Viaţă grea şi pe capetele comercianţilor din Piaţa Ceair! În pragul sărbătorilor de iarnă, când a fost pe… val gripa porcină africană, oamenii din spatele cântarelor i-au convins pe clienţi să cumpere fără teamă sortimentele de porc românesc. Până la urmă, povestea porcului a avut un final fericit, fiindcă în această direcţie vânzările au mers ca unse la tejghea.
Acum, măcelarii şi negustorii din cea mai mare piaţă din Piteşti au o altă grijă. Cei care aduc în piaţă marfă certificată veterinar se luptă cu prejudecăţile cumpărătorilor legate de „boala oii nebune”. Scrapia (boala scărpinatului, fatală la ovine) care a lovit şi în turma unui argeşean ţine pe loc comerţul cu carne de oaie.
Sortimentele din galantare sunt împănate cu… semne de întrebare. O gospodină întrebă: „De unde ştiu că nu vindeţi şi carne infestată cu scrapie?” Ca un satâr, răspunsul vânzătoarei retează îndoiala: „Carnea ajunge în piaţă însoţită de certificat sanitar-veterinar. Şi este marcată/ştampilată.”
Preţul la carnea de oaie este, deocamdată, 21,90 lei/kg, iar kilul de pastramă se vinde cu 21,90 lei (preparată din piept) şi 24,90 lei (din pulpă).