Ştiri din Piteşti şi din Argeş - ştiri Piteşti online

3 Comentarii

 1. 1

  cassyo

  Sunt bune si sondajele, nu zic nu, dar cred ca o metoda mai sigura de a revigora ceva prin satele argesene este sa tragem cat mai mult cu ochiul la experienta vecinilor : judetele Olt, Valcea, Dambovita si, de ce nu, poate si un pic mai departe: la Sibiu sa spunem.
  Urmaresc, de niste ani buni deja, si presa din judetele vecine, ocazional si din alte zone ale tarii.
  Am aproape o revelatie fata de cum se misca edilii din localitatile valcene si am avea ce invata de la ei, fara nicio falsa rusine sau rezerva visavis de faptul ca, odinioara (in vremea copilariei mele) Arges insemna si o portiune insemnata din aceste judete.In http://ziaruldevalcea.ro/ sunt , bunaoara, prezentati primarii si localitatile din Orlesti, Berislavesti si Olanesti, cu preocuparile lor pentru bunastarea oamenilor.
  Depinde si de presa si de edili si de fiecare cetatean in parte .
  In Olt, in timp ce marea majoritate a satelor se depopuleaza rapid (ca in mai toata tara, de altfel ) exista unele care renasc aproape cum ar fi Garcov si, in special, Izbiceni . Exista o explicatie: aceste sate sunt pline de solarii, practic nu exista gospodarie fara ele. Trecand mereu prin zona , vad ca se extind si in extravilan !
  Tinerii de acolo nu mai pleaca ci raman sa-si ajute initial parintii si apoi, firesc sa preia fraiele afacerilor cu legume.
  De ce unele sate pot sa renasca iar satele imediat invecinate isi urmeaza drumul aproape implacabil spre depopulare totala, in ele ramanand practic numai batranii ?Intrebarea este retorica desigur iar raspunsul este ca omul sfinteste locul !
  De ce Valcea imi pare ca se misca net mai bine ca Argesul (sau cel putin asa apare in presa locala unde, de ce sa nu o spunem, faptul divers si sponsorii nu ocupa aproape complet prima pagina ca in ziarele din Arges)?
  Foarte probabil au mai multi oameni cu initiativa, dor si putere de munca si propasire la nivelele diriguitoare dar si la nivel individual !
  S-a gandit oare cineva care ar mai fi pozitia Argesului in ansamblul economico-social al tarii daca am scoate din ecuatie Dacia ?
  Cu o floare nu se face primavara dar noi argesenii continuam sa ne rezemam de ea de mai bine de o jumatate de veac.
  E si bine e si rau ca avem Dacia : poate daca nu o aveam, am fi fost fortati sa cautam alte cai sa tinem pasul cu vremurile si ne-am fi dezvoltat mai omogen .
  Just my two cents !

  Reply
 2. 2

  Anonim

  Ceea ce vedeți este rezultatul traiului de mizerie, salariilor de tot rahatul și nu în ultimul rând rezultatul Justiției românești.
  Pe scurt hoția și- a spus cuvântul.

  Reply
 3. 3

  Anonim

  D-le George Olteanu, felicitări , desi eclectic , ca stil literar(poporanism, sămănătorism, țărănism(Duiliu Zamfirescu, Nicolae Iorga, Octavian Goga, Al. Vlahuță etc. etc.),iar ca ideologie , țărănist (sadea!)-Virgil Madgearu- ,cu vagi urme trăiriste (Nae Ionescu, Petre Țuțeà etc.) şi ale protocronismului socialist (Zamfirescu de la Căteasca), articolul dvs. arată că ați trecut printr-un liceu bun, cu profesori a căror influență v-a marcat !
  Însă vaoarea ştiințifică (sociologică) e aproape de „propedeutica”…în „domeniu”(sociologie), mai ales la punctarea „cauzelor neajunsurilor”, de aici şi „utopismul” soluțiilor propuse !…

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.