28 iulie, 2021

Related Articles

22 Comentarii

 1. 1

  Tilică

  Chiar, credeţi că interesează pe cineva din conducerea Statului Român aceste grave probleme.
  Se pare că nu.
  Haosul nu a fost creat degeaba, Cu cât haosul este mai mare cu atât furturile sunt mai mari.
  Unde este ordine nu există furt, deoarece acesta ar fi sesizat imediat şi urmările are fi prompte.
  Concluzia situaţia din învăţământ convine şi se potriveşte ca o mănuşă politicienilor hoţi.
  Atâta timp cât la conducerea ISJ Argeş avem numai tărăpuci corupţi, (cu specializarea făcută pe maidan), care nu ştiu pe ce lume sunt, singurul scop fiind acela de devalizare a banului public şi robire a cadrului didactic şi nu numai, nu vom avea schimbare în sensul bun al cuvântului.

  Reply
 2. 2

  ALIN

  Câinii latră, ursul trece, noi rămânem tot ca proştii.
  Păi cine credeţi dumneavoastră că ajunge cu prăjina la nasul consilierului de Piteşti Tudosoiu şi Generalului de ISJ Argeş zis Titi?
  Oare, chiar credeţi că are cineva curajul să ancheteze la modul serios abuzurile din sistemul de educaţie, atâta timp cât acestea se petrec cu acordul şi sub ordinul sfinţiei sale – preaânaltului Dumitru poreclit Titi de la la etajul I al ISJ Argeş?
  Nici măcar domn „genunche” POP de la Minister nu trece peste cuvântul sfinţiei sale de la Argeş.

  Reply
  1. 2.1

   Jonny

   Asa e! Numai ca opinia publica argeseana e in adormire

   Reply
 3. 3

  Milica

  Joi la Şcoala Căteasca un cadru didactic a fost luat de salvare.
  Totul se datorează hărţuirii de la locul de muncă, hărţuire realizată în mod repetat şi abuziv de către conducerea instituţiei.
  Credeţi că se va întâmpla ceva, atâta timp cât hărţuirea cadrelor didactice în şcoli este coordonată de la centru -ISJ Argeş prin reprezentantul legal al acestei instituţii Tudosoiu Dumitru?
  Cadru didactic este considerat şi tratat de către ISJ Arges şi directorii puşi în funcţie de către acesta mai rău decât un negru pe plantaţie.
  Din ce motive nu a fost anunţat I.T.M. Argeş de către conducerea instituţiei Scoala Căteasca este lesne de înţeles.
  Din ce motive ITM Arges în urma nenumăratelor verificări în ultimii ani, a închis ochii la nenumăratele abuzuri, este simplu de explicat.
  ITM Argeş are o singură sarcină în astfel de cazuri: serveşte o ciorbă de burtă la faţa locului, şi realizează muşamalizarea de rigoare.
  Ce fac profesorii: de frică tac din gură, nu au curajul să spună adevărul (că doar ştiu ce- i aşteaptă), crezând că lor nu le va veni rândul niciodată.
  Din păcate roata se învârte şi fiecare va plăti la rândul lui pentru laşitatea de care dă dovadă.

  Reply
 4. 4

  Ilie

  Funcţia de profesor de servici nu se regăseşte în legislaţie (inclusiv in legea 1/2011)
  Aceasta este o sarcină abuzivă – neautorizată pusă în cârca cadrului didactic de rând.
  Nici Ministerul Educaţiei şi nici I.S.J.urile nu au avut curajul să transmită in scris instituţiilor de educatie subordonate ce reprezinta profesorul de servici, ce sarcini are acesta, ce metode foloseşte, care este echipamentul de protectie utilizat, etc, pentru simplu motiv că funcţia profesor de servici nu este prevăută în nicio lege.
  În schimb, pentru a pasa răspunderea în caz de incidente care s- ar putea întâmpla în şcoală a fost introdusă noţiunea de „vinovatul de serviciu” care pentru a avea priză la public s- a transformat în „profesorul de servici”.
  Având în vedere riscurile la care se expune vinovatul de servici, inclusiv răspunderea penală pe salariu de nimic, nu se justifică o astfel de activitate.
  Funcţia de profesor de servici sau vinovat de servici trebuie să fie preluată numai de conducerile instituţiilor de învăţământ împreună cu şefii I.S.J. urilor şi nu în ultimul rând cu Ministrul Educaţiei, care sunt remuneraţi corespunzător.

  Reply
 5. 5

  Maria

  Ăştia au făcut din profesor ceva ce poate fi considerat ceva bun la toate, un ceva universal, mai ales când este ceva la care cineva trebuie să dea cu subsemnatul.
  S- a ajuns la acest moment să ştim de toate şi până la urmă câte nimic din toate.
  Aşa te vrea partidul- prost în toate.

