Related Articles

4 Comentarii

 1. 1

  Delia Dumitrica

  Un frumos pastel, nu al satului romanesc, ci al sentimentelor fata de propriul „acasa”, exprimate de oameni care, sātui de „modern”, duc dorul „traditionalului”. Simetria compozitionala, maestre pictor-filolog, e profunda: „pastelul” d-voastra incepe si se sfarseste cu O. Goga. Impresionanta pledoarie întru nemurirea satului . A unui sat vesnic. Chiar cred ca Ziarul Argesul a avut o idee senzationala si mai cred ca are forta -moralā si intelectuala- de a pune in practica multe din „capitolele” acestui proiect de revigorare a satului argesean.

  Reply
 2. 2

  Anonim

  Gargara pentru fraieri. De hotii tarii nimic.

  Reply
 3. 3

  INDIGNATUL

  E emoționantă și corectă analiza satului! Dintre pariurile enumerate,ultimul e și cel mai important! Abia după revitalizarea economică a satului s-ar putea vorbi și despre măsurile anterior enumerate. Pentru cine să faci canalizare, apă, școală, dispensar(doctor), dacă satul, la acest moment e depopulat și rata natalității în cădere? Trebuie pusă perfuzie cu locuri de muncă – în agricultură sau prelucrarea materiilor prime agricole, industrii, servicii , orice!- dar atenție!, bine plătite, nu cu salariu minim pe economie și perspective pe termen lung. Până ce omul nu va avea certitudinea că câștigă și trăiește mai bine în satul său decât prin străini, depopularea va continua, iar cei rămași nu vor avea în familie decât maximum un copil. Sigur că sunt necesare și cele enumerate inițial, ele oferind confort, civilizație, dar acestea se pot face cu bani europeni și într-o perioadă limitată, sarcină exclusiv a primăriei. Dar aceasta, chiar pe acest segment, bate pasul pe loc.

  Reply
 4. 4

  Ionela

  Un articol scris cu maiestrie, si eu tanjesc dupa sentimentele din frageda pruncie si vad cum ai mei s-au stabilit la sat si au dat fusta pe blugi si camasa pe bluze de training. Din pacate este nevoie de activitate economica la sat pentru ca oamenii sa isi satisfaca nevoile primare si sa isi doreasca sa isi regaseasca identitatea. Sau poate regasirea identitatii ii va ajuta sa iasa la lumina si sa se dezvolte?

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2022

error: Content is protected !!