Viața la bloc. Anunț pentru cei care stau la ultimele etaje.
Cei care vor să-și cumpere un apartament la bloc trebuie să aibă în vedere un aspect important, mai ales dacă este vorba despre o locuință într-un mare oraș. Ar putea fi expuși la anumite probleme care pot influența negativ sănătatea.
Cei care aleg să locuiască la ultimele etaje ale unui bloc sunt expuși la diverse probleme, inclusiv poluarea fonică, care poate influența negativ sănătatea.
Specialiștii subliniază că persoanele care locuiesc la ultimele etaje ale blocurilor, în special în zonele aglomerate, sunt cele mai expuse la poluarea fonică.
Așa că atunci când îți alegi un apartament într-un bloc, este esențial să iei în considerare etajul la care vei locui, mai ales în marile orașe cu trafic intens. Locatarii de la ultimele etaje sunt expuși la un nivel ridicat de poluare fonică, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății lor. Pentru a minimiza aceste probleme, este recomandat să:
- Verifici nivelul de zgomot în zona respectivă
- Optezi pentru etaje inferioare, dacă este posibil
- Investești în ferestre și izolație fonică de calitate
Informarea corectă și alegerea înțeleaptă a locuinței pot contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții și a sănătății pe termen lung.
La etajul 10, de exemplu, nivelul zgomotului poate depăși 75 de decibeli din cauza efectului de tunel, influențat de modul în care sunt construite clădirile. Acest fenomen agravează impactul zgomotului asupra locatarilor de la etajele superioare.
OMS avertizează că depășirea nivelului de 50 de decibeli pe timpul nopții poate afecta somnul oamenilor, provocând diverse probleme de sănătate, cum ar fi tulburări de somn, stres și anxietate, probleme cardiovasculare și scăderea performanței cognitive.
Detalii AICI.