Related Articles

31 Comentarii

 1. 1

  Titi

  Asa popor,așa politicieni,din păcate!

  Reply
  1. 1.1

   Norocosul

   Cand se deschid pacanelele.? M-am plictisit acasa!

   Reply
   1. 1.1.1

    Vițel

    Ăștia care sunt săraci cu duhul, cum e vitelul dinspre Stalpeni, se cheamă că sunt din diaspora?fac bani din ,,muncă,, dar minte …deloc!

    Reply
 2. 2

  Elena

  A dispărut respectul față de lege,a dispărut empatia, omul a devenit sclavul banului, se fură din banul public, nu se fac investiții cu cap si tot așa. Diaspora se erijează ca portdrapel al societății civile românești cand de fapt, mulți semeni de ai noștri sunt infractori.

  Reply
  1. 2.1

   Anonim

   Românii sunt în general infractori!
   Cei mai infractori dintre români nu sunt cei de afară sunt cei din interior. Acest lucru se vede din devalizarea instituțiilor statului și din nivelul de sărăcie.
   Ca exemplu: Mircea Drăghici deputatul (prietenul lui vecinu Nicolescu) nu poate justifica de unde are pe plus câteva milioane de euro.

   Reply
 3. 3

  Anonim

  D-le Savu, ştiți dacă şi când… se (MAI) redeschid Frizeriile ?!…

  Reply
 4. 4

  Anonim

  Ati dat-o cu ursul acum

  Reply
 5. 5

  Onlain

  La cafea cand stam? Dar la o bere, frate! Te pup. Sparanghel mai la vanzare?

  Reply
 6. 6

  Anonim

  Culegem acum acele roade ale răutăți dintre noi . Ar fi bine sa nu ne mai uram. Si sa ne iubim, sa ne respectăm, sa ne prețuim aproapele etc.

  Reply
  1. 6.1

   Anonim

   Pentru acestea trebuie sa ai o anumită educație, or….

   Reply
 7. 7

  Eugenia

  Voi da eu nu! Dece eu nu ? Păcat suntem colegi. Nu mai faceti discriminări. Suntem o familie, păcat. Vreau respect. O sa vina valul …..

  Reply
  1. 7.1

   Enache

   Tu nu ai valoare,domnule cu BMW

   Reply
 8. 8

  Mefisto

  Autorul confunda diaspora cu adunaturile de infractori fara sa admita ca printre acesti oameni trimisi din disperare la munca in Occident de catre PSD ( tradatorii Ardealului) se afla medici, profesori, ingineri, sociologi etc. De fapt comite o mizerabila eroare prin care isi permite sa creeze o sintagma a binelui public printr-o egalitate intre sociologia domniei sale si un glont in ceafa celor care nu se supun. Rar mi-a fost dat sa vad un articol atat de plin de murdaria comunista a unui scelerat.

  Reply
  1. 8.1

   A.G.B.

   Toma Caragiu: ,,Eu sunt Mefisto, adică dracul”…gol și mincinos! I-auzi: Trădătorii Ardealului, glonț în ceafă, scelerat…
   Vă invităm, cu mare drag, la praznic sau unde v-ați înțărcat copiii!

   Reply
 9. 9

  Arghezi

  S-a trezit la semanat
  Un domn Savu prea umblat
  Securist din vremuri vechi
  Sta si canta la priveghi
  Ne da sfaturi ne si mustra
  Dar traieste in lacustra
  Obsedat de o femeie
  Aia de-i mai da idee
  Rupt in fund si obsedat
  Fruntea-i are un r..t
  Ce ne place noua-n el?
  Presupun ca un purcel…
  Nu e om pe lumea asta
  Care sa uite napasta
  Adusa de bolsevism
  Savu e cu-n panslavism
  Uita aceasta ligioana
  Cat a mai turnat la blana
  Cati oameni au suferit
  Din cauza unui smerit
  Inventat intr-o pubela
  Sta si da la manivela
  Cantu-i un blestem si-un chin
  O mizerie si-un plin
  De ce tu om citit
  Stai si crezi bolsevic mic
  Da-l in plata Domnului si gata
  Este securist cu plata

  Reply
  1. 9.1

   Anonim

   Bai tu nici nu sameni nici nu culegi, ești un poet in izmeni

   Reply
  2. 9.2

   A.G.B.

   Vorba milițianului: mai citim și noi!

   Metrică de râsu-plânsu (picioare scrântite și măsuri împleticite).

   ,,Iambii suitori, troheii, săltărețele dactile”, armoniile, taine pentru rudimentari!

   P.S. Lasă-te, bre, de ,,poiezie”, nu e pentru matá!

   Reply
   1. 9.2.1

    Anonim

    E profund…mâhnită Ssenioarea AGB (un fel de Brigitte Tragneux/Auziere/(67 ani) că a fost …deja părăsită de ibovnic, fostul ei elev… la engleză/(latină) & teatru…politic (amator) care i-a devenit al 2lea soț țîîî (!!!)…deşi, mai tânăr cu 25 de ani (un fel de Emmanuel Macron (@zi, 42 de ani), dar de loc… mai iezuit (!)… între blocurile *(de cărămidă !) 23 – 26 din „Ceairul” Piteştilor si de aceea, „AGB”… dă vina pe prozodiile lui Ovidiu Publius Naso, în „Metamorfozele”(Cartea IX-X) , dar şi, mai vârstnicului decât ea, Vergiliu -in „Eneida” …că i-au adus în minte (rătăcită!)… pe „Trecerea de pietoni” din dreptul Pieței Mari a Piteştiului… Mitul lui Pygmalion care s-a îndrăgostit de Galateea (fildesul dăltuit de el) ! Noroc cu zeița Afrodita ,…că aşa s-a putut naşte Pathos, copilul sprijin, în vremea cruntă de azi a Pandemiei Covid 19 /”En marche”/ „liberalism social” care l-a făcut pe Emmanuel Macron preşadintele „patrioților” împotriva „naționaliştilor”- Marine Le Pen ! Şi în Franța e…Stare de Urgență …şi acum …şi „cine ştie” ?!…

    Reply
 10. 10

  Sara

  Cand mergi in Logan si mai pui de un BMW, se cheamă că ai talent?Domnule cu ochelari, mai ușor cu mesajele tendențioase ,ești ultimul care să vb

  Reply
  1. 10.1

   Anonim

   Are si un trabant. E dotat cu un 22 asa ca are potențial. Ciocul mic ca noi suntem la putere.

