03 iunie, 2020
ad

Related Articles

6 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Priboieni si Vulturesti sunt două localități diferite, care nu au format niciodată o unitate ad-tivă comună. Priboieni se află la nord de Topoloveni, pe Valea Cârcinovului, iar Vulturești pe Valea Argeșelului.

  Reply
 2. 2

  Ștefan Găitănaru

  S-a stins Mihail Diaconescu. Din fericire, așa cum la puțini se întâmplă, opera sa monumentală rămâne o lumină vie care va veghea asupra coordonatelor fundamentale ale specificului nostru național. Patriot, trasând valorilor naționale dimensiuni protocroniste, conservator, cu o foarte bună cunoaștere a teoriilor moderne ale artei și culturii, ale rosturilor artistice și etice ale operei de artă, trăind mirajul unei eterne renașteri naționale. Uimește în mesajul cărților sale printr-o acută disponibilitate estetică, printr-o cunoaștere aprofundată a teoriilor actuale ale filozofiei, psihologiei și istoriei. Cunoașterea s-a n-a fost una interpretativă, ci documentată, științifică, dela adevărurile Antichității și ale Renașterii, până la teoriile prezente ale Occidentului. A fost primul meu șef, apoi, cu trecerea timpului, când mi-a devenit mentor, eu am fost șeful dânsului. Dar mi-am păstrat întotdeauna (și astăzi) postura de student, în fața unei personalități enciclopedice, cum puține au existat în cultura română, de la care, oricine, dacă este de bună credință, are lucruri decisive de învățat. Se știe astăzi ce rol important a jucat în cultura argeșeană și mai ales pentru învățământul superior din Pitești . Am fost mândri când a acceptat să fie doctor honoris causa al Universității.
  Maestre, ne-ai lăsat spiritul, ne-ai lăsat cărțile. Dumnezeu să te răsplătească pentru tot ce ai făcut pentru noi. Și să te odihnească în pace!

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Nu pot sa cred! Dumnezeu sa il odihneasca ! L.am cunoscut pe dansul si pot spune ca era un om minunat cu o minte uimitoare si un suflet mare ! Te facea sa iubesti cartile orice ai fii facut ! Un om cu un caracter maret ! 🖤🙏😢

  Reply
 4. 4

  Anonim

  Să pleci la Domnul de Buna Vestire, când în lume bântuie reaua vestire apocaliptică este, de fapt, o binecuvântare. Domnul Dumnezeu să îl odihnească în pace.

  Reply
 5. 5

  Crina Zarnescu

  Acum trei saptamâni în urma am vorbit cu Maestrul despre un articol în care romanul sau istoric -despre care am scris acum trei decenii în urma în revista Arges – sa fie analizat într-o perspectiva comparatista, alaturi de „Memoriile lui Hadrian „, romanul Margueritei Yourcenar.
  Maestre, îmi voi tine promisiunea!

  Sa va odihniti în pace într-o lume fara pata, fara virusi si spaime sub Lumina vesnica a lui Dumnezeu!

  Reply
 6. 6

  Anonim

  VA MULȚUMESC! CORINA DIACONESCU

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A.