În perioada de după Paşte, când vedete sunt mielul, ouăle, pasca, cozonacul şi vinul, este necesar să mâncăm fructe şi legume. E musai să bem multă apă și să facem foarte multă mişcare.
Marele aliat al organismului în lupta cu toxinele este vitamina C.
După o alimentație încărcată medicii ne recomandă o cură de detoxifiere cu varză crudă, salată verde, roşii, castraveţi, urzici, spanac, broccoli, pătrunjel, morcov, sparanghel, lobodă, ceapă verde, usturoi, mere, portocalele și kiwi.
Ne putem începe ziua cu un pahar cu apă în care am stors zeama de la o jumătate de lămâie. 75% din mâncarea pe care o consumăm ar fi ideal să fie crudă și să cuprindă: fructe, migadale și nuci, salate de legume, smoothie-uri de fructe, sucuri naturale de casă.
O altă formă prin care ne putem reveni este o cură sănătoasă de ceai verde. Sunt de evitat alimentele care stresează ficatul, cum ar fi carnea roșie sau pastele făinoase.
Cei care au exagerat cu alcoolul trebuie să consume cât mai multe lichide, fructe și pâine prăjită, pentru a fi în formă după festinul pascal.
Alimentele bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, sunt și ele recomandate, pentru că ajută la curățarea sângelui și a colonului.
Ce meniu alegem în Săptămâna Luminată? Cereale integrale cu iaurt la micul-dejun, friptură slabă la grătar plus o salată, urmată de o felie de cozonac sau o prăjitură şi un fruct la prânz, un suc de portocale sau de grepfruit după-amiaza şi o salată de ton sau o salată bulgărească la cină.
Mirela NEAGOE