„Premiile de Excelență” ale „Argeșului”, ediția a 23-a. Tot mai sus steagul valorii!
În luna valorii, „Argeșul” și-a reluat inițiativa și și-a celebrat „Excelența”. Urmându-și misiunea, ziarul de cursă lungă a recunoscut meritele celor care contribuie activ la viața cetății și le-a mulțumit public, în cadrul celei de-a 23-a ediții a Galei „Premiilor de Excelență” ale „Argeșului”. Evenimentul de ținută a fost organizat pe 20 noiembrie 2024, într-un cadru select.
Amfitrioni au fost Mihai Golescu, directorul ziarului „Argeșul”, alături de nepotul său, tânărul manager Adrian Golescu. La acest tandem s-a alăturat Andreea Trandafirescu, psiholog și jurnalist de televiziune, așa încât prezentarea laureaților și la înmânarea trofeelor au fost presărate cu replici savuroase. Omul Anului a fost desemnată Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale care, din motive obiective, nu a onorat cu prezența. Ce au declarat premiații ediției, citiți în ceea ce urmează.
„Premiile acestea nu-mi aparțin!”
Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș („Excelența” în Administrație Publică): „Chiar mă gândeam să încep prin a spune că eu cu domnul Mihai Golescu suntem… ultimii mohicani, dar când l-am văzut pe domnul primar de la Albota am spus: stați așa că nu-i așa, mai sunt și alții… (Râde). Am spus-o tot timpul: premiile acestea nu-mi aparțin! Sunt premii care se cuvin unei echipe performante atât la nivelul Consiliului Județean, cât și la nivelul PSD Argeș, filială pe care o conduc prin voința oamenilor. Atâta timp cât voi obține premii, înseamnă că lucrurile funcționează. Arată că, până acum, am încercat să ne facem datoria. Poate că, în unele momente am reușit, dar sigur mai sunt lucruri de făcut. Statistica este știință și arată că, totuși, în ultimii trei ani și jumătate, județul Argeș a crescut spectaculos prin investițiile făcute.”
„Vă felicit pentru rezistența de care dați dovadă”
Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești (Premiul „Argeșului” pentru cel mai bun primar de municipiu): <<Gala „Premiilor de Excelență” ale „Argeșului” a ajuns, iată, la a 23-a ediție. Este un angajament asumat și respecat de dv. Vă felicit, în primul rând, pentru rezistența de care dați dovadă! V-ați propus să promovați performanța, dedicarea și implicarea argeșenilor ale căror merite trebuie să fie recunoscute public. Iar organizarea unui astfel de eveniment fixează borne pentru generațiile viitoare și le inspiră. Vreau să vă felicit și pentru cei 35 de ani de presă locală, în democrație (primul număr al ziarului „Argeșul liber” a apărut la 23 decembrie 1989, n.n.).>>
„Vă mulțumesc pentru prietenie”
Ovidiu Puiu, senator („Excelența” în Politică): <<Domnule Golescu, aș vrea să vă mulțumesc încă o dată public pentru prietenia pe care o avem și pe care ați avut-o cu tatăl meu, Alexandru Puiu. Ziarul „Argeșul” este un proiect de succes care întotdeauna a sprijinit un alt proiect de succes al Argeșului, Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au votat. >>
„Întodeauna mi-a plăcut să câștig”
Ionel Didea, candidat la Senatul României („Excelența” în Politică): „Trebuie să mulțumesc și eu echipei din care fac parte, de la care am învățat, zic eu, destul de multe. Cei care m-au votat chiar așteaptă ceva de la mine, iar eu spun ca un angajament: întotdeauna, când am intrat într-o competiție mi-a plăcut să o câștig. Vă mulțumesc!”
