Related Articles

4 Comentarii

 1. 1

  Diocletian

  In al doilea razboi mondial Hitler a vrut sa cucereasca o zona din Croatia de azi. Dar nu a reusit apoi sa ii pacifice pe oamenii aflati sub ocupatia lui. Organizati in detasamente de partizani acestia i-au hartzuit in toate modurile posibile pe ocupantii germani blocand importante resurse militare in aceasta zona. Sabotaje, drumuri blocate, chipurile de alunecari de teren, etc. oamenii au luptat mereu contra ocupantilor.
  Nici pana la finele razboiului Hitler nu i-a linistit desi a fost nevoit sa mai aduca cateva divizii in zona.
  Asta inseamna coloana vertebrala, ceea ce mamaligarii nostri nu au si nici nu vor avea pentru ca se lasa dominati de lipsa de civilizatie a romilor si nu numai.

  Reply
  1. 1.1

   Boni

   Partizanii iugoslavi, spaima nemților. Dintre croați, mulți au fost ustași, de dreapta, colaboratori ai ocupanților, ca și astăzi, unii…de la vecinii sârbilor.

   Reply
 2. 2

  Goargăș

  Ce rudari minunați erau în vremea copilăriei mele. Meșteșugari în lemn (foști băieși/căutători de aur), confecționau de toate: linguri, fuse cu dunguțe în trei culori, măsuțe, scăunele cu trei picioare, lopățele de lemn pentru a lua mălaiul din tron, coșuri de nuiele. Se revendicau din vechii daci (chiar seamănau, dacă le puneai în brațe steagul cu cap de lup, ăia erau), stabili nu nomazi, nu vorbeau limba romani ci o limba română veche, se îmbrăcau în portul popular (cioareci și cămașă lungă, peste ei) erau corecți și mândri. Au fost cercetați și descriși cu multă acuratețe de etnograful, sociologul, folcloristul, muzeologul și doctorul în filozofie Ion Chelcea din Boteni, întemeietor al Muzeului Etnografic al Moldovei, prieten și contemporan cu Petre Țuțea. Asta a fost. Ce a mai rămas și unde au ajuns rudarii v-a povestit plastic și sugestiv talentatul ziarist (și nu numai) Gheorghe Savu.

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Interesantă paralela si plina de învățăminte.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!