Related Articles

2 Comentarii

 1. 1

  Gabriela Costache

  Anumite date nu sunt reale: Cheiani NU este „vechea denumire a comunei, până spre 1864”. Cheiani era mai la nord și cu mult timp înainte. Chiar pe Harta lui Specht (1790) este scris clar Korbeni. Păcat că nu vă informați înainte de a scrie…

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   Intr-adevăr, Doamna Costache are dreptate ; cineva a inventat și numele bisericii ” Antonești ” refacută pe amplasamentul bisericii construită in ” SATUL NOU ” ( așa a fost cunoscut așezământul- sat modern ridicat din dispoziția Mareșalului Antonescu) . Așezământul aparține satului Poenari , dar paradoxal locuitorii acestui așezământ merg la biserica din Corbeni ,țin de aceasta parohie .
   Revenind , nu știu cine a inventat denumirea Antoneștii și ține cu dinadinsul chiar să numească și așezamantul : satul Antonești . Este o prostie : nici Mareșalul nu și-a dorit acest lucru , nu este menționat in niciun document , dar ” cineva” , fără competența in domeniu , dorește sa epateze și se incăpățânează sa impământenească aceasta ” năzbâtie ” . Mânăstirea poarta numele/ hramul Sf. Ioan Botezatorul si atât !

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!