Tortul delicios cu zmeură, ciocolată, frișcă și mascarpone se prepară cu o zi înainte de a fi servit la masa festivă de Revelion. Tocmai bine, fiindcă în felul acesta aveți timp să vă gătiți pentru a străluci în noaptea albă a petrecerii dintre ani. Dacă vreți să vă dați pe spate musafirii cu un dulce rafinat, iată rețeta magică.
Mixați 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr până se albesc. Adăugați 5 linguri de lapte, 3 linguri de nucă de cocos, 5 linguri de făină și o linguriță de praf de copt. Cele 5 albușuri le bateți spumă cu un praf de sare, puneți două lingurițe de vanilie și încorporați amestecul în prima compoziție, cu mișcări lente. Împărțiți compoziția în două pentru a coace două foi în tăvi rotunde unse cu unt și tapetate cu hârtie de copt.
Pentru cremă decongelați 200 grame de zmeură. Pe baie de aburi amestecați într-un bol de inox 300 grame de ciocolată albă ruptă în bucăți, împreună cu 250 grame de frișcă lichidă. Dați această cremă la frigider vreo șase ore, după care o mixați la viteză mare până devine spumoasă. Încorporați, la final, 250 grame de mascarpone și 2 lingurițe de vanilie.
Pentru sirop fierbeți 250 ml de apă cu 2 linguri de zahăr pudră. Lăsați să clocotească vreo 4 minute apoi puneți 2 linguri de zeamă de lămâie și fâșii de coajă. Lăsați siropul să se răcească.
Însiropați prima foaie de blat, puneți un strat de cremă și jumătate din zmeură. Treceți pișcoturi prin sirop, le așezăm peste, apoi turnăm încă un strat de cremă și punem restul de fructe. Urmează a doua foaie de blat însiropată și ultimul strat de cremă. Nivelați și dați tortul 3-4 ore la frigider. Îmbrăcați deliciul în 250 grame de frișcă. Decorați după bunul plac eventual cu fructe de pădure și bucăți fine de ciocolată.
Spor la treabă, poftă bună și La mulți ani!