Fostul consilier judeţean Vasile Mihăilescu face în cele ce urmează o analiză inedită a efectelor pe care le-a avut căderea Guvernului condus de către Ludovic Orban.
„Deloc surprinzător, în nota politicii dâmboviţene, Ludovic Orban este nominalizarea preşedintelui pentru funcţia de premier, chiar dacî asta înseamnă un pas spre alegeri anticipate şi, implicit, trei luni de instabilitate politică şi economică. Nimic nu mai are importanţă, interesul naţional nu mai contează, ci doar interesul de grup, de partid, esenţial fiind pentru liberali să ajungă cât mai mulţi la putere. Faptul că în trei luni nu au reuşit să arate decât că nu se pricep la administraţie îl demonstrează un paradox apărut imediat după căderea Guvernului când leul a avut o creştere puternică în raport cu moneda europeană. Este prima dată când se petrece aşa ceva pentru că, în mod normal, căderea unui Guvern înseamnă instabilitate politică şi, implicit, prăbuşirea cursului valutar. De ce a fost acum invers? Răspunsul este simplu: scăpată de incompetenţa şi nepriceperea acestui Executiv, economia a dat semne clare de înviorare şi piaţa financiară a resimţit asta în mod pozitiv, rezultatul fiind aprecierea puternică a leului. Care leu stă, totuşi, timid la pândă, privind cu îngrijorare la ultimele manevre politice în urma cărora va fi din nou obligat să lupte cu amatorismul aceleiaşi echipe guvernamentale. Pică guverne, vin altele sau aceleaşi guverne, noi rămânem cu gustul amar al neputinţei şi irosirii timpului. Dacă giganticul imperiu financiar chinez a fost pus la pământ de un virus, noi vom putea face faţă acestei maladii politice, holera galbenă, care se dezvoltă încet în sunet de mandolină la umbra ficusului din fosta reşedinţă regală de la Cotroceni?”, se întreabă şi întreabă Vasile Mihăilescu.
Un Comentariu
Alegato
Mai degrabă ar trebui sa fim alergători. Sa fugim și sa ne ducem un trai decent peste hotare unde sunt șanse infinite dacă muncești cinstit și plătești taxa sa fii tratat ca OM.