Related Articles

5 Comentarii

 1. 1

  Dora

  O scriere senina ca albastrul cerului

  Reply
 2. 2

  Delia Dumitrica

  “Câteodată, datoria noastră în faţa unui adevărat mister nu e să-l lămurim, ci să-l adâncim aşa de mult, încât să-l prefacem într-un mister şi mai mare.” L. Blaga
  Mi-a placut tare mult antinomia “alte popoare: arta, cultura, civilizatie, stiinta” ( adica exact mijloace ale omului de a-si depasi conditia, de a pāsi dincolo de “censura transcendenta) si “poporul român, care straluceste prin credinta” (adica prin “a nu strivi corola de minuni a lumii”).
  Pe de alta parte, am citit undeva ca, inainte de a fi dat afara de la universitate, sistemul de atunci a “lucrat “ enorm in a-l denigra pe admiratorul “Marelui Anonim”, imprastiind tot felul de minciuni despre el. Intr-o zi, poetul se plimba pe o strada alaturi de un prieten bun (discipol) si a observat ca lumea, vazandu-l, trecea pe partea opusa, desi-l cunostea foarte bine. Atunci ar fi zis catre el: “Tâmpitii astia se vor lauda intr-o buna zi ca mi-au fost contemporani”. Asa a si fost … Intrebarea e : îl meritām pe Blaga in istoria noastra , in trecutul nostru? Dumneavoastra cu siguranta! Dar cei MULTI ??

  Reply
 3. 3

  Schimbul 3

  Apropierea intre un bărbat si o femeie nu însemna cunoaștere, ci adâncirea unui mister si mai mare. L. Blaga

  Reply
 4. 4

  marin

  Foarte interesant! Eu cred, că există în fiecare dintre noi o fămâmă din Blaga! trebuie doar scânteia care să reaprindă vibrația! Bravo! ne mai deconectăm și noi de la atâta zbucium: politică, inundații, incendii, prețul gazelor, al carburanților, al grâului … în fond, viața e frumoasă!

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Întrebarea care trebuie pusă „vibrației” este : pentru ca „să se reaprindă (ea,vibrația !)” ,mai este suficientă „scânteia” de 100 € ?!…
   Asteptăm răspunsul ?!

   Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2022

error: Content is protected !!