Am scris în repetate rânduri despre impactul social profund negativ pe care îl au jocurile de noroc, iar Piteşti este unul dintre cele mai afectate oraşe pe acest plan. Reportajele pe care le-am făcut în ultimii ani au fost apreciate de opinia publică, mai puţin de cei din administraţie care nu au făcut nimic în acest sens. Nici măcar banala lege a interzicerii expunerii „premiilor” pe domeniul public nu e respectată, în centrul municipiului fiind mai multe locuri ale pierzaniei unde naivii sunt îmbiaţi cu autoturisme oferite ca premiu.
Iată ce se întâmplă în sălile de păcănele!
JAF ARMAT în CENTRUL Piteştiului! Avem înregistrarea!
Referitor la cum arată centrul Piteştiului în 2019, s-au pronunţat şi mai mulţi arhitecţi de la Institutul de Proiectări.
„Eu îmi pun întrebarea, ce zic medicii (în special psihiatrii) că văd în centru farmacie lângă farmacie şi jocuri de noroc – sală lângă sală. Se tot raportează un număr alarmant de oameni distruşi de astfel de vicii şi dependenţe, cu implicaţii serioase şi pentru familie, iar primăria ce politică duce în sensul ăsta? Aţi auzit ceva pe undeva?” – ne-a spus unul din cei intervievaţi.
Un politician din Argeş, este vorba de Narcis Sofianu (PNL), vine cu o iniţiativă pentru expunerea pericolului la care se expun jucătorii, în special cei care preferă păcănelele, dar şi alte aparate sau pariuri sportive.
„În acest moment, în România există 15.000 de agenții cu aparate de tip slot
machine, așa numitele „păcănele” și 10.000 de agenții de pariuri, potrivit Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc din România. Asta înseamnă că la o populație adultă de 15 milioane, cât are România, există o agenție de jocuri de noroc la 600 de adulți. Lângă toate sălile de jocuri de noroc, există un bancomat sau o casă de amanet, pentru ca jucătorii să poată pune mâna rapid pe o nouă sumă de bani, în cazul în care au pierdut tot ce aveau la ei. Scopul proiectului nu este de a lovi în operatorii de jocuri de noroc ci de a apăra consumatorii și victimele colaterale ale acestora (familie, prieteni, angajatori, terțe persoane).” – a spus consilierul PNL.
O serie de obiective şi măsuri vor fi discutate în cadrul unei dezbateri care va avea loc vinerea viitoare în sala de şedinţe a Consiliului Local. Printre propuneri se numără mutarea activităţilor de jocuri de noroc şi case de pariuri în afara zonelor rezidenţiale, prevenirea dependenţei prin consiliere psihologică şi consiliere în cazul celor care au deja probleme cu jocurile de noroc.
2 Comentarii
Anonim
Ar trebui toate interzise
Adrian
Ar trebui toate interzise