* Cotlete de berbecuț cu dulceață de pere și caramel sărat
* Păstrăv file cu dulceață de usturoi și legume la grătar
* Piept de rață cu sos de cireșe amare și piure de conopidă
„Făgăraș Fest” – festivalul munților – s-a desfășurat în perioada 6-8 august, la Sboghițești, în comuna Nucșoara, la poarta de intrare către cel mai înalt vârf din România, Vârful Moldoveanu (2.544 m). Turiștii au avut prilejul să deguste delicatese din „Poiana Fermecată”. Este vorba despre produsele obținute într-o micuță făbricuță din comuna Bughea de Jos.
Deliciile „Poienii Fermecate”
„Poiana Fermecată”, deţinută de soţii Pîrvu, reprezintă o mică afacere de familie, din comuna Bughea de Jos, specializată pe producerea în mod artizanal şi comercializarea de delicatese naturale, cum sunt siropuri, dulceţuri, şerbet, ceaiuri, zacuscă, sosuri ori salate. Soții Pîrvu au fost invitați de organizatori să-i delecteze și să-i răsfețe pe participanți cu bucate alese preparate din roadele Munților Făgăraș.
Atelierele de gătit în aer liber asezonate cu degustări au avut trecere la publicul pofticios. Sub egida „Gusturi prețioase by Poiana Fermecată”, chef Bogdan și chef Ramona, împreună cu toată familia au gătit în fața turiștilor tot felul de preparate culinare sofisticate, folosind resurse și ingrediente locale. Astfel, turișii și-au răsfățat papilele gustative cu tot felul de gustări: * păstrăv file cu dulceață de usturoi și legume la grătar * piept de rață cu sos de cireșe amare și piure de conopidă * bruschete cu zacuscă de vinete picantă și telemea de capră * bruschete cu unt, somon afumat și dulceață de usturoi * bruschete cu pastramă din pulpă de porc și dulceață de ardei iute * supă-cremă delicioasă de hribi * cotlete de berbecuț cu dulceață de pere și caramel sărat * dulcețuri tradiționale de zmeură etc.
<<Vă mulțumim, prieteni! Așa cum am anticipat, „Făgăraș Fest” 2021 a fost o poveste minunată! Atmosfera, oamenii, locul, activitățile, muzica; totul la superlativ! Noi avem a mulțumi, cu tot dragul, tuturor celor care au făcut lucrurile să se întâmple: organizatori, voluntari, reporteri, expozanți, dar mai ales oamenilor care au ales să își petreacă weekend-ul la Nucșoara, celebrând natura, contribuind din plin la atmosfera de vis. Ne bucurăm că am fost parte din această poveste. Am muncit din greu, am gătit, am promovat resursele locale minunate împreună cu toată familia și chiar cu o mulțime de prieteni care ne-au vizitat pe parcursul celor trei zile și care nu au ezitat să ne ajute, muncind cot la cot cu noi. Așa încât delicatesele și gusturile prețioase din „Poiana Fermecată” au făcut senzație, punând în lumina meritată ingredientele locale valoroase pe care arealul Munților Făgăraș ni le oferă. A fost absolut minunat. Ne-am făcut, desigur și prieteni noi, pe care îi salutăm cu bucurie! Vă mulțumim tuturor și vă îmbrățișăm cu drag din „Poiana Fermecată”!>>, a postat pe facebook familia Pîrvu.
Turiști din toată țara, iubitori de natură, s-au bucurat de activitățile festivalului „Făgăraș Fest” (drumeții, tururi culturale pe urmele eroinei Elisabetei Rizea, spectacole de teatru, ateliere de țesut, demonstrații gastronomice etc.).