Advertisement
Bomboanele de 8 Martie, cadou sau otravă? Infocons anunță!
Bomboanele oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri. Pe site-ul oficial infocons.ro se precizează că a fost realizat un studiu pe produsele tip cutii cu bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România.
În total au fost analizate 126 de produse, de la următorii producători/distribuitori:
- Firenze Com S.R.L.;
- Ferrero Romania S.R.L.;
- Heidi Chocolat S.A.;
- Kaufland Romania SCS;
- C. Inter Conecter S.R.L.;
- IM „Pyramide-Trade” S.R.L.;
- De Silva Exclusiv S.R.L.;
- Kandia Dulce S.A.;
- Mondelez Romania S.A.;
- Nestle Romania S.R.L.;
- Forward International S.R.L.;
- Roshen One S.R.L.;
- C. Safeway International Impex S.R.L.;
- Nardo Trading CO S.R.L.;
- Aquila Part Prod Com S.A.;
- Mico Total Distribution S.R.L.;
- Mega Image S.R.L.;
- Interbrands Marketing & Distribution S.R.L.;
- „Bucuria” S.A.;
- C. Randler Group S.R.L.;
- C. Eurex Alimentare S.R.L.;
- Inter Conecter S.R.L.;
- C. Hesperis Distribution Group S.R.L.;
- Tobra Invest S.R.L.;
- C. Select Daimond Maria S.R.L.;
- Lidl Stiftung & Co. KG;
- C. Lidl Discount S.R.L.;
- Auchan Romania S.A.;
- Roshen One S.R.L.;
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor au rezultat urmatoarele:
Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari acestia variaza intre 0 – 10 :
- 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;
- 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;
- 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;
- 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;
- 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;
- 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;
- 12% din produse au 4 aditivi alimentari;
- 12% din produse au 3 aditivi alimentari;
- 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;
- 48% din produse au 1 aditiv alimentar;
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:
- toate produsele ce au facut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322 )
- 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);
- 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330 ).
Advertisement