, la cate ordine de plata are de facut!!! Nu păţea nimic, era o greseala nevinovata. Dar a vazut ca a mers si nimeni nu a observat… si a continuat. 5 ani… trai, neneaca! Astea sunt bresele sistemului. Asta arata ca sistemul e putred. Si despre ce salarii vorbim (chiar, ce salariu o fi avut?, se poate afla?)… si pe ce pile… ca nu oricine se angajeaza la spitalul judetean… si nu oricum…
  Propun ca atunci cand un contabil face o delapidare si isi murdareste mainile cu astfel de fapte, sa i se interzica practica in domeniu. Sa treaca la matura…

  Reply
  1. 2.1

   Mihai

   Ce Curte de Conturi?
   În Argeş se numeşte Cameră de Conturi. Se lucrează în general cu auditori externi, iar aceştia în general nu verifică ce trebuie, primind recompensă pentru închis ochii.
   Da, aveți dreptate ar trebui să intre și D.N.A. ul pe fir și să ancheteze Camera de Conturi.
   Nu este nici prima și nici ultima șmecherie în care este implicată Camera de Conturi Argeș.

   Reply
  2. 2.2

   Ion Bănică

   De a acord, în totalitate.

   Reply
   1. 2.2.1

    Mihai

    Unul dintre auditorii externi ai Camerei de Conturi Argeș este”renumitul” expert contabil Fulger Emil.
    Așteptăm reacția Camerei de Conturi Argeș care este implicată până peste cap în tot acest …

    Reply
  3. 2.3

   Argeșel

   Bravo, Alora, corect. UNDE A FOST CONTROLUL TREZORERIEI?????. Dacă aceasta ar fi verificat corespondența dintre denumirea beneficiarului plății și simbolul contului bancar al acestuia (codul IBAN), înscrise pe ordinul de plată, FRAUDA NU AR FI AVUT LOC!!! E posibil să-i fie atrasă răspunderea penală…Trezoreriile și unitățile bancare trebuie să învețe ceva din acest caz și să ia măsuri.

   Reply
 3. 3

  Ioan

  Lista persoanelor implicate nu este completa…vor fi completări după ce…se fac declarații complete de către cei 3…doar nu ne imaginam ca doar cei reținuți sunt implicați….aveți puțintica răbdare….cum adică a facut-o pe prima greșită și….funcționarul statului de la Trezorerie….nu a băgat de seama….sunt întrebări de clarificat….cine a fost Managerul SJU Argeș și Directorul Economic care au angajat-o în Contabilitate…și au pus-o fix la administrarea banilor spitalului deși….avea un proces în desfășurare cu acuzație de delapidare de la BCR? Cine din Consiliul Județean Argeș o cunoștea și poate a sustinut-o sa fie angajata la SJU Argeș….nu la dat cu matura…acolo la borcanul cu miere…la banii de la SJU Argeș….sa observam întregul lanț al decidentilor care au favorizat aceasta delapidare….Dacă nu se recuperează banii de la cei 3….și nu se vor recupera….trebuie implicați și pe ceilalți sa completeze…așa este normal…vom vedea. Concluzia: așa se întâmplă când pui lupul paznic la stana….halal clasa politica.

  Reply
  1. 3.1

   Ion Bănică

   Din păcate, Ioan are dreptate!

   Reply
 4. 4

  Ion

  O lege corectă ar fi confiscarea unei valori de două ori mai mare decât ce au furat (inclusiv de la copiii lor, că șmecherii își trec averile pe numele altora). Sunt legile prea blânde pentru hoți în țara asta, d-aia se fură în halu’ ăsta.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.