Institutul de Statistică a anunţat care au fost alimentele care s-au scumpit cel mai mult în ultima lună de toamnă a anului 2016. Potrivit INS, ouăle, fructele şi legumele s-au scumpit considerabil în noiembrie. Totuşi, nivelul preţurilor acestor alimente este sub cel înregistrat în luna decembrie 2015. Faţă de luna octombrie, în noiembrie ouăle s-au scumpit cu 6,63%, dar rămân cu aproape 6% mai ieftine faţă de finalul anului trecut. De asemenea, cartofii s-au scumpit cu 1,53%, însă preţul înregistrat a fost cu 3,32% mai mic decât cel din urmă cu 11 luni. În plus, legumele şi conservele de legume s-au scumpit cu 1,36%, dar au fost mai ieftine în noiembrie 2016 faţă de decembrie 2015 cu 4,3%. În plus, fructele proaspete au înregistrat creşteri de preţuri de 2,83% în noiembrie faţă de octombrie. Pe de altă parte, preţul citricelor a scăzut cu 6,4% în aceeaşi perioadă.
Claudiu DIŢA