Pitești. Vremea mohorâtă nu îi ține în casă! Distracție la cote înalte pe luciul gheții
Aglomerație spre seară, la patinoar
În weekendul lui Moș Nicolae, „Argeș Mall” a fost extrem de aglomerat, fie că vorbim de magazine, ori de zona de food-court şi entertainment.
Mii de argeșeni au ieșit la plimbare, shopping, socializare și mișcare. Unii și-au… dezmorțit oasele și încheieturile la patinoarul din parcarea centrului comercial.
În ciuda vremii mohorâte, distracția a atins cote înalte pe luciul gheții, mai ales spre seară. Piruetele, mișcările grațioase și… căzăturile amuzante au făcut deliciul momentelor de neuitat petrecute de „patinatorii” mari și mici, alături de prieteni sau de rude.
Patinoarele în aer liber amenajate, în această perioadă, în tot mai multe localități din județ atrag tot mai mulți doritori de mișcare.
La patinoarul de la „Argeș Mall”, aventura pe gheață costă 30 de lei, dacă ne referim la biletul de intrare, tariful fiind valabil pentru o oră de distracție. Și tot 30 de lei costă închirierea de patine/ajutător.
Cele mai importante sfaturi:
1. Să nu urci cu teamă pe patine!
2. Să nu renunți după primele căzături!
Mersul la patinoar este o bucurie, mai ales pentru copii, însă pentru a practica acest sport în siguranţă trebuie respectate câteva reguli elementare.
Nu lăsa iarna să treacă fără o porție de distracție pe gheață! Dacă nu știi să patinezi, nu merge singur la patinoar, la primele lecţii. Este mai simplu şi vei învăţa mai rapid dacă ai pe cineva pe cineva care să te susţină.
Primul lucru care trebuie să îl înveţi, odată ajuns pe gheaţă, este să înveţi să îţi păstrezi echilibrul. Menţine capul şi spatele drept, genunchii flexaţi şi mâinile uşor departate de corp. Este necesar să fii relaxat şi să nu priveşti la picioare. Privirea trebuie să fie mereu aţintită înainte.
Menţine picioarele în formă de V şi mărşăluieşte, la început cu paşi mici. Sprijină-te de parapet doar dacă este nevoie. Ridică mâinile sub nivelul umerilor pentru a-ţi menține echilibrul.
Genunchii trebuie să fie puţin îndoiţi şi braţele în afară (precum aripile unui avion). Îndoaie uşor genunchii, sprijină-te pe piciorul drept şi împinge în afară, pe diagonală cu piciorul stâng. Astfel vei aluneca pe gheaţă înainte. Încearcă să menţii greutatea corpului pe piciorul cu care aluneci înainte și stai cu mâinile uşor ridicate pentru păstrarea echilibrului. Apoi, adu piciorul stâng lângă cel drept și repetă mişcarea.
Când eşti gata, apasă, împingând patina în exterior, nu înapoi, precum în mers.
Cea mai simplă metodă de oprire pe gheață este cea în formă de T: adu un picior în spatele celuilalt, perpendicular cu acesta. O altă variantă ar fi să depărtezi picioarele şi să apropii doar vârfurile patinelor, în formă de V.
Căzutul pe gheaţă este inevitabil
Când se întâmplă să cazi, învaţă să te ridici de unul singur. Pune ambele mâini în faţă, cu palmele pe gheaţă, la fel şi genunchii. Ridică un picior, apoi celălalt, în timp ce rămâi cu palmele pe gheaţă. Apoi, te ridici uşor cu tot corpul, păstrându-ţi echilibrul. Evită să pui mâinile în spate pentru că vei aluneca și vei cădea cu picioarele înainte.
Pentru a obţine rezultate bune exersează în mod constant şi să nu renunți după primele încercări eşuate!
Pitești. Vremea mohorâtă nu îi ține în casă! Distracție la cote înalte pe luciul gheții.