01 martie, 2021

Related Articles

19 Comentarii

 1. 1

  Mariana

  Primarii sunt agentii puterii, dar si ai coruptiei

  Reply
 2. 2

  Doctorul

  Ma-am intrebat de ce anumite persoane, aproape fara niciun merit, ocupa functia de primar de peste un sfert de veac. Raspunsul este ca ei sunt votati de 10% dintre cei cu drept de vot. Iar din acesti 10% voteaza vreo 30% ceea ce inseamna….ca primarii acestia sunt alesi de catre gastile personale. Acestia formeaza o minoritate corupta, pentru ca cea activa a plecat afara.

  Reply
 3. 3

  Andrei

  Contează mai mult să fii agent al acţiunii, subiect al propriei existenţe, decât parte într-o masă amorfă. Ceea ce presupun că aduceţi în discuţie este opoziţia dintre egoism şi altruism, dintre eu şi tu, dintre noi şi voi. Dar noi este format din mulţi eu diferiţi. Apoi intervin verbele, iar cele mai importante sunt a avea şi a fi. Iar unul fără altul nu se poate.

  Reply
 4. 4

  Andrei

  În limba română, viitorul se formează cu verbul a vrea. A nu se neglija însă verbul a putea, şi reflexivitatea ambelor, a se vrea şi a se putea.

  Reply
 5. 5

  Andrei

  În limba română, viitorul se formează cu verbul a vrea. A nu se neglija însă verbul a putea, şi reflexivitatea ambelor, a se vrea şi a se putea.

  Reply
 6. 6

  Puiu

  Oricât de bun ar fi un primar, nu este de neînlocuit. Dacă locuitorii acestui oraş , pe care fostul primar Costescu îl numea „oraş dormitor”, sunt mulţumiţi de primarul lor, nu mai apare opoziţia şi judecata dumneavoastră este perfectă. Personal , nu-l văd pe arogantul Ion Georgescu, „agent de putere politică la nivel de judeţ”. Nu este singurul din ţară care dă senzaţia că este conducătorul ales pe viaţă, iar culoarea roşie a Mioveniului predomină de ani de zile şi întăreşte convingerea dumneavoastră că tindem către partidul unic. De aceea, eu sunt pentru alegeri în funcţie pentru două mandate. Poate vin alţii cu contraargumente şi din această cauză Parlamentul nu dă o lege să nu-i mai lase pe viaţă. Nu ştiu, zic şi eu. Reacţia domnului Pendiuc la gândul că nu mai este primar, mă face să cred că e mai bine să nu laşi boala să pătrundă şi să te retragi la timp. Arogant şi grandoman cum e, primarul Georgescu îşi face treaba, fostul primar Pendiuc şi-a făcut-o , dar gata, ajunge ,să-i mai vedem şi pe alţii la treabă! Cât de greu le-o fi să dispară din centrul atenţiei!? Sunt asemenea celor care atunci când nu prea au ce spune ,nu ştiu ce să facă cu mâinile!

  P.S.Şi mie imi păreţi un jurnalist dezinteresat, care nu face jocuri politice şi vă felicit pentru asta!

  Reply
 7. 7

  Savu Gheorghe

  Domnule Puiu, imi pare rau, nu vreau sa fiu inteles gresit, dar conceptul „oras dormitor” despre Mioveni imi apartine. Este un concept sociologic. Fostul primar Costescu l-a preluat dintr-un studiu pe care mi l-a solicitat despre orasul Mioveni. Pe timpurile acelea sociologii erau bagati in seama de catre oficialitatile locale. Astazi vorbim de niste oficialitati deja imbuibate, deci nu mai au nevoie de nimic in afara de bani, cati mai multi bani. Si pentru acest lucru sunt folositi indivizi care stiu sa faca bani, de felul „Tehnocratului de la Mioveni”- a se vedea articolul respectiv. Mai mult, studiul meu a fost apoi folosit in actuala monografie a Mioveniului, fara sa fiu mentionat (a se vedea articole semnate de mine in fostul saptamanal „Puls”, avandu-l ca director pe dl Badiu). Nu spuneati dvs intr-un comentariu anterior ca se fura si idei?! Alaturi de conceptul „oras dormitor” am mai folosit sintagma „taranul rupt cultural”, adica un fel de individ care nu este nici orasean, nici taran din punct de vedere cultural etc. In rest, va multumesc pentru comentariile dvs deosebit de interesante.

  Reply
 8. 8

  un pitestean

  D-le Savu ,toti locuitorii peste 18 ani au drept de vot ,cu exceptiile prevazute de lege. Faptul ca unii nu vor sa participe la vot nu este vina celor ce candideaza .Daca vrei sa te implici nu te opreste nimeni. Nu mai plangeti ca prezenta la vot nu este de 100% sau pe aproape.Nici in occident la alegeri prezenta nu este mare,iar vesticii nu pleaca la munca in est. Asa ca …despre ce vorbim ? Iar despre faptul ca exista pericolului partidului unic sa fim seriosi chiar asa ? Glumiti sau nu ati citit rezultatele din tara ?Iar despre faptul ca unii primari nu au reprezentativitate nu sunt de acord ,ei au reprezentativitatea pe care le-au dat-o votul celor prezenti la vot , ceilalti nu conteaza,m-am saturat de comentatorii din tribuna care nu vin la vot si apoi comenteaza .Sa fie sanatosi, nu te implici,taci din gura ,nu te plange post factum.

