Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lume, in diferite forme de preparare si cu arome diverse, oamenii o consuma atat pentru energie cat si din pura placere. Aceasta magica licoare este de cele mai multe ori asociata cu momentele noastre speciale precum, micul dejun alaturi de persoana iubita, pauza de pranz cu colegii de la munca, si intalnirire ocazionale la cafeneaua preferata alaturi de prietenii de suflet.
Putem spune despre cafea ca este magica, ea simbolizeaza motivul celor mai multe intruniri cu cei dragi si reuseste de fiecare data sa ne faca sa ne simtim mai bine. Spre deosebire de trecut, cand nu exista varietate pentru arome si modul in care se poate prepara cafeaua, astazi cei mai multi dintre noi au trecut de la vechiul ibric la aparate de cafea performante si cu diverse functii de preparare si intensitate. Cafeaua se gaseste, se poate achizitiona si consuma in diferite forme, iar majoritatea iubitorilor de cafeau au ales sa iti prepare cafeaua cu ajutorul unui aparat de cafea care functioneaza pe baza unor capsule de cafea aromate, care iti prepara cafeaua preferata in numai cateva minute. Zaharul si frisca le folosim mereu pentru a ne personaliza ceasca de cafea, insa pentru ca se apropie minunatele sarbatori de iarna si pentru ca afara este tot mai frig ne putem incalzi si rasfata cu 3 retete inedite de cafea care cu siguranta te vor trimite cu gandul la Craciun.
Cafea cu aroma de scortisoara
Mirosul de scortisoara ne duce cu gandul la copilarie, la delicioasele fursecuri, la sentimentul de acasa, de bine si de fericire. Acest condiment specific sarbatorilor de iarna nu ar trebui sa lipseasca de pe lista condimentelor tale si cu siguranta trebuie sa incerci aceasta combinatie inedita. Prepara o cafea simpla, adauga dupa gust zahar, lapte, si putina scortisoara (daca prepari cafeaua la ibric, poti fierbe apa cu un baton de scortisoara), la final orneaza cana cu frisca pe care mai presara apoi cateva firicele de scortisoara macinata.
Cafea cu aroma de portocale
Portocala este un veritabil simbol al Craciunului, de la prajituri cu portocale, ciocolata cu portocale si pana la retete de mancaruri cu sosuri portocale, gasim si putem incerca orice. Iar daca pana acum nu ai incercat cafea cu aroma de portocale, acum este momentul prielnic! Prepara la fel cafea, adauga dupa gust zahar si suc proaspat de portocala, dupa preferinte poti adauhga si 1-2 feliute de portocala in cana, iar la final decoreaza cana cu frisca si razuiste putina coaja de portocala deasupra. Pentru un gust exceptional, adauga cativa fulgi de cicolata neagra in cafeua fierbinte si amesteca pana acestia se topesc, cafeaua va deveni mult mai cremoasa iar aroma va fi una surprinzatoare.
Cafea cu alcool
Sa nu uitam de amestecurile dintre cafea si alcool. Un lichior bun poate transforma licoarea ta favorita intr-o experienta inedita. Prepara simplu cafeaua, la 150 ml de cafea sa adauga 40 ml de lichior (Baileys, Amaretto, Frangelico, Godiva, rom sau coniac), zahar dupa gust si orneaza cana cu frisca peste care poti de asemenea presara putin praf de scortisoara sau fulgi de ciocolata.