Related Articles

17 Comentarii

 1. 1

  Ana

  L-am căutat pe internet, o bijuterie de arhitectura. Înțeleg ca acest conac atât de frumos a ajuns o ruina? Păcat!

  Reply
 2. 2

  Un satean

  Sunt putini primari din Argesi care sa fie considerati intelectuali, majoritatea sunt la origine tractoristi, frizeri, bucatari, soferi, ce sa stie ei despre valoarea monumentelor istorice? Nu am nimic cu aceste meserii, dar cei care le-au abandonat sa se faca politicieni nu au niciun respect din partea mea. Acesti parveniti nu stiu dacat sa fure si sa darame. Despre proprietatea conacului de la Luceni stiu ca a pus mana primatrul Leahu, sau asa ceva, un fost sarantoc de la Boteni, care a ajuns mare mahar. Acest Leahu sa nu credeti ca evalueaza estetic sau arhitectual conacul de la Luceni, ci simplu, adica economic. In curtea conacului, Leahu si-a adus vitele care intra prin tot conacul, ajungand astfel la intrebuintarea pe care i-au dat-o comunistii in trecut.

  Reply
  1. 2.1
 3. 3

  Goargăș

  Ce minunăție de complex turistic (resort, of!), cu parfum de istorie ar mai putea fi încă edificată. Ar trebui să inițiem o acțiune concertată, de genul ,,Grădinii de vară”. P.S. Am început deja prin trimiterea acestui articol unui primar ,,din zonă”, poate, poate…e un inceput de sensibilizare.

  Reply
 4. 4

  anonim

  capra da naveta la profesori? va fi greva si sânge!

  Reply
 5. 5

  Una

  Călău-victima-salvator.
  Salvatorul are o problema atunci când viața lui devine o viața de salvări eșuate in care a devenit victima de fapt, când accepta ciclul abuzului la un nivel din ce in ce mai profund. Salvatorul, codependent de cele mai multe ori, se poate autosalva, prin psihoterapie. Dar când Salvatorul are o stima de sine foarte scăzută….. Așa arata masochiștii!

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   Ești dus, omule, ce treaba are salvatorul cu masochiștii, ultimii nu se pot salva nici pe ei. Amesteci niște termeni fara sa le cunoști conținutul. Mai mult, masochiștii au tendințe patologice dintre cele mai distructive asupra propriei persoane, se percep dincolo de ființă lor. Te-ai intitulat Una, dar eu cred ca ești una cu prostia.

   Reply
 6. 7

  Vergilius

  Nu ştiu cum sunt alți masochişti , dar eu îl ştiu pe al meu , pe care lunca Argeşelului nu l-@ mai încăput şi a dat să fugă şi el spre sud , la loc mai deschis la …orizont retard decât în partea diametral opusă unde se înalță munții cu prăpăstiile lor (tot masochiste).Şi ca în Vechimea cea mai veche , Eneas naufragiatul în peregrinările lui căutând Țărmul reîntoarcerii prin destul de agitata Mediterană , dă pezte fel de fel de vestigii ale trecutului său îndepărtat de el de tot felul de Sirene (în)cântătoare. Acum , deodată, l-@ cuprins mila de salvator masochist de ruinele unui conac al unei familii vestite de Boieri dintr-un sat mai la sud de Boteni , anume Lăiceni (Hârtieşti-Vultureşti) a vestitei fam. Vlădescu (boierul era şi arhitect). Şi tot lamentându-să Gogu nostru în fața ruinelor ,ca mai odinioară Grigorescu în fața Târgoviştei, dau năvală peste el tătarii (sociologi) geo din Cieşti-Pădureți (a fost şi col. analist secu , azi profanator de Emin) şi cornelitu de pe malul Tibrului dintr o metropolă mai ceva ca Roma lui Romulus, şi anume Mârghia -Lunca Corbului , loc de obârşie a atâtor oameni de seamă ai ştiințelor şi politichii (pe bune!)…Cei doi din umbră puseseră la cale cum să mi-l omoare pe unul Dintre Gaguri (tot masochist) ca-i mai ortoman , cu oi mai multe şi bine ar fi să dispară băi, acela ,”în chinuri” dar să le rămână lor oile. Ş-@cum îl numesc pe Gogu să dea el cu cuțitul în ăla , …pe la spate , cât ei îi descriu cusăturile la… halatele lor ! Halal de tine , bre Gogule , nu vezi sărbătorile că aia doi sunt criminali secu, tu nu ?!…

  Reply
  1. 7.1

   Anonim

   Domnule Mărcuț Bălăceanu, îți dorim să te faci bine.

   Reply
   1. 7.1.1

    Anonim

    E dus rău acest Bălăceanu, probabil e vreun degenerat al familiei de boieri cu același nume. Sa ne rugam pentru el!

    Reply
    1. 7.1.1.1

     Anonim

     Nu cred că numele este real. S-a vrut probabil un joc de cuvinte care are legătură cu două stabilimente ,,speciale” pentru oamenii cu probleme.

     Reply
     1. 7.1.1.1.1

      Anonim

      Am vorbit cu omul , care e perfect normal , nu ca voi care vă urcati în autobuzele Publitrans , dar călătoriți „cu naşu’ ,după ce-l implorați , ca pe Dmnul din Cer (sau pe Mioara băllaie şi năzdrăvană), să vă lase si pe voi să vă închinați la bisericile de pe traseu din adăpostul autobuzului unxe patron e şoferul care vorbeste la mobil şi tocmai vă pârăşte „la soacre” şi lu’ „aia mică” precum că sunteți nişte perverse care ardeți gazul lui … dd pomană ! etc.

 7. 8

  Anonim

  E clar, Mărcuț Bălăceanu nu este normal la cap. ,, Am vorbit cu omul, care este perfect normal…” Adică a vorbit el cu el. Mai încolo alunecă iar pe tobogan….

  Reply
 8. 9

  Anonim

  Numele satului este Lucieni.

  Reply
  1. 9.1

   Anonim

   Mă scuzați că intervin si mă adresez doar în numele meu poligonului vostru „conjugal” (sociologic , dar ce credeați/creați voi ?!) .Autorul „studiilor” de mai sus , probabil nu a băgat de seamă greşeala când a dat nume unui cuib de cuci atacat de…ciori !

   Reply
 9. 10

  Goargăș

  Primarul Leau de la Boteni a fost si este un bun gospodar (nu sărantoc). Cladirile degradate/dărâmate de la conacul din Lucieni nu sunt ale lui ci ale unui Vlădescu. El are una de la drum căreia i-a reparat acoperișul încercând/așteptând ocazia să acceseze fonduri europene pentru reabilitare (este clădire de patrimoniu). Poate face Argeșul un reportaj în acest sens. P.S. Mi-a zis în, glumă, că n-a reușit
  să dreseze vitele pentru a urca scările clădirii.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2022

error: Content is protected !!