Nutriționiștii au dezvăluit care sunt cele cinci alimente care trebuie incluse în dietă toamna.
Potrivit experților, toamna dieta unei persoane ar trebui să conțină cât mai multe vitamine, ceea ce va ajuta la creșterea imunităţii organismului și la protejarea lui împotriva răcelilor.
În primul rând, medicul ne recomandă să consumăm mere, care conțin vitaminele A, C, B1, B2, PP și E, precum și magneziu, fosfor, iod, fier, seleniu, potasiu, calciu și zinc. În general, este suficient să măncăm câte 100 de grame de mere pe zi. Acum, în perioada recoltării lor, putem consuma 300 g. Nu trebuie să depăşim acest gramaj şi să mâncăm mai mult.
Merele scad pofta de mâncare și vor înlocui produsele proteice necesare organismului nostru cu fructe, a menționat nutriționistul.
În plus, e bine să includem în dietă ardeiul bulgăresc. Acest produs este bogat în vitaminele C, B1, B2, B9, P, PP și caroten, prin urmare este util în special persoanelor care suferă de depresie, diabet, precum și de tulburări de memorie, insomnie și de pierderea forței.
De asemenea, este important să măncăm prune uscate, acestea sunt bogate în fibre, acizi organici și pectine. În plus, conțin vitamine din grupele E, PP, B, C și oligoelemente importante (calciu, potasiu, fosfor, mangan, magneziu, fier, iod, cobalt, zinc, cupru). Și nu ar trebui să uităm de ceapă. Ceapa este bogată în vitamina C, flavonoide, quercetină, fitoncide, enzime, saponine, săruri minerale de potasiu, fosfor, fier etc.
Ceapa are și proprietăți antivirale, antibacteriene, antihelmintice, antifungice, dezinfectante, a menționat specialistul.
Nutriționiștii consideră că este important să adăugați şi rădăcina de pătrunjel în dietă. Ea conține vitaminele C și B, P, A, E, PP, K, mineralele potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, molibden.
Rădăcina de pătrunjel îmbunătățește digestia, întărește gingiile, normalizează digestia, ajută la reducerea inflamaţiilor.