Va candida Elena Lasconi la prezidențiale?
Tensiunile din USR, mai nou parte din Alianța Dreapta Unită, alături de PMP și Forța Dreptei, nu mai sunt un secret pentru nimeni. Tot așa cum nu mai este un secret nici faptul că Elena Lasconi, membru USR marcant și primar al orașului Câmpulung Muscel, a contestat faptul că cei din conducerea USR nu au găsit de cuviință să-i informeze pe membrii partidului ce anume conține exact protocolul încheiat cu cele două formațiuni mai sus amintite, demers în care nu a găsit însă foarte multă susținere.
„E o treabă wow când te votează cineva cu 70%” (ref. la momentul alegerii lui Cătălin Drulă drept președinte USR în 10 iulie 2022, n.r.), „dar asta poate să-ți ia și mințile și să crezi că ceea ce crezi tu este adevărul absolut”, a explicat Elena Lasconi pentru wall-street.ro.
Mai mult, aceasta afirmă faptul că un lider nu spune niciodată despre el că este lider. Prin urmare, subliniază primarul orașului Câmpulung Muscel, definiția unui lider ar fi aceea că este urmat de oameni pentru că știe să asculte, pentru că știe să-i scoată în față pe cei mai buni, dar și pentru că știe să lucreze în echipă.
Totodată, aceasta adaugă faptul că alegerile europarlamentare vor spune dacă conducerea USR a avut sau nu dreptate în ceea ce face acum, cât despre scorul efectiv la respectivele alegeri, ea crede că aceștia ar trebui să și-l asume, lucru pe care l-a spus și la Comitetul Politic: dacă vor avea un scor sub 20% la europarlamentare, să-și dea demisia nu doar Drulă, ci întreg Biroul Național, cu alte cuvinte conducerea USR.
Elena Lasconi întărește această afirmație spunând că dacă ea ar fi președintele partidului și și-ar asuma un scor în fața oamenilor dar nu ar reuși să-l atingă, să ajungă la el, prin toate eforturile sale și prin munca de echipă, atunci și-ar da demisia.
Elena Lasconi concluzionează spunând că oricine ar dori să se gândească măcar sau să comunice cu cineva că ar vrea să candideze la prezidențiale, este tocat din toate direcțiile cu 90% minciuni, dar, adaugă ea, există deja o experiență a celorlați, alți foști sau potențiali candidați, cu acest tip de manipulare.