Începând de astăzi, punctul fierbinte de pe harta municipiului Pitești este Piața Primăriei, acolo unde se organizează festivalul de Street Food, dedicat mâncărurilor tradiționale turcești și celor cu specific mediteranean.
Până duminică, 15 mai, piteștenii se pot delecta cu o sumedenie de produse preparate pe loc, la grătar, în tuciuri sau în tigăi voluminoase.
Maeștrii bucătări speră să potolească foamea clienților și să facă bani frumoși în aceste zile.
VIDEO – STREET FOOD PITEȘTI, DEBUT
Debutul a fost în forță, lumea luând cu asalt zona de servire încă de la orele prânzului. Sute de piteșteni au ocupat corturile amenajate în zonă și au făcut coadă la preparatele îmbietoare.
Deși prețurile nu sunt tocmai mici (aș îndrăzni să spun că sunt destul de piperate pentru buzunarul omului de rând), problemele de ordin financiar au fost primele aruncate la tomberon.
PREȚURI STREET FOOD PITEȘTI
Iată, un kebap după rețeta turcească originală 100% costă 45 de lei, frigăruile 40 – 45 lei, cotletul de berbecuț și pastrama de oaie – 65 de lei.
Mușchiul de vită, servit cu garnitură și salată, costă 120 de lei.
Peștele e pe lista produselor ceva mai accesibile, având un preț de 30 de lei (dorada, păstrăv) sau 40 de lei – crapul.
O porție de caracatiță (250 g) costă însă 95 de lei, iar calcanul – 125 lei.
ATMOSFERĂ DE SĂRBĂTOARE ÎN PITEȘTI
Lăsând la o parte cifrele, important pentru oameni este că s-a creat o atmosferă plăcută de care Piteștiul are nevoie.
Aș spune că Piteștiul a reînviat odată cu Simfonia Lalelelor care, în premieră, a fost organizată în parcul Lunca Argeșului și a fost un succes.
Sărbătoarea continuă acum cu festivalul de Street Food și urmează Zilele Municipiului Pitești.
Vremea frumoasă contribuie la reușita acestor evenimente.