Related Articles

3 Comentarii

 1. 1

  Dan

  Cand Calul lui ,,Fat Frumos,, paste ,,Florile Raului,, intr-un cotidian al carui profil editorial este usor de intuit, putem trage speranta unei reinventari in spatiul jurnalistic argesean care se afla poate in cel mai interesant moment al existentei sale. Ramane de vazut in ce masura aceia care decid managementul martian undeva pe sub sarpanta de stanga vor specula aceasta sansa de perestroika a presei pitestene. Pana atunci voi incerca sa comentez ceea ce s-a intamplat de facto in ,,bucataria de vara,, a redactiei dvs.
  In ultima vreme o serie de comentatori (cu un fin simt al jurnalismului), satui de autocopierea gestuala a unor redactori. au luat pozitie fata de postulatele rosii care curgeau de ani de zile prin presa de aici. Treaba asta a generat o vie emotie printre alti comentatori care s-au erijat suspect de incisiv in apararea doctrinei de partid a unora dintre autori deveniti instantaneu vulnerabili in fata unor argumente imbatabile. Concluzia este simpla…Aparatorii ,,Fetilor Frumosi,, sunt fie postaci cu state vechi, fie reprezinta dedublarea autorilor sub pseudonim.
  Astazi dimineata apar instantaneu in spatiul virtual doua articole care par desprinse din alt scenariu si alta regie. Un extraordinar dialog de principii realizat ( in mod cert fara nici o intelegere prealabila) intre doi redactori care se dueleaza elegant in locul pionilor de pe tabla de sah a redactiei Argesul. Ma refer la domnii Savu si Badiu. Imi imaginez stupoarea de la butoanele aflate in mainile tabacite ale unui management care apuca dimineata naucit de ce se intampla cu seniorii editorialelor dotate cu logica unui subiect si predicat inefabil.
  Ar parea un conflict intre civilizatii care opune idealistului domn Savu un analitic coleg de catedra in persoana dl. Badiu. Doua personaje, unul cu mentalitate de stanga, celalalt destul de dreptaci in argumente, se intalnesc in paginile aceluiasi cotidian, in aceeasi zi si la ore aproape identice sa se dueleze cu puterea cuvantului in cel mai rosu cotidian local al Pitestiului. Ce concluzii se pot trage de aici…
  1. Exista un moment de suprasaturatie in interiorul redactiei care opune liberalismul constructiilor jurnalistice comuniste. Evident ca proportiile sunt de 1 la 10, insa ce mai conteaza atunci cand pacientul deschide ochii si cere popii sa cheme medicul…
  2. Articolul semnat de dl. Badiu putea foarte bine sa se intituleze ,,Ridica-te si mergi !,, O boare proaspata intra pe geamurile redactiei si umble salonul bolnavilor de speranta unei vindecari.
  3. Pentru cine are minte sa inteleaga, astazi onorabilul editorialist mai sus amintit ofera prin demersul sau tocmai solutia unui management de salvare a redactiei in ansamblul sau. Mi-as dori sa cred ca nu va avea soarta ,,Gambitului Damei,, intr-o noapte a cutitelor lungi…
  4. Dl. Savu iese cel mai castigat din stransoarea cuvintelor colegiale pentru ca astfel capata sens intrega sa ideologie, potentandu-i-se argumentatia fie ca se afla in slujba lui Fat Frumos sau a Cosanzenei in rochie rosie. Ce valoare mai pot avea postacii domniei sale cand ii sunt profanate personajele cu argumente de dreapta?
  5. Ziarul Argesul trece astazi printr-o schizma iar daca ar fi sa am dreptate, ori de maine se va reinventa, ori nu va mai fi deloc…

  Reply
 2. 2

  Puiu

  Mi-a plăcut pagina de „manej” a ziarului „Argeşul” în care protagonişti sun cei doi cai , dintre care numai unul a înghiţit jăratecul. Celălat nu poate paşte nici „iarba virtuală”. Nu demult, vă doreaţi să ieşiţi faţă-n faţă la un duel. S-ar putea să vi se îndeplinească visul, dar cu un coleg de redacţie ,care, sigur nu poate să înghită nici cu multă apă, această replică. Aşa cum spune maestrul Dan, ca un şahist versat, cromozomul domnuluiTeo (chiar dacă nu e mie îmi place foarte mult) duelul, se poate amâna din cauza celui care va prefera să se ascundă sub rochia Cosânzenei.

  Reply
 3. 3

  alex

  Foaie verde de maiastru
  Ma doare un cal albastru…

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023