12 noiembrie, 2019

20 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Intr-adevar, tinerețe interesanta. Ar fi bine sa aflam cu s-a terminat pana la urma.

  Reply
 2. 2

  Boni

  Oancea părea de treabă. A fost ales în două mandate, unul înainte, unul după.

  Reply
  1. 2.1

   Anonim

   Se pare că Șeful comunist din articol nu era Oancea, ci un adevărat securist (cu grade) sub acoperire.

   Reply
 3. 3

  Anonim

  Ce e interesant e faptul ca securistul-comunist, după 90, a devenit lichidator. Și-a lichidat întreprinderea care și-a aparat-o înainte de 90. Viață bate filmul.

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   Nici nu este greu de bănuit cine era securistul care șantaja cetățenii de rând, întucât securiștii care au devenit lichidatori în Argeș îi poți număra pe degete.
   Și nu întâmplător aceștia (securiștii) au devenit lichidatori, prieteni buni cu judecătorii de la Tribunalul Comercial.
   De altfel, industria românească a fost planificată de a fi distrusă de către SECURITATE cu mult timp înainte de lovitura de stat din 89.
   Principala greșeală , care i-a fost fatală Statului Român a fost faptul că Ceaușescu a creat o instituție prea independentă numită Securitate.

   Reply
 4. 4

  Anonim

  Întâmplările trăite de dumneavoastră în urmă cu peste 30 de ani , sunt valabile și în ziua de azi, dacă nu cumva ne confruntăm chiar cu ceva mult mai rău.
  În timp ce numărul de cetățeni români a scăzut, numărul de angajați ai serviciilor de informații din România a crescut de peste 4 ori față de numărul de angajați ai sertciciilor dinainte de 89. Nu cred că mai este necesar să mai specific că tehnica de ascultare s.a de acum 30 ani era rudimentară față de ceea cu care ne confruntăm în prezent.
  La acest moment serviciile cunosc cu precizie, data ora, minut, secunda calitatea și cantitatea dată de vântul (conform dex. pârț) unui cetățean de rând, darăminte să facă și altceva.

  Reply
 5. 5

  Anonim

  Comunistul securist care a dat dovadă de fapte de „vitejie” atât înainte de 89 cât și după nu este altul decât MOTRUN PETRE care are pe conștiință multe vieți distruse .
  După 89 , activitatea acestuia a constat în intervenții pe lângă judecători pentru a se pronunța într-un anumit sens.
  În timp ce cei pe care i-a nenorocit (inclusiv copiii acestora) nu au ce pune pe masă, criminalul- borfaș devenit între timp om religios este beneficiarul unei pensii speciale consistente + avantajele oferite de calitatea de lichidator s.a.

  Reply
  1. 5.1

   Boni

   ,,…oficialul partidului…comunistul era un bărbat de vârstă mijlocie…”, parcă nu prea se potrivește.

   Reply
  2. 5.2

   Anonim

   Vi s-a părut că în anii 87-89 securistul Motrun nu ar fi fost de vârstă mijlocie?
   În mod sigur vă înșelați, Motrun Petre în acei ani era de vârstă mijlocie de aproximativ 35 ani și deținea o putere neimaginabilă.

   Reply
   1. 5.2.1

    Anonim

    Toți uniti in jurul partidului, ca si azi

    Reply
 6. 6

  Diogene

  Comunistul religios…ha ha ha.. buna gluma. Cateodata viata are legile ei care scapa inteligentei individului. Si uneori viata are umor…sau ironie

  Reply
 7. 7

  Anonim

  Interesanta poveste! Sunt sigura ca daca ar citi un tanar din ziua de azi, nu ar intelege nimic. Astazi e mult mai simplu, cu bani rezolvi totul. Dar tineretea noastra a fost viciata de astfel de intamplari. Sunt sigura ca si dl Savu a gresit cumva, asa e la tinerete, dar sa te casatoresti cu cineva ca asa iti cere partidul, mi se pare prea mult. Asta explica rata deosebit de mare a divorturilor imediat de dupa 89. As fi curioasa sa vad ce s-a intamplat pana la urma. Va asteptam cu alte relatari, pentru ca povestea dvs este a noastra a tuturor, a celor care erau tineri in anii 80.

  Reply
 8. 8

  Anonim

  Ar fi bine de continuat. Fiecare din cei care ( mai ) citim editorialele , fie ca suntem femei sau barbati , avem cate o poveste de spus . Totusi apare circumspectia fata de cele povestite mai sus , deoarece in timpurile acelea aia de la partid erau mana in mana cu aia de la securitate . Mai vorbim ….

  Reply
  1. 8.1

   Anonim

   Până una lata tartorul principal este individul de la securitate, ajuns între timp mare om religios, om de afaceri și lichidator de întreprinderi comuniste.

   Reply
   1. 8.1.1

    Anonim

    erată: „una alta” în loc de „una lata”

    Reply
 9. 9

  Anonim

  Ce sa o mai dam cotita , individul care corespunde descrierii este motrun . In anii 85 nu avea mai mult de 35 de ani .

  Reply
  1. 9.1

   Anonim

   Musai trebuie să-i cerem cartea de identitate și certificatul de naștere (ale lui Motrun).
   Până una lata acest individ multe vieți a distrus (inclusiv crime) atât înainte de ’89 cât și după ’89.
   Ar fi interesant de făcut un studiu și aflat câte piese (cutii de viteză, s.a) a comercializat securistul Motrun înainte de ’89.
   Borfașul dinainte de ’89 și-a păstrat calitățile și după ’89. Nu este cazul ca cineva să-i ia apărarea.

   Reply
   1. 9.1.1

    Anonim

    Se vede ca dta ai ceva personal cu acest domn. Printre securiști au fost si patrioți, daca nu ar fi fost, acum ai fi trăit tot in co.unism.

    Reply
    1. 9.1.1.1

     Anonim

     Sigur aveți dreptate.
     Acum românii de rând trăiesc mai rău decât în comunismul de dinainte de 89 și asta doar mulțumită loviturii de stat din 89 dată de securiștii- comuniști.

     Reply
 10. 10

  marin

  Așa e viața! nota 10 pentru articol!

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.