  Reply
 6. 6

  Petrică

  Numai la români se întâmplă aşa ceva.
  După ce- ţi toceşti coatele şi cheltui bani prin facultăţi, primeşti ca sarcină să efectuezi servicii de pază şi protecţie etc.
  În nicio ţară din uniunea europeană nu se întâmplă aşa ceva, cadru didactic să fie umilit de o asemenea manieră.
  Nu degeaba de multe ori salariile de paznic depăşesc salariile cadrelor didactice.
  Dacă ai norocul să fi uşier la Parlament primeşti si pensie specială.
  La ce mama dracului ne mai trebuie facultate?

  Reply
 7. 7

  Puiu

  Ca sa fii usier la Parlament trebuie sa ai epoleti, asa cum au unii din invatamant si din toate activitatile desfasurate la stat sau la privat.Mai sunt si altii care si-au tocit coatele prin facultati si o duc mai rau ca voi ,si sunt chiar mai umiliti ca voi, pe bani putini si ore de munca mult mult mai multe. Nu stiu daca regulamentul prevede sa faceti de serviciu ca sa supravegheati elevii, ca de protectie si paza nici vorba!? Nu o percep ca pe o umilinta, doar ca pe o sarcina in plus neremunerata si periculoasa.Nici inainte de 89 nu erati bine platiti, dar macar erati respectati.E greu sa suporti umilinta din partea statului, a elevilor si a parintilor. Poate ca nu degeaba iti vine sa treci uneori la paza, dar din stiinta mea salariile sunt mai mici si conditiile mai grele. Sunt convins ca multi sunteti mai afectati pentru ca v-ati ales meseria din placere, dar aveti si colegi care chiulesc, fac ore de 15 minute si nu depun suflet la clasa! Unii asa au fost mereu altii au ales ca mod de lucru in urma nemultumirilor.Trebuie o actiune concertata a societatii pentru schimbarea situatiei, pentru ca viitorul acestei tari trece prinainile voastre.Mai putina vaicareala si mai multa initiativa poate ar fi mai eficienta!

  Reply
  1. 7.1

   ALI

   Ai dreptate! Depinde din ce unghi priveşti problema.
   Din interior se vede în mod sigur altceva decât din exterior.
   Nu vă recomand să priviţi din interior.

   Reply
  2. 7.2

   Călin

   Domnule Puiu, fac naveta la 70 km, şi am 1400 lei salariu de cadru didactic.
   Femeia de servici de la Primaria din comună are peste 2200 lei salariu.
   Primarul din comuna cu 10 clase are peste 8000 lei salariu.
   La locul de muncă eşti umilit, hărţuit în mod ritmic pentru că nu vrei să îngenuchezi şi să fi pupincurist.
   Apare întrebarea nu cumva eu nu pot să asigur copilului un trai decent precum primarul cu 10 clase, sau femeia de servici?
   Să nu spuneţi că toţi au epoleţi, că nu vă cred.
   Partea ceea cu şi înainte 89, pe care o redaţi dumneavoastră, nu se poate compara cu situaţia de acum.
   Probabil, că dacă aţi fi trăit în acest sistem mizer de educaţie, aţi face parte din cei care ar avea o coloană verticală, aţi vedea cum se fură nu cred că aţi mai ţine partea cui nu trebuie.

   Reply
 8. 8

  Puiu

  Corectie: prin mainile

  Reply
 9. 9

  Puiu

  Chiar am dat impresia ca tin partea cuiva? Nu stiu de ce as face-o!?Cred ca sunteti un cadru debutant pentru ca eu stiu ca in Educatie cel mai mic salariu este de 1658 de lei. Oricum tot mic este.Da, in administratie sunt salarii mari, pentru ca sunt oamenii lor, ai alesilor.Pai dumneavoastra vreti sa tineti pasul cu un primar, care astazi isi permite pentru copiii lui mai mult decat chiar un fost membru al guvernului comunist?Eu am venituri foarte mici dar nu vreau sa ma compar cu nimeni,nici cu cei mai bogati ,nici cu cei mai saraci.Eu nu am afirmat ca toti au epoleti, dar sunt multi care au ,in toate domeniile, chiar si in presa dupa cum ati vazut( cred).Atata timp cat traiesc aici, inseamna ca traiesc in acelasi sistem mizer si am si eu foarte multe nemultumiri.Am si foarte multe cunostinte care sunt in sistem cu dvs. ,dar nu i-am auzit de” hartuiala in mod ritmic pentru că nu vrei să îngenuchezi şi să fi pupincurist”.Nu pot sa -mi dau cu parerea pentru ca nu va cunosc ,dar poate gasiti un alt loc de munca,conform pregatirii dvs. si scapati de stresul pe care il suportati acum. Va fi foarte greu!Daca ati devenit cadru didactic dupa 89 vina este numai a dvs. LIpsa de orientare sau de informare, si-atunci…Va doresc multa inspiratie si initiativa, si poate lucrurile se vor schimba.