   Reply
 11. 11

  marin

  Foarte interesant articolul! M-am gândit de mai multe ori la românii din diaspora! Cred că nu mai au rădăcini aici, pentru că au lăsat totul în urmă … sperând la un trai mai bun dincolo. Când desprind ei bucăți de bordură, pe care le aruncă în jandarmi, la ce se gândesc?! ei vin în țară ca să lupte pentru a fi mai bine celor care au rămas aici? Acolo în stradă se schimbă soarta națiunii?! Scutierii sunt oameni care trăiesc la fel ca noi toți, nu ei fac legea … așa cum nici indivizii nu o pot schimba! Și dacă ar schimba-o, pentru cine se aplică?! Felicitări pentru tema aceasta!

  Reply
  1. 11.1

   Anonim

   Câtă armonie poetică/politico-filosofică & socio-logică/(hipo/etică)/ pe malul …stâng/drept/stâânguu.. (!!) al Argeşel-u-lui/apă (cu izvor) din Muntele Iezer-u-lui şi… curgătoare …pan’la defluire/defulare…in Albia… Râul-ui Târgului (asupra de Mioveni/Colibaşi) …unde face naveta şi/dar… invers/ „CONTRA”… Maricica lu’ Gicu , zis si ION de Liviu Rebreanu (de la Piteşti-Ştefăneşti-Valea Mare… in sus… !) -cât e ziuLICA …de lungă…împache…tată – ca „toată lumea bună” (purtătoare de Covid 19) !! – într-o geacă (de fâş!) & „blugyns”-made in China- (aceeaşi/aceiaşi !)…ca să nu le mai ude/reguleze/curețe… cu H2O + $avon/Detergent/Biocide de spălat rufe/le …de „Flori/le de mucegai” cultivat/e arghezian.. à la ghiveci ..cu microunde. de la . Ro @ Garsoniere („Ogeac”/e, cum „îi/le spuneau/zicea”… pe vremea „aia-laNta” a lu’… „nu mă omorî (!?) …Nea Nicu” ?!…

   Reply
  2. 11.2

   Anonim

   Scutierii sunt oamenii sistemului, beneficiază de salarii babane, pensii babane, prioritate de câștig la instanța de judecată, etc.

   Reply
 12. 12

  Anonim

  La cules de ciperci cand mergem?

  Reply
  1. 12.1

   Anonim

   Poate vrei să zici de coronavirus.

   Reply
 13. 13

  Pompierul

  Ce am cules numai ura intre noi! De la un timp încoace. Eu sincer ma abțin la ce am văzut în lume până acum, am colindat foarte mult.

  Reply
 14. 14

  Calin

  Diaspora reglecta structura societatii romanesti. In diaspora sunt si medici, ingineri, specialisti in multinationale, artisti, IT-isti, muncitori de inalta calificare, cercetatori, profesori la universitati de prestigiu…. Savu oglindeste doar ceea ce poate intelege, ceea ce Este in el, duhoarea. Nu poate vedea partea buna a lucrurilor pentru ca in el nu Este nimic bun. In momentul cand prin time curge jegul, in afara vezi doar jegul. Ca asta recunosti.

  Reply
  1. 14.1

   Anonim

   Caline, unde scrie savu de diaspora, scrie de cei cu identitate imprecisa, daca nu înțelegi despre la cine se refera, înseamnă ca nu prea le ai, așa ca lăsa te de a mai comenta si serveste-ti porția de…

   Reply
  2. 14.2

   Anonim

   De judecată, pe care, se pare, te-a cam părăsit.

   Reply
 15. 15

  Anonim

  Ba caline, prost ești ba, cum sa spui ca diaspora reflecta, când ea se constituie din categoriile pe card le menționezi, ba baiatule, tu nu ai nici liceul, cum nu stii ca se reflecta numai lumina? Ba dar prost ești, cum sa spui ca savu oglindește jeg, pe tru ca a oglindi ceva trebuie sa fii luminos, deci jegul nu se oglindeste , el se află in gura ta de șarpe, a cărui piele oglindește veninul din venă. Așa ca ba caline lăsa pe alții mai deștepți sa facă comentarii si mananca ti pensia de handicapat.

  Reply
 16. 16

  Agentul 007

  Cutesc si ma cutremur ce fel de om este acela care poate sa comenteze in asa fel. Se vede ca acesti comentatori lucrează acolo unde evolutia omului a stat în loc, gradul de IQ este acela de la coada vacii si raportul de gândire este cel din meciul mediu unde se folosea o bată. Păcat de societatea noastră ca a evoluat asa. Cat despre acești comentatori sunt doar niste căței care nu ar fi in stare sa alerge nici după o pisică si vice versa pisica după șoarece. Sunt acei oameni care au in mana viitorul nostru ca nație si națiune cei din primul rând prima linie cred!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2022

error: Content is protected !!