„Argeșul”, o școală de presă
Ioana Făcăleață, candidat la Camera Deputaților (Premiul Special al „Argeșului”): <<Am învățat jurnalism aici, unde e școala cea mai performantă. Acum fac un pas în lateral față de presă, dar să știți că mă alătur unei echipe la fel de performante și care vine tot în sprijinul argeșenilor. Domnule Mihai Golescu, vă mulțumesc pentru acest premiu și vă felicit pentru activitatea dvs impresionantă, pentru școala de presă pe care ați format-o, în Argeș, pentru acest ziar minunat, „Argeșul”, care a devenit un ziar de cursă lungă și de înaltă calitate. Aveți toată aprecierea mea! Vă felicit că l-ați lăsat în urma dv. pe Adrian Golescu, un tânăr ambițios care va duce ziarul mai departe!>>
<<Am crescut cu „Argeșul” în casă>>
Ioana Georgescu, primarul comunei Călinești (Premiul „Argeșului” pentru cel mai tânăr primar din județ): <<Eu am crescut cu ziarul „Argeșul” în casă, a fost sursa noastră de informare. Acest premiu îl dedic călineștenilor pentru că avut înceree în mine, m-au votat și m-au ales primar. Vreau să mulțumesc pe această cale celei mai frumoase și mai puternice echipe din Argeș, echipa PSD condusă de dl Ion Mînzînă, care m-a susținut să ajung unde sunt astăzi.>>
„Dați-i fir nepotului, dar nu plecați!”
Silviu Badea, director general GIC Pitești („Excelența” în Economie) : <<Domnule Mihai Golescu, observ că știți să-i lăsați fir juniorului Adrian Golescu, așa cum și mi-a fost mie lăsat (s-a referit la tatăl domniei sale, Gheorghe Badea, căruia i-a succedat la conducere – n.n.). E foarte bine, dați-i fir nepotului, dar nu plecați! Rămâneți pe poziție, pentru că sunteți util în continuare, mai mult decât credeți! Sunt câteva branduri bune, argeșene, de care este bine să ne amintim. Unul este chiar ziarul „Argeșul”, brand dovedit prin longevitatea și calitatea actului ziaristic. Al doilea, mă gândeam că și FC Argeș este, într-adevăr, un brand; are o istorie fantastică și m-aș bucura ca Dani Coman să reușească ce-și propune alături de echipă, de finanțatori și de ce e în spate. Legat de industria auto, și noi avem un brand, e „Dacia”, de care ne bucurăm. Dar nu numai, am avut și ARO, dar din păcate nu a avut aceeași traiectorie ca și „Dacia”… Și, într-un sens mai larg, industria auto argeșeană este mult mai puternică decât ne putem imagina. Nu cred că există vehicul de orice fel de marcă europeană care să nu corporeze măcar o componentă fabricată în Argeș. Numai noi, la nivel de GIC Pitești, cred că livrăm aproape 80% din branduri. Și acesta este un motiv de mândrie!>>
„Vă aștept la teatru!”
Dan Tudor, managerul Teatrului „Al. Davila” Pitești (”Excelența” în Artă): „Trebuie să veniți la spectacole pentru că teatrul este locul unde invizibilul devine vizibil. Ce înseamnă invizibil? Înseamnă suflet, gândire, vis… Eu vă mulțumesc și vă aștept la teatru! De 2.000 de ani se joacă teatru. Teatrul ne ajută să fim mai buni, mai frumoși în interior. Trebuie să ajutăm și sufletul. Să mergem la biserică, dar și la teatru, la filarmonică, în expozițiile de artă! Vă mulțumesc pentru acest premiu! Sunt onorat și vă aștept la teatru!”
„Vrem să mai bifăm o premieră”
Gabriel Niță, managerul Filarmonicii Pitești („Excelența” în Cultură): „Le mulțumesc celor care m-au votat. Bineînțeles că îi sunt recunoscător, ca de fiecare dată, edilului Piteștiului pentru că a crezut în mine. Iar acest premiu îl voi duce direct la Filarmonica Pitești pentru că este rodul muncii întregii echipe. Iar rezultatele noastre cred au fost încununate, chiar în acest an, cu reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Ștrand, care poartă numele marelui Gheorghe Zamfir. De la anul, ne dorim să continuăm lucrurile frumoase. Vrem să mai bifăm o premieră, la Pitești: să fim prima filarmonică din țară care cântă integral de pe partituri pe suport digital.”
