De vreo două săpătămâni, piteştenii se confruntă cu aceste „musculițe” care se instalează pe toate materialele textile care le ies în cale (perdele, covoare, tapițerii de scaune, etc) dând, pe lângă un aspect neplăcut casei, mari bătăi de cap oricui încearcă să scape de ele (picioruşele lor par a fi foarte lipicioase).
Ciudat este faptul că au apărut parcă tocmai după stropirile efectuate cu elicopterul la Piteşti. Înţelegem că substanţele erau doar pentru muşte şi ţânţari, dar parcă nici astea nu au murit… De aici şi ideea acestui titlu controversat, suntem convinşi, dar care e destul de adevărat.
Citește și: „Smart city”, ce să mai! Vine frigul, iar primăria gazează insectele
Recomandarea noastră: țineți geamurile închise pe cât posibil (mai ales în timpul nopții) şi/sau folosiți plasele de țânțari.
În cazul înțepăturii, care este resimțită de om la o intensitate foarte mare, cele mai rapide remedii ce pot împiedica agravarea înțepăturii constă în dezinfectarea zonei afectate prin spălarea cu apă și săpun, iar pentru diminuarea durerii, aplicarea unui cub de gheață care, totodată, să reducă inflamația.
Tigrul de platan este o vietate originară din America de Nord care atacă frunzele platanului, dar și ale frasinului. Sunt dăunători care apar odată cu vremea caniculară, iar înțepătura lor poate crea neplăceri. Deși leziunile nu sunt la fel de serioase ca în cazul păianjenilor sau alte țânțarilor, sunt cazuri în care apar iritații ale pielii.
Credem că edilii sunt totuşi cei mai iritaţi de acest tigru de platan care ne va aduce aminte de operaţiunile eşuate cu elicopterul.