Cu o săptămână înainte de Ignat, şoriciul… pârleşte buzunarele pofticioşilor; în cele câteva zile de iarnă scurse în clepsidra lui decembrie, deliciul nelipsit de pe mesele de Crăciun a fost mai scump cu cel puţin 30 lei şi se vinde, mai nou, în Piaţa Ceair din Piteşti, cu 80 – 99,50 lei kilogramul!
Capul de porc şi-a înnoit şi el eticheta; acum, se vinde cu 7 lei/kg; comparativ, astă-toamnă putea fi achiziţionat cu 5,99 lei/kg.
Iată şi alte preţuri la sortimentele de porc: carnea de lucru poate fi cumpărată cu 15 lei/kg, idem – fleica, pulpa – cu 15,99 lei/kg, cotletul – cu 16,99 lei/kg. Muşchiul porcului românesc are preţuri cuprinse între 16,99 şi 22 lei/kg.
Oamenii care calcă pragul halei de carne „vânează” şi carne de viţel (pulpa costă 21 lei/kg, capul de piept – 15,90 lei/kg).
Chiar dacă mai greu, piteştenii au prins şi gustul cărnii de oaie, care îşi menţine preţul de 21 lei/kg (tot atât costă şi pastrama). Marfă proaspătă şi pe alese se găseşte şi în hala de peşte; ştiuca şi somnul se vând cu 20 lei/kg, păstrăvul – cu 25 lei/kg, rondelele de novac – cu 20 lei/kg, rondelele de crap – cu 33 lei/kg etc.