  Reply
 9. 9

  ELENA DELIA DUMITRICA

  Pot sa confirm, in deplina cunostinta de cauza, ca respectivele sintagme („oras dormitor” si „taran rupt cultural”) va apartin, domnule Savu! Eu nu cred ca sociologii nu (mai) sunt bagati in seama.Cred ca sunt bagati in seama tocmai aceia care slujesc anumite grupuri de interese,anumite personaje (non literare!!), exact cu scopul de a lua pulsul societatii, de a indica manevrele optime pentru castigarea alegerilor; cred ca ar trebui sa fiti efectiv MANDRU ca nu v-au bagat in carti asemenea personaje. Altfel, ar fi trebuit ori sa-i refuzati, nefiind dispus sa va murdariti, ori sa va „imprieteniti ” cu ei…Din cate va cunoastem, stim ca sociologul din Dv. a semnalat mereu diverse fenomene sociale, pozitive si, mai ales, negative, cu scopul de a le indrepta sau de a le preveni pe cele din urma.Nu cred ca Dv. ati putea face echipa buna cu acesti corupti care nu numai ca nu incearca sa elimine fenomenele negative, ci, din contra, le agraveaza, in scopul imbogatirii personale si a grupului mafiot care i-a propulsat.Deci: va sta bine asa cum sunteti si sunt sigura ca ,atunci cand va priviti in oglinda ,nu va e rusine de propriul chip!

  Reply
 10. 10

  TILICA

  Este adevărat 75% din cei 35% cetăţeni cu drept de vot, înseamnă că doar 26,25% din cei cu drept de vot, l-au votat pe ac est Georgescu.
  Situaţia este întrradevăr gravă având în vedere că 73,75% dintre cetăţenii Mioveniului nu l- au votat pe domnul afacerist Georgescu şi pe prietenul învăţător- şef de drumuri Udroiu (că doar sunt la pachet).
  Care sunt motivele pentru care peste 70% din cetăţenii cu drept ve vot nu au votat candidatul în cauză? Răspunsul este simplu cetăţenii nu mai vor Mafie şi corupţie în primărie.

  Reply
 11. 11

  Voctor Viorel

  Pe primarul Geoegescu nu l-am votat.Ne-a pricopsit cu el fostul primar Vasile Costescu.

  Reply
 12. 12

  Dora

  Nici eu nu l-am votat pe actualul primar din Pitesti.Mai bine nu mai votam.

  Reply
 13. 13

  ION

  Hoţi, şi încă ce hoţi.

  Reply
 14. 14

  Samir

  Agenti ai puterii nu sunt numai primarii, ci si toti directorasii si consilierii. Domnule Savu i-ati uitat pe politistii, mai ales cei de la tara.

  Reply
 15. 15

  Seneca

  Ati vazut ce oameni speciali sunt primarii, cum au ei saracii drept la pensii speciale? Si parca scria ceva prin Constitutie ca oamenii sunt egali.

  Reply
 16. 16

  COMI

  Cata dreptate aveti dle Savu, primarii sunt agenti ai puterii si si-au tras pensii speciale

  Reply
 17. 17

  Doctorul

  Nu o sa mai votez niciodata pentru privilegiul altora. Primarii sunt agenti ai corputiei, in primul rand. Parlamentarii spun ca o sa le creasca pensia primarilor si presedintilor de consilii judetene din fondurile locale, atunci s-a dus cu plata navetei profesorilor, atat cat se facea. Si cu bursa de merit pentru copiii cu rezultate foarte bune la invatatura. Si cu ajutoare pentru cei nevoiasi si bolnavi. Nici nu va dati seama ce implica aceasta lege. Isi vor umple ei burdihaniile si buzunarele, mai ales ca acum sunt acopereti si de lege. Hai Romania!

  Reply
 18. 18

  DRAGOS

  PRIMARI AU LEGI SPECIALE SUNT NISTE BULANGIIIII, NOI MUNCIM PE BRANCI CA SA SE BUCURE IEI DE PRIVILEGII. EU SUNT CONTABIL SI AS VREA SI EU O LEGE SPECIALA PENTRU MINE SI CELALTI COLEGI. LUCREZ TOTO LA STAT DECE SA NU BENEFICIEZ SI EU. SUNT CONTABIL LA O PRIMARIE SI MA IA DUREREA DE CAP CU ACESTI INCOPENTENTI CARE UNII AU VENIT DUPA CAMP SI ACUM SE DAU MARII SI TARI. RUSINE RUSINE . HAI ROMANIA SA LE DAM O LECTIE DE VITA.

  Reply
 19. 19

  un pitestean

  La modul cum scrii d-le Dragos, sunt convins ca gramatica si limba romana iti sunt straine cu totul.Esti contabil cum sunt eu papa de la Roma. Daca totusi (prin absurd) esti contabil cred ca am gasit explicatia de ce lucrurile asa merg bine la noi in tara.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.