Modele de slujire a comunității
Cristiana Sima, directorul Colegiului Ecologic Pitești („Excelența” în Învățământ): <<Dedic acest premiu voievodului Neagoe Basarab, patronul spiritual al Școlii de Meserii a Colegiului Ecologic, școală al cărei crez se bazează pe demnitate și tradiție românească, precum și doamnei Tatiana Bobancu, cea care a avut viziunea și determinarea de a înființa, în urmă cu 96 de ani, Ateneul Popular „Gheorghe Ionescu-Gion”, unde a prestat, timp de 20 de ani. Este un model de dăruire culturală și de slujire a comunității.>>
„Nici sufletul și nici mintea nu dor… ”
Tatiana Preduț, managerul Spitalului de Psihiatrie „Sfânta Maria” Vedea („Excelența” în Sănătate): „Nici sufletul și nici mintea nu dor… De aici nu curge sânge și poate că din acest motiv noi nu suntem băgați în seamă. Dar mesajul meu pentru dv. este să tratați cu aceeași importanță și mintea, și sufletul, și bolile corpului. Pentru că de la minte și de la suflet începe boala corpului și atunci mergeți la colegii mei medici… Este momentul să mulțumesc din nou Consiliului Județean pentru implicare și sprijin, așa încât activitatea spitalului nostru să se desfășoare în condiții optime, beneficiari fiind, în primul rând, pacienții.”
„Niciodată nu a cerut nimic, ci doar a oferit”
Anca Anne-Marie Stoiculescu, managerul Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie Ștefănești („Excelența” în Sănătate): „Mă onorează acest premiu, cu atât mai mult cu cât vine de la cel mai longeviv ziar din Argeș. În această seară, nu am să vă povestesc despre spitalul nostru, despre finanțarea a 1,7 milioane de euro în aparatură de înaltă performanță, la Recuperare. Nu am să vă vorbesc despre serviciile medicale pe care le oferim persoanelor în vârstă și celor cu nevoi speciale. Ci am să vă povestesc despre un om cu o personalitate puternică, despre un lider care niciodată nu a cerut nimic, ci doar a oferit. Este vorba despre președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă. Vreau să-i dedic acest premiu domnului Ion Mînzînă pentru că eu nu aș fi fost în această seară alături de dv. fără sprijinul și fără ajutorul dumnealui.”
„Vom face performanță!”
Dani Coman, președintele FC Argeș („Excelența” în Sport): „Mă onorează acest premiu, dar în același timp mă obligă să fac mult mai mult în domeniul în care activez. Îmi doresc foarte mult să readucem fotbalul piteștean acolo unde îi este locul, adică în primul eșalon. Vom face performanță! Dar am nevoie ca toată lumea să fie alături de acest sport și de această echipă pe care o iubim cu toții. Eu vă mulțumesc și vă doresc sărbători frumoase! Noul an, 2025, să fie mai bun și să ne revedem sănătoși!”
Miercuri se deschide autostrada!
Ion Dumitru, primarul comunei Albota (Premiul Special al„ Argeșului”): „Mă străduiesc, alături de compania care construiește autostrada, ca miercuri să fiți prezenți la deschiderea unei porțiuni din autostradă. Chiar dacă mă plimb pe acolo, las și eu impresia că muncesc (râde)… Pe 12 decembrie, Asociația Comunelor împreună cu Consiliul Județean sacrificăm vreo 20-30 de porci, la Golești. Veniți să vă simțiți bine alături de noi, să vă arătăm că suntem artiști și în gătitul mâncării! Vreau să spun că eu, împreună cu Consiliul Local, am dat cu titlu gratuit Baza Sportivă de la Albota, spre folosința FC Argeș, pentru trei ani. Tot eu, împreună cu Consiliul Local Albota am ajutat de s-a construit Lunca Argeșului; am dat 30 de ha de pământ, dar nu m-am lăudat. Acum trebuie să dau șapte hectare de pământ, printr-o hotărâre de consiliu, ca să construiască Argeșul (nu domnul Gentea, și nu primarul), un spital! Și îi asigur pe argeșeni că vor avea (și) această oportunitate.”
