04 aprilie, 2020
ad
ad

Related Articles

18 Comentarii

 1. 1

  Elena Delia Dumitricā

  È tragic ceea ce se intampla cu aceasta balena albastra, dar nu putem sa spunem ca ne-a luat prin surprindere. Este doar o forma agravata a jocurilor electronice care i-au luat cu asalt pe copii in ultimii ani . Ceea ce la inceput ni se parea un simplu joc, distractiv si „util ” pentru dezvoltarea unor capacitati (???) a devenit un joc de-a dreptul criminal. Pe mine nu ma mira. Nu e cu nimic mai periculos decat acele filme in care sunt prezente consumul de droguri so alte fapte distrugatoare.

  Reply
  1. 1.1

   Elevul frustfrustrat

   Orele de diringentie sa se faca nu sa se ………..

   Reply
   1. 1.1.1

    Mama irinei

    Fata mea a ramas gravida din cauza orelor de diringentie care nu se fac. Eu stiu ca acesti diriginti iau bani pt orele de dirigentie. Cam 10% din salariu si cum se zice la tv ca profesori au sal de 4500 lei. Va dati seama cat iau pt fiecare ora de dirigentie. A mea fica in loc de dirigentie face dansuri!

    Reply
    1. 1.1.1.1

     Petre

     Iar confundă dl. contabil remuneraţia de administrator financiar cu cel al cadrului didactic.
     Păi bine măi nene, te înţeleg că ai dat şpagă mare, dar tocmai de aceea ai dat- o să ai salariu mare, să stai degeaba şi să- ţi baţi joc de profesori.
     „A mea fica in loc de dirigentie face dansuri!” probabil că de aceea a rămas gravidă, că dacă era fiică sigur nu rămânea gravidă.
     Pe de altă parte îţi înţeleg durerea, se umple ţara de proşti şi ţi- e frică că te depăşesc netoţii (nepoţii)

     Reply
 2. 2

  Puiu

  Pentru mine asta este cea mai chinuitoare întrebare: ” Cum apar generaţii mai inteligente faţă de cele anterioare şi mai slabe ca simţire? Cum se nasc copii mai inteligenţi, din părinţi al căror coeficient de inteligenţă este într-o vizibilă scădere? Minusul la simţuri este prezent zilnic, şi mă refer doar la o mică parte din ceea ce înseamnă simţire. Îmi pare extrem de rău că dependenţa de internet şi televizor a devenit caz patologic. Dar cine greşeşte , cine sunt vinovaţii? Nu ştiu să răspund, dar parcă am observat că există cineva care se ocupă numai de provocari care îţi scurtează viaţa, cineva care te dirijează pe căi greşite şi te îndeamnă numai la rele.Un exemplu banal îmi vine acum la îndemână. Dacă îi pasă cuiva de sănătatea ta, de ce bagă în consum toate porcăriile de alimente, pline de pesticide şi E-uri? Nu acelaşi lucru este şi pe internet, nu tot aşa ţi se dă posibilitatea să alegi? Cum să nu ceară un copil de trei ani tabletă sau telefon ,că de când a venit pe lume , lângă el mămica şi tăticul butonează la telefon, mai trag şi cafele şi ţigări şi ca să stea copilul cuminte îi pornesc televizorul. Categoric există acea forţă distructivă care ţâşneşte din internet „cu dibăcie manevrată”, dar nu este pentru toată lumea. Nu toţi sunt la fel de vulnerabili, dar sunt destui! Legat de „breaking news” nu ar trebui intervenit asupra televiziunilor care şubrezesc sănătatea telespectatorilor, cu anunţurile lor disperate, în vederea creşterii audienţei? La fel ar trebui eliminat şi „promo”, cu lumini intermitente şocante, prin expresii de genul : cutremurător, incendiar, exploziv, bombă…! Nu ştiu câţi copii au acces la internet, statistic vorbind, dar rele pot culege de oriunde. Mi se par la fel de periculoase: drogurile, alcoolul, pornografia. Până acum mi se părea o glumă bună expresia ” Vai de părinţii care nu ascultă de copii”. Acum mi se pare că părinţii au devenit o umbră pentru copii, pe care aceştia o calcă în picioare dacă sunt urmăriţi mai de aproape.

  Reply
 3. 3

  Nicu

  Deci balena albastra e un produs cultural. Atunci unde este civilizația care te învăța sa te comporți cu astfel de produse? Nu cumva civilizația s-a întors împotriva culturii?

  Reply
 4. 4

  misha

  Nu prea inteleg amestecul acesta : balena albastra , tableta , informatica , parental , civilizatie , cultura

  As intreba ceva fara intentia de a supara pe cineva :
  – cand scriem comentariile folosim un terminal IT ?
  – putem citi o carte ( material scris de un autor ) pe un terminal IT ?

  Atunci de ce amestecam informatii si ne legam de asazisul fenomen balena albastra , in stilul drobului de sare romanesc ?
  Nu cumva copii , tinerii au aceasta inteligenta de care noua , astia mai batraiori ne este teama ?

  🙂

  Reply
 5. 5

  Dora

  Unde sunt povestile de altadata, cand copiii nu imitau gesturile adultilor si-si vedeau de lumea lor?

  Reply
  1. 5.1

   Samir tata

   Orele de diringentie sunt de vina ca au apus acele vremuri. Fiindca se fac cu multa costiinta de catre diriginti………

   Reply
  2. 5.2

   Mama Lui Guta

   Da mai multa educatie in scoala sa se faca orele de diringentie pe bune. O sa iau atitudine si o sa somez dirigintele in scris sa faca ora cum trebuie. Si inopinant o sa trec pe la aceea ora sa vad ce se face si o sa cer explicati. Cu mult respect dragi cititori luati atitudine si faceti si voi lafel. Totul pleaca de la educatie.

   Reply
 6. 6

  Samir

  Amintiri din Copilarie?

  Reply
 7. 7

  balena albastra

  Doamneilor si domnilor lasati-ma in pace sa-mi fac de cap cu voi va rog mult am o boala mare mare mare care se numeste dupa cum stiti si voi …………………. ghiciti

  Reply
  1. 7.1

   GHIŢĂ

   Punctele alea multe ………, care dau bătăi de cap şi se manfestă ca o boală mare se numeşte cumva contabilitate?

   Reply
   1. 7.1.1

    Cod 123

    Esti cunva profa de romana, pusa pe soti. Veziti de gradina ta, paste iarba din gradina ta si nu te mai uita in gradina altuia pentru ai paste iarba. Bafta ca a ta este mai crocanta

    Reply
 8. 8

  Pui balenei albastre

  Copii fac ce fac parinti, elevii fac ce face elita tari, elita tarii invata de la b.a. deci copii sunt invatati sa joce.

  Reply
 9. 9

  Petre

  Iar a apărut contabilul ăla bolnav!
  Dacă mai citim mult inepţiile şi „gramatica” ăstuia, sigur ne tâmpim cu toţii.

  Reply
  1. 9.1

   balena

   balena albastra

   Reply
  2. 9.2

   balena albastra

   Petrica ai o fobie de contabili. Esti cunva gelos?

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.