Ieri, Guvernul condus de doamna Viorica Dăncilă a luat una din puţinele măsuri pe care, sutem siguri, multă lume le va aprecia.
Prin Secretariatul său General, Guvernul s-a decis să cumpere 400 de pachete de cărţi constând în Dicţionare explicative ale limbii române, Dicţionare ortografice, ortoepice şi morfologice şi, mai important, cărţi de gramatica limbii române.
Pachetele de cărţi au o valoare totală de 52.400 de lei. Furnizorul acestora este firma bucureşteană Univers Enciclopedic Books SRL.
Comanda guvernamentală a fost lansată pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice SEAP.
Probabil, aceşti 52.400 de lei reprezintă banii cheltuiţi cel mai cu folos de către actualul Guvern. Asta, fireşte, în cazul în care cărţile respective vor fi şi citite.
3 Comentarii
Puiu
Este gluma anului, domnule Simion! Eu știu a v-ar mulțumi foarte tare, dar nu cred ca au ajuns ei la concluzia ca le trebuie. Ar fi un pas mare în revenirea societății noastre.
Boni
Și când e de bine, e tot rău. De ce nu ne luăm după înțelepciunea lui Hagi: ,,Ar fi bine să nu fie rău”! Adânc a grăit. Altfel, dicționarele trebuie date cu titllu gratuit, în primul rând televiziunilor comerciale pentru fufele agramate, pe urmă parlamentarilor aleși de neiubitorii de gramatică și, în final, ,,școlerilor” care au învățat și văzut că ,,banul vorbește”, las-o dracului de carte că ne doare capul…precum și tuturor cetățenilor, că prostia doare…când nu știm să ,,scrim”…
Amalia P.
Sa nu ne agitam inutil, ca nimic nu e nou sub soare.
Probabil la Palatul Victoria se pregateste vreo actiune gen vizita scolari, studenti etc., sau vreo donatie de carti pentru Republica Moldova (cum a facut si Ponta in 2013 sau 2014, cand s-a dus cu 50 de Dustere si un TIR cu carti scolare la Chisinau, la premierul de-atunci, Leanca). Fiind si anul Centenarului, s-or fi gandit si cei de la Guvern sa dea un ban pe educatie, sa se poata lauda in campania electorala ca au facut si au dres… Oricum, cu 400 de dictionare nu se schimba mare lucru, nici la noi, nici la moldoveni, asa ca probabil se merge pe ideea ca „gestul conteaza”.