„Acest premiu mă obligă”
Adrian Bughiu, vicepreședinte al CJ (Premiul Special al „Argeșului”): „Acest premiu mă onorează și mă obligă în egală măsură. Știu că sună ca un clișeu, dar lucrurile exact așa stau. Ce să spun? Valoarea mea este dată de valoarea echipei pentru că altminteri e plină lumea de oameni de neînlocuit… Acest premiu mă obligă să mă autodepășesc și să fac parte integral dintr-o echipă câștigătoare. O echipă care se găsește în mare parte, în această seară, în această sală.”
„Făceți-vă timp să călătoriți!”
Gabriel Radu, directorul Agenției de Turism „Discovery” („Excelența” în Turism): „Ce ne trebuie când pornim într-o călătorie? În primul rând, bunăvoința de a călători. Din puținul timp și din puținii bani pe care-i aveți încercați să călătoriți oricând fie cu o agenție de turism, fie individual pentru că aveți o grămadă de posibilități. Nu rămâneți întotdeauna acasă, făceți-vă timp să vă regăsiți într-un alt mediu decât cel cotidian. Mai mult de atât, vă încărcați cu energie pozitivă și cu… nervi câteodată. Într-o călătorie învățați mai mult decât dacă ați citi o mie de cărți, spunea Nicolae Iorga. Noi, ca agenție, o să continuăm să încercăm – și am reușit până acum – să vindem cele mai frumoase amintiri viitoare. De fapt, acesta este și sloganul nostru.”
Cătălin Iancu, maestru al țambalului (Premiul Special al „Argeșului”): „Acest premiu mă onorează dar, în același timp, mă și obligă să țin ștacheta sus. În această perioadă, pregătesc un turneu, alături de formația mea, pentru a susține spectacole, pentru a treia oară, în Statele Unite ale Americii. ”
O surpriză
Andrei Haiducu, elev olimpic la Școala „M. Eminescu” Pitești („Excelența” la categoria Tineret): „Pentru mine, acest premiu reprezintă o supriză. Mulțumesc! Pasiunea pentru matematică mi-a fost insuflată de familie și de profesori. Pentru a obține performanță îi dedic matematicii, zilnic, peste șase ore de studiu.”
Rafinament și eleganță
Gala „Excelențelor” a avut drept refren nemuritorul „La mulți ani!”. Urările pentru continuarea poveștii de succes a ziarului „Argeșului” au fost dublate de aniversarea unui tânăr politician. La 20 noiembrie, Ioana Făcăleață a prins în buchetul vieții încă un trandafir, iar organizatorii i-au pregătit sărbătoritei un moment special, cu tort și șampanie.
Momentele artistice au fost susținute de: mezzosoprana Adina Sima, Ștefania Rădulescu, Claudia Zamfir, Cristina Neacșu și Marius Bălan (soliști ai Teatrului „Al. Davila” Pitești). Acompaniamentul a fost asigurat de bandul Filarmonicii Pitești. Show a făcut și Cătălin Iancu, talentatul instrumentist oferind un recital la țambal. Invitații și-au încântat privirile cu o paradă de modă semnată de creatoarea Cristina Iacomi („Ambra Design”). Pe podiumul eleganței au defilat cu grație modele pregătite de Valeria Coman.
Evenimentul de ținută a fost găzduit de rafinatul restaurant „Aria Events” patronat de Artur Pînzari. Sponsorii ediției au fost: „Akademy Babygarten”, Atelier TAJ, „Enika”, „Ioana Beauty Center”, „Dr. TEO”- Clinică Medicină Dentară, „Slava Home”, „Princon Advertising Art” și „Lucian Power Hand” Pitești.
„Premiile de Excelență” ale „Argeșului”, ediția a 23-a. Tot mai sus steagul valorii!