Alertă alimentară. Roșii, dar și căpșuni mega-contaminate!
În urma unor controale realizate de inspectorii ANPC, s-a stabilit faptul că anumite alimente pe care le consumăm sunt extrem de periculoase. Mai exact, zeci de substanțe chimice au fost găsite în roșiile din import.
În roșiile din Turcia, rezultatele de la laborator au arătat că acestea conțin 19 substanțe periculoase, iar cele din Italia au fost descoperite 13 substanțe de acest fel.
Roșiile testate au fost cumpărate din piață și din supermarket, din diferite colțuri ale țării.
Mai mult decât atât, și căpșunile din Grecia au fost retrase de pe piață de inspectorii sanitari veterinari români, după ce rezultatele de la laborator au arătat că acestea conțin karanjin,un pesticid neaprobat în Uniunea Europeană, potrivit informațiilor publicate în Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF).
În data de 26 martie, autoritățile de la București au notificat autoritățile sanitare din Grecia și, de asemenea, au decis să retragă de la vânzare lotul respectiv de căpușuni.
Potrivit autorităților sanitare, căpșunile în cauză puteau pune în pericol sănătatea consumatorilor.
Nu în ultimul rând, inspectorii ANPC au descoperit mai multe produse din carne de pui contaminate cu Salmonella, în magazine din Vrancea, Ilfov și București.
Foto descriptiv / Sursa antena3.ro