Executorul judecătoresc, proprietarii şi reprezentanţi ai primăriei au fost pe 14 mai la baza sportivă „Aripi” de la Şcoala „Mihai Eminescu” pentru a pune în posesie a o suprafaţă de 2.483 mp fix pe mijlocul terenului de fotbal, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile. Primarul Cornel Ionică a spus ieri că municipalitatea va face tot ce este posibil şi legal pentru a menţine baza sportivă intactă. Sunt în studiu mai multe soluţii.
Pe aceeaşi temă: ARIPI FRÂNTE la PITEŞTI
Scurt istoric
Conform edilului-şef trei persoane au făcut în anul 2005 către primărie o cerere de restituire a 7.500 mp de teren din zona stadionului „Aripi”. Comisia de fond funciar Piteşti a respins cererea, iar în 2007 revendicatorii s-au adresat instanţei de judecată. În 2011 a fost dată o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care magistraţii obligau primăria să le restituie celor trei 2.483 mp, iar pentru restul de teren s-a făcut dosar care a fost transmis la Bucureşti în vederea acordării de despăgubiri. În 2013, proprietarii au făcut cerere de executare a sentinţei, dar primăria a mai cerut anumite documente, ajungându-se apoi iar în instanţă; de această dată, municipalitatea nu a mai avut cale de întors. „Dacă nu punem în aplicare o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă, legea este clară: cei care refuză punerea în posesie pot ajunge la puşcărie. Nu am avut încotro. Mă bucur însă că proprietarii au fost de acord astăzi să scoată ţăruşii pe care îi puseseră în teren, pentru ca activitatea să poată continua. Există disponibilitate la dialog. Noi vom frace tot ce este posibil legal pentru ca terenul de sport să rămână întreg şi al nostru”, a spus Ionică.
Variante
Nu sunt decât trei variante: fie va fi un schimb de teren, fie vor fi plătite despăgubiri, fie nu se va ajunge la niciun consens şi activitatea sportivă la „Aripi” se va bloca. „Până acum, primăria n-a emis titlu de proprietate. Va mai dura până emitem acest document. De abia când toate documentele sunt în regulă, vom putea trece la discuţii cu proprietarii; ei ne-au înaintat deja o scrisoare prin care au patru propuneri, mai ales că bucata de teren din mijlocul arenei sportive nu are nicio cale de acces: 1 – să le dăm în loc un teren de aceeaşi mărime şi în aceeaşi zonă – ceea ce este exclus; 2 – să le dăm un alt teren care să aibă o cale de acces; 3 – să suportăm noi toate costurile legate de documentaţii – ceea ce nu se poate; 4 – acceptă şi despăgubiri în bani la valoarea pieţei. Vom merge în Consiliul Local cu orice variantă cădem de acord şi plenul va decide”, a spus Ionică. Edilul-şef a precizat că, la un moment dat, proprietarii ar fi cerut 500.000 euro pentru cele 2.483 mp pe care le deţin acum la „Aripi”.
Alte cazuri
Primăria mai are însă o listă lungă de cazuri în care judecătorii au dispus puneri în posesie cel puţin bizare. Vorbim aici despre o parte din curtea Grădiniţei Nr. 5 din Craiovei, despre o parte din terenul de la stadionul din Trivale şi de pe strada Nicolae Dobrin, 28.000 mp din curtea „Publitrans”, sensuri giratorii, spaţii dintre blocuri, izvorul şi locul de joacă din Craiovei, capetele de linie ale autobuzelor din Găvana şi Trivale, curtea şi serele de la ADP… O fi dreptul la proprietate sfânt, dar chiar în orice condiţii? Oare nu se putea dispune trimiterea dosarelor respective pe traseul pentru despăgubiri, aşa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri? Întrebăm, nu dăm cu parul…
2 Comentarii
Anonim
Dar cine este asta? După 30 de libertate apare asta și gata este pământul lui. Asa și la fab de bere cu blocul. La lidl bere… Apar niște proprietari suspecți și nimeni nu verifica nimic
Ioan
Acești beneficiari ai unor terenuri care în 1945….erau pe câmp…și nu în mijlocul orașelor…adică era teren extravilan si nu intravilan….cu concursul nemijlocit al Justiției Corupte din România…sunt „fericitii” beneficiari ai hoției și jafului patronat de…majoritatea Judecătorilor „statului de drept”…plătiți cu salarii cu adevărat nesimțite de 25-30.000 de lei lunar și pensii speciale de 15-30.000 lei lunar…pentru a ne arata ca…Ei sunt Legea.
În toate cazurile prezentate, Judecătorii trebuiau să decidă acordarea de despăgubiri la prețul de teren extravilan pentru ca așa erau în 1945 și nu la preț de intravilan pentru ca…nu este meritul acestor foști proprietari ca orașul s-a extins în perioada 1945-1990…este efortul statului roman și al nostru…al tuturor cetățenilor. As vrea sa mă întâlnesc cu acești Judecători care au dat aceste decizii absolut abuzive impotriva interesului public…pentru a le explica un fapt simplu: nu ai nevoie de Facultate de Drept ca sa gândești în sensul celor prezentate…doar inteligenta și bun simt…și evident…sa fi onest…corect…sa respecți interesul public.
Primăria trebuie sa-i reclame la Secția de cercetare a abuzurilor magistratilor…pentru ca acolo…aceștia sa dea explicații despre abuzul comis și sa explice pe ce baza si-au permis sa emită o asemenea hotărâre.
Sa ne reamintim de cazul Nadas-Arad când o judecătoare, dovedita ulterior corupta a retrocedat unor -„smecheri” întregul Sat Nadal din Județul Arad, adică 9.000 ha….Acesta este asa-zis-ul „stat de drept” din Romania…cel în care hoții zburda iar…victimele merg în pământ…Vae victis!