În urmă cu un deceniu, judeţul Argeş se număra printre primele judeţe viticole ale ţării şi se mândrea cu producţia de vinuri. Însă, cu timpul, mari suprafeţe de viţă de vie au dispărut de pe teritoriul judeţului nostru, cele mai multe chiar de la pricipalul producător de vin, Staţiunea Experimentală Horti-Viticolă Ştefăneşti.
Astfel, dacă în 1990, Argeşul dispunea de 5.088 de hectare de viţă de vie cultivată, la sfârşitul anului 2014 judeţul nostru mai avea doar 1.984 de hectare. Şi cum culturile de viţă de vie au dispărut, pur şi simplu, tot aşa s-au diminuat şi cantităţile de struguri. În anul 1990 se produceau în jur de 16.000 de tone de struguri, pentru ca acum producţia să ajungă la doar 9.700 de tone.
Comparând cele două perioade, constatăm că în 24 ani am pierdut 6.300 de tone de struguri