Plecând de la atrocitățile din căminele de bătrâni, Vasile Mihăilescu, fost consilier județean, povestește ce a trăit pe pielea lui la Casa de Pensii și arată, în ceea ce urmează, că unele instituții ale statului ar avea nevoie de o reformă de morală și de comportament: „În aceste zile, în care emoția din spațiul public a atins cele mai înalte limite din cauza ororilor din azilele românești, ar fi cazul să conștientizăm cel puțin două aspecte foarte importante: felul în care sunt gestionate instituțiile de control ale statului și corupția la care s-a ajuns.
Îmi închipui că nimeni nu crede faptul că aceste abuzuri și atrocități nu erau cunoscute de decidenții politici!?!? Lucrurile sunt foarte clare. Aceste grozăvii se cunoșteau până la cel mai înalt nivel și s-a intervenit (abia) acum, când trebuia să cadă niște capete. Jocuri murdare pe care sistemul le practică, pentru a-și realiza scopurile propuse! Și asta pe spinarea și suferința unor bătrâni!
În altă ordine de idei, crede cineva că alte autorități ale statului român debordează de solicitudine, în relația cu bătrânii noștri? Am fost, zilele trecute, la Casa de Pensii Argeș, deoarece trebuie să-mi depun dosarul de pensionare. Speram că acolo voi primi toate informațiile și voi rezolva problemele cu care mă confrunt.
Site-ul instituției este OK și ne invită acolo unde, după spusele lor, cineva se va ocupa de fiecare viitor pensionar și îl va ajuta să înțeleagă mecanismul complicat al acestui demers! Solicitudinea am căutat-o insistent la Casa de Pensii, dar nu am reușit să dau de ea! Odată ajuns la ghișeu, am avut acea senzație că venisem să cerșesc bunăvoință, că trebuie să fiu atent să nu o deranjez pe funcționara căreia i-am solicitat informații, întrucât respectiva s-a purtat cu mine de parcă i-aș fi cerut un favor.
Chiar dacă m-am simțit ca un… paria, nu am ripostat. M-am abținut să nu o pun la punct din politețe și nu din teama că, la următoarea solicitare, voi fi tratat cu și mai mare dispreț. Dar aș vrea să îi (re)amintesc respectivei angajate că dumneaei este cea care se află în slujba mea, a cetățenilor, și nu invers! Veți spune că așa este peste tot, că bugetarii sunt la fel, ei se cred deasupra noastră. Dacă tot s-a declanșat această <> în sprijinul bătrânilor, haideți să încercăm să aducem normalitatea și în alte instituții ale statului care au nevoie, musai, de o reformă de morală și de comportament!”