  Reply
  1. 9.1

   Călin

   1658 lei vă referiţi la salariul brut?
   Se pune întrebarea 1658 lei brut după 01.01.2018 sau cel dinainte, că netul nu este identic.
   De asemenea privitor la salariul de debutant stăm mult mai rău.
   Prietenii dvs. din educaţie nu se plâng, probabil pentru că nu trăiesc numai din salariul de la şcoală ci la şcoală vin să racoleze clienţi pentru meditaţii şi atunci nu- şi găseşte sensul „fluieratul în biserică”.
   Pe de altă parte, da aveţi dreptate nu că nu suntem informaţi, ci suntem dezinformaţi.
   Pe scurt: 100 milioane brut bani de sentinte judecătoreşti achitaţi în 31.12.2017 reprezintă net în buzunar ~ 68 milioane lei, în timp ce dacă ei sunt achitaţi cu o întârziere de 1 zi în data de 01.01.2018 vor reprezenta net în buzunar ~ 48 milioane lei (nu cred că mai este necesar să vă justific). Apropo, credeţi că prietenii dumneavoastră cuminţi vor sesiza?
   Privitor la înainte de 89, cu salariul de debutant în învăţământ puteai să plăteşti chirie şi să te întreţii, astăzi …
   Cu plecatul din sistem şi nu numai din sistem aveţi dreptate, ultimul stinge lumina.

   Reply
  2. 9.2

   Călin

   Apropo, nu ne- aţi spus punctul de vedere cu femeia de servici din primărie.
   Nu că munca respectivei nu ar merita salariul respectiv, si toată stima pentru cetăţeanul care munceşte, indiferent ce munceşte…

   Reply
 10. 10

  Puiu

  Un salariu de debutant inainte de 89 era de 1402 lei, foarte bun.Sunt femei de serviciu in primarii, si nu numai, cu salarii mai mari decat exemplul dvs. Asta e, ele nu au nicio vina si decat sa moara capra vecinului mai bine ne luam si noi capra.In ceea ce priveste primirea restantelor din hotararile judecatoresti ,consider ca trebuiau achitate urgent, asta numai cand ma gandesc la evolutia preturilor.Eu respect munca fiecaruia pentru ca nu stiu cum ar fi in locul lui, dar mai sunt si unii care se fac doar ca muncesc si castiga bine si fara stres.Altii castiga fara SA FACA NIMIC ,IAR UNII MOR DE FOAME PENTRU CA NU VOR SA FACA NIMIC! Dumnezeu mai stie!Sa fiti sanatos cu familia dvs. si este cel mai bine!

  Reply
  1. 10.1

   Mihaela

   Dacă azi munceşti de te rupi, iar la sfârşitul zilei îţi sunt furate roadele muncii,
   dacă mâine munceşti de te rupi şi eşti plătit de nu- ţi recuperezi nici banii de navetă,
   dacă poimâine munceşti de te rupi şi şeful instituţiei îţi spune că poţi să pleci, că are el pe cineva care- şi doreşte postul contra şpagă, oare nu constaţi că oricât ai muncii eşti luat de prost şi considerat tâmpit.
   Un proverb românesc spune că de cât să munceşti pe gratis, mai bine stai degeaba gratis.
   În timp ce evreul spune că el nu munceşte, că dacă s- ar apuca de muncă numai are timp să câştige bani.
   Iar, politicianul român ne spune că nu putem noi muncii pe cât poate el fura.
   Se pare că vremurile pe care le trăim în România sunt de tot rahatul.
   Privitor la faptul că „unii mor de foame pentru că nu vor să facă nimic”, eu nu sunt de acord cu dumneavoastră pentru simplu motiv că şmecherii vor să munceşti pe nimic, ca să le rămână lor mult.
   Nenumăraţi patroni de croitorii sunt supăraţi că românii nu vor să se mai angajeze gratis. Poate, a venit timpul ca patronii să se muncească ei de dimineaţa până seara pe nimic şi apoi să vorbească.
   Şi, cele de mai sus au o legătură foarte mare cu educaţia, educaţie care a lăsat de dorit în ultimii 50 de ani.

   Reply
 11. 11

  Directorul

  Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

  ART. 1
  Norma didactica a personalului de predare din invatamantul preuniversitar cuprinde:
  a) activitati didactice de predare-invatare, de educatie, de instruire practica si de evaluare, conform planurilor-cadru de invatamant;
  b ) activitati de pregatire metodico-stiintifica si activitati de educatie, complementare procesului de invatamant (saptamanal, 9 ore de pregatire si 3-4 ore de activitati stiintifico-metodice, 2 ore de comunicare cu familiile elevilor, 4-5 ore de evaluare a elevilor, inclusiv prin participarea la consiliile profesorale ale scolii si ale claselor, 1 ora de dirigentie, 1-2 ore de serviciu pe scoala).

  Reply
  1. 11.1

   Bebe

   Şi ce- i cu asta?
   Ţine loc de adeverinţă că profesorul poate efectua efort fizic de preformanţă pentru alergat şi urlat prin curtea şcolii?
   Profesorul de serviciu nu este autorizat şi nici nu are pregătirea necesară pentru a efectua activităţi de pază şi protecţie (inclusiv lupte cu câinii, calcule de rezistenţă a betonului sau a cine ştie ce utilaje uitate prin curtea şcolii de responsabilul Director), etc.
   Contractul de management asumat de Director, prevede că obligaţia de asigurare a protecţiei elevilor cade în mod special în sarcina directorului, acesta având atât timp liber din belşug, mintea limpede şi odihnită precum şi pârghiile manageriale în acest sens (inclusiv angajarea unei firme cu oameni specializaţi, pentru care poate solicita sprijinul ISJ Arges.).
   Văităturile că nu sunt bani, nu este treaba celorlalţi, directorul primeşte o căruţă de bani ca să fie manager şi să gestioneze corespunzător banii publici nu să- i risipească pe abonamente la firme de casa ale ISJ (de gen stick securizat de la ISJ) s.a..
   Dacă în oraşe mai întâlneşti câte un paznic, la ţară situaţia este cruntă, ai doar şansa să întâlneşti, unul sau mai mulţi câini, un lup şi de ce nu şi câte un urs.
   Din acest punct de vedere constatăm un dezinteres total din partea autorităţilor care consideră că s- au asigurat: dacă se întâmplă ceva răspunde PROSTUL DE SERVICIU.
   Deci , domn DIRECTOR legiuitorul nu a prevăzut funcţia de profesor de serviciu, pentru că este abuzivă, aceasta este o invenţie locală a instituţiilor şcolare.
   Concluzia: legea nu prevede pentru cadru didcatic funcţia de profesor de serviciu pentru simplu motiv că nu are abilităţile necesare (inclusiv cele sportive), în schimb responsabilitatea de protecţie a copiilor cade în sarcina Directorului, a I.S.J. ului care trebuie să – şi angajeze oameni specializaţi în acest sens.

   Reply
  2. 11.2

   IONEL

   Domn Director cum ai ajuns Director nu ştiu.
   Ordonanţa asta a matale a fost abrogată de mult (foarte mult timp), tocmai din cauza incompatibilităţilor.
   Drept urmare pune mâna pe legislaţie şi lasă bătutul mingii pe seama copiilor.
   Creangă a zis:
   Popa să câne, copiii să se joace, să – şi vadă fiecare de treaba lui.

   Reply
 12. 12

  Directorul

  Regulament de ordine interiora. acest gen de ,, profesor de serviciu,, a fost si cand erai si tu elev.????????????????????????

  Reply
  1. 12.1

   IONEL

   Domn Director, de când ne tragem de şireturi?
   Cu „tu”, poţi să te adresezi şefilor ierarhici sau colegilor de şireturi. Eu nu- ţi permit aşa ceva.
   Şi să mai aibe părintele pretenţii că trimite copilul la educare la şcoală.
   Ce educaţie ar putea să ofere unui copil un astfel de „director”?

   Reply
 13. 13

  ALEX

  Ce ştiu eu că stick secretizat cu ISJ.ul nu era pe vremea aceea şi nici firme de partid.
  De asemenea , este bine că acum o dai pe după prun, a căzut afacerea cu Ordonanţa, acum ne- am mutat la afacerea cu Regulamentul de ordine interioară.
  Din păcate pentru matale, faptul că prevezi în regulament fapte şi lucruri care nu se regăsesc în lege şi mai ales contravin legii nu e a bună.
  Aşa cum am mai explicat nu degeaba guvernanţii lui „Burebista” au anulat Ordonanţa, întrucât contravine legii.
  Concluzia: încercaţi să o lăsaţi mai moale cu cheltuirea banului public inclusiv virarea de bani către firmele de casă ale şefului ISJ Argeş, ca să rămână ceva bani şi pentru folosul copiiilor pentru o protecţie şi pază specializată.
  Am făcut precizările de rigoare la

  Nu cred că are rost să ne contrazicem, adevărul fiind cunoscut de ambele părţi.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.