Piersicile şi nectarinele reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamina A şi potasiu. Consumate în stare proaspătă, fructele cu miez „cărnos” şi parfumat ajută la echilibrarea fluidelor din corp în zilele caniculare şi întăresc sistemul imunitar. În plus, ele sunt „duşmancele” ridurilor.
Pepenele te ajută să rămâi hidratat pe măsură ce temperaturile cresc. Secretul îl ştie toată lumea: conţine 92% apă, ceea ce înseamnă că are foarte puţine calorii. Este o sursă bună de vitaminele A şi C, conţine licopen şi beta caroten.
La ceas de vară, şi tomatele sunt prietenele sănătăţii. O cană de roşii mărunţite conţine mai mult de o treime din cantitatea de vitamina C şi vitamina A recomandate zilnic. Roşiile sunt bogate în vitaminele B6, E şi K, acid folic, fibre şi potasiu. Sunt cunoscute pentru puternicul antioxidant pe care îl conţin, licopenul, despre care se ştie că luptă împotriva unor forme de cancer, îmbunătăţeşte sănătatea sistemului cardiovascular şi protejează împotriva dezvoltării cheagurilor de sânge.
Selectate de Mirela NEAGOE