Related Articles

8 Comentarii

 1. 1

  Goargăș

  ,,Asta e politică ce faceți voi, mă? Da’ ce e măi Țugurlane? Prostia din capul vostru, asta e!” ,,Bă, anul ăsta Finanțele e mai ale dracului ca oricând! Păi tu ce crezi, Jupuitule, că noi fătăm bani?” ,,Pentru toată lumea, domnul primar e domnul primar iar pentru tine-i hoț. Da, pentru mine domnul primar e hoț” (Nu este vorba de fostul primar al Sibiului!).

  Reply
  1. 1.1

   Gabriel Lixandru

   Bravo! Asta e!

   Reply
 2. 2

  Puiu

  Din păcate asemenea personaje nu mai exista.Apreciez armonia dintre editorialist și comentator.Am retrăit cu mare plăcere naturalețea țăranilor judecători al politicienilor vremii.Oare de ce nu comentam și noi astăzi la o cârciumă in stilul lor?Pentru că noi nu mai muncim și nu mai suntem uniți de necazuri așa cum erau ei.Taranii erau mult mai înțelepți decât parveniții de astăzi ,și nu aveau atâta ura nici macar fata de politicieni.Si eii au știut să aștepte și-au plecat acasă cu speranța în alegerile viitoare.Noi astăzi plecam de-acasă,iar eu unul nu mai am speranțe în alegerile viitoare.Asta pentru că nu avem opoziție,decât asemănări uluitoare între partidele care au făcut tara neguvernabila.Iar eu și alții că mine ,nici președinte nu avem.

  Reply
  1. 2.1

   Gabriel Lixandru

   Da, e foarte trist.

   Reply
 3. 3

  Delia Dumitrica

  Ma gandeam ca familia Moromete a decis sa taie salcamul din gospodarie, ceea ce marca inceputul declinului economic si moral al unor timpuri care nu mai erau îngaduitoare cu oamenii. Transpusa in zilele noastre, situatia asta disperata in care au taiat atatea paduri ce ar trebui sa insemne? Declin? Nu doar atata, ci disparitie. Este extrem de sugestiva “sceneta “ pe care ati gandit-o. Cum spunea d-l Puiu, m-a facut sa retraiesc acea naturalete a stilului celui ce a perceput viata ca pe o prada. Va spun sincer ca , daca as putea sa asist la discutia personajelor d-voastra, mi-ar fi teama sa ma bag in vorba. Sunt atat de intelepti in simplitatea lor, incat mi-ar inchide imediat gura…Si nu numai mie.

  Reply
  1. 3.1

   Gabriel Lixandru

   Cu ocazia asta, am recitit capitolul respectiv din Moromeţii. Vă recomand s-o faceţi când aveţi ocazia şi veţi retrăi multe secvenţe pline de miez. Mulţumesc pentru comentariul dv., dar şi pentru cele dinaintea dv.

   Reply
 4. 4

  Geo

  „De unde dau astia mai mult la pensii daca atata este?” Ilie Moromete

  Reply
  1. 4.1

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.