23 octombrie, 2019

2 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Că „jocurile”(toate,”de noroc”sau nu) există de când lumea, e un „fapt”! Cei mai mulți le confundă cu „JOACA”, iar aceasta (joaca) e o necesitate fiziologică prezentă în lumea animală peste tot ! Diferența este că „joaca” se desfăşoară instinctiv şi este guvernată de reflexe necondiționate (înnăscute) , corespunzând manifestării legii naturale (obiectivă) privind „necesitatea adaptării la mediu a unui organism/(viu)”, iar „JOCUL” , deşi are la origine „JOACA”, presupune COMPETIȚIA între mai mulți şi se desfăşoară conform unor „REGULI” (reflexe condiționate/invățate). JOCUL are SCOP (de a stabili un câştigător şi un/mai mulți „pierzători”, inevitabil) !
  JOACA nu are SCOP. Consumă doar excesul de ENERGIE.
  La limită, se poate spune că orice tip de JOC (inclusiv în sport – fotbalul, tenisul etc.) , cu atât mai mult „jocurile de noroc”, este/ sunt „nociv/e” pt. unii (mai mulți) şi „benefice” pt. alții(mai puțini). De ce „viciile”(fumatul , „păcănelele” etc.), când au beneficiar „Statul”, sunt/devin LEGALE într-o societate, iar cele „particulare”, ILEGALE (dacă, ambele forme, respectă „regulile”) ?!!!
  Oricum, la limită, orice JOC tinde să devină NOCIV (are tendința spre exces , din nevoia câştigului). AŞA cum este pusă „Problema Jocurilor de noroc”, este pusă prost !
  Trebuie „umblat” la CAUZELE (de ce?) fenomenului respectiv (sărăcia cronică) pentru a obține EFECTUL dorit (SCOPUL) : ELIMINAREA/diminuarea nocivității unui joc (oricare), inclusiv, deci, a JOCURILOR de noroc („păcănele”)…

  Reply
 2. 2

  Goargăș

  Ce facem atunci cu jocurile de noroc ale statului? Cine îl împiedică pe un ,,cetățean” să-și joace (și să-și piardă) toți banii la Loto, la Noroc, etc, în speranța unui câștig iluzoriu, dacă este fraier? (la loto, probabilitatea de a câștiga cu o variantă simplă este de 1 la aproape 14.000.000, aspect neprezentat niciodată de ,,proprietar”). Sau se poate duce pe apa Sâmbetei toată averea la un poker ,,în particoler”. Cauzele trebuie căutate în lipsa de educație dar și în lipsurile materiale, în pierderea respectului față de muncă, în faptul că nu se pune preț pe competențe, în exemplele proaste date de conducători, politicieni și nu numai și în multe altele. Înțeleptul Sofianu și ceilalți așișderea, aici trebuie să caute soluțiile, nu (numai) în mutarea stabilimentelor sau interzicerea lor. P.S. Îmi place să cred că inițiativa n-are nicio legătură cu apropiatele alegeri europarlamentare.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.