Ridichile roşii de lună sunt bogate în vitamine, minerale şi substanţe nutritive: conţin vitaminele A, B2, B3, B6, B9, C, E şi K, fier, calciu, cupru, magneziu, mangan şi zinc, proteine, carbodidrați, fibre şi electroliţi.
Substanţele active din ridichi pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la sân sau pe cel ovarian. Ingredientul esenţial în prevenirea acestei maladii devastatoare este sulforafanul, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice, creând astfel o barieră împotriva radicalilor liberi şi inhibând îmbolnăvirea celulelor.
Studiile arată că ridichile roşii de lună conţin substanţe care ajută la menţinerea sănătăţii rinichilor, având o acţiune diuretică şi fiind excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, contribuie la detoxifierea ficatului şi la prevenirea bolilor hepatice.
Ridichile combat retenţia apei în organism; bogate în antioxidanţi, ajută la menţinerea frumuseţii pielii şi încetinesc apariţia primelor riduri.
Ajută la slăbit datorită conţinutului ridicat de fibre şi de apă. 100 de grame de ridichi roşii au doar 16 calorii, ceea ce înseamnă că pot fi consumate într-o cantitate oricât de mare, fără teama de îngrăşare.
Salate delicioase cu ridichi roșii de lună
* Ridichile spălate se taie în felii subțiri. Un gălbenuş de ou se dă prin sită şi se freacă cu smântână. Se toacă albuşul. Toate ingredientele se amestecă împreună cu un praf de sare. Pentru ornat: inele de ceapă verde și mărar.
* Ridichile spălate se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari, se presară cu sare pentru a-și lăsa zeama și după ce se storc bine se îmbină cu o maioneză preparată dintr-un gălbenuș de ou frecat cu o lingură de mustar și ulei. Pentru ornat: rondele de măsline și pătrunjel.
Chips-uri de ridichi la cuptor
Se taie ridichile de lună în felii subțiri și se încălzesc la cuptorul cu microunde pentru 5 minute. Apoi, feliile se amestecă bine cu următoarele condimente: pudră de chili, pudră de usturoi, paprika și sare. După aceea, ridichile pudrate se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ridichile feliate și condimentate se coc pe fiecare parte câte 10 minute. Când sunt gata se pun într-un bol și se ronțăie – eventual în timpul unui film bun.
Poftă bună!
Un Comentariu
Anonim
Pe lângă „Vitamine”(toate cele descoperite , dar şi mai multe încă nedescoperite de Savanți), aceste ridichi conțin şi toate elementele chimice din Tabloul lui Mendeleev , la care lucrează încă şi marile lanțuri de Supermarket-uri, în ciuda țiței Safta şi a…comunitarilor & comunitărițelor(tot mai numeroşi/